peterpanic
Válasz R1per2 kommentjére
2008. nov. 20. 19:05

Most teljesen elbizonytalanodtam.
Kanrich floatról beszélsz, de az ellenfél pozíción kívül van. Simán lecallolhatom a river donkját overpárral akár ha úgy ismerem, hiába blöfföl, és ha nálam van a Q? Mennyi pénzt kockáztat érte? Több, mint a fél beülőjét!

Te azt mondod, hogy inkább blöfföltessük meg az ellenfelet. Ha nem érkezik a riverre K, fel is adtuk a partit. Ha megérkezik, talán fogunk egy blöfföt, de ritkán érkezik meg.
Te képes lennél TT-el, vagy busted draw-al beledonkolni turnön két barrel call után egy 2h 9c Qc Q K boardon?
A preflop játék is fura, milyen Q lappal szoktak limpcallolni? Koraiból azért a 99+ is valószínű emelő lap, alacsonyabb pocketeket meg 2 barrelre illik eldobni.

Szóval én azért tolnék még egy nyitást, mert így még esélyem van elvinni a potot, illetve könnyű döntés előtt állok riveren. Én elhiszem az ellenfélnek, hogy ha egy ilyen line után nem hajlandó dobni és elkezd visszaagrózni, akkor erősebb nálam, még a river feljavulás után is, és könnyű szívvel dobok.

Lehet azért gondolkodom így, mert én csak 70-75%-ban cbetelek, akkor viszont tolom tovább két utcán is. Ha tudom előre, hogy megadás után egy ilyen turnön feladom, akkor inkább már flopon feladom.

nem teljesen világos amúgy, hogy most melyik handre mondod mindezt.
A KK-val természetesen bet bet bet, vagy legalábbis két utcát biztosan, turnon nyitni kell.
itt ismeretlen a villain, ha fish, nem fogja eldobni a second párját/közepes pocketjét, ugyanúgy, ahogy egy gondolkodó játékos sem, hiszen tudja hogy a turn beted nagyon kevés kezet reprezentál - teljesen jogosan nem hisz neked.
amikor turnon valuebeteltél a KK-val a másik handben, az teljesen jó, mivel pont ezt éred el: minden szarral becalloznak, mert nem reprezentálsz semmit. (vagy mert cs az illető)
gyakorlatilag ugyanazzal a line-al akarsz két különböző eredményt elérni, ami a balanszolás miatt okés, de valszeg egy ismeretlen játékos ellen caken, fullringen teljesen felesleges pénzkidobás.
nem blöfföltetni akarnám riveren amúgy, hanem c/foldolni. nagyon sok jó helyzet van a (blöff) second barrelre, ez a szituáció szerintem kevésbé az.

így jobban belegondolva amúgy igazad van, tényleg nem jó line a blöffre, mármint túl sokat kell kockáztatni, teljesen feleslegesen, még jó játékos ellen is.

Te képes lennél TT-el, vagy busted draw-al beledonkolni turnön két barrel call után egy 2h 9c Qc Q K boardon?
nem. pont ezt mondtam, hogy amikor itt donkol, valszeg nem showdown értékű keze van (= TT és társai), hanem inkább nuts (Q) v. blöff. ezért is gondolom, hogy néha mindenképpen callozni kell, mert azért a totál blöff is a rangeben van rendesen.

Élő ügyfélszolgálat