Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL100fr-Ász drill river valuebet?

medgypeti
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. márc. 12. 12:12

Csatlakozom. Itt egy A2, A4, stb. már nem fog megadni, csak ami ver.
Egyébként 2 limpelőre sb-ből ráemelnétek ezzel a lappal, amit valószínűleg mindkettő ad. Utána mi a stratégia egy A és J mentes flopon oop? Nem tudom, hogy a Party mezőnye milyen, de boss-on naponta többször látok limp-call játékot AK, AQ, QQ!, KK!!! lapokkal. Szerintem ez a lehető legjobb flop, amit innen ezzel a lappal remélhetünk és még így is bajban vagyunk a riveren hogy mi legyen. A FR tele van passzív barmokkal.

Nem Partyn játszottam, hanem FTP-n, csak a konverter írja át valamiért Partyra.Egyébként én is úgy érzem, hogy hiba volt PF nem emelni, itt szinte mindig emelni szoktam.

medgypeti
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. márc. 12. 12:13

Szerintem egy 37/15-ös minden ásszal megadja itt a hívást! És ha 8 az agressziója, akkor csak visszahívott volna valamelyik korábbi utcán, ha jobb lapja van, mint a miénk.

És mennyit kellene itt hívni?Mi a terv egy visszaemelés esetén?

Blatand
Válasz medgypeti kommentjére
2009. márc. 12. 12:16

egy river visszaemelés után olyan lappal vagy commited amit nem lehet eldobni

styxxx
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. márc. 12. 12:17

Szerintem egy 37/15-ös minden ásszal megadja itt a hívást! És ha 8 az agressziója, akkor csak visszahívott volna valamelyik korábbi utcán, ha jobb lapja van, mint a miénk.

Én is arra hajlanék, hogy egy Ax simán megad preflop 37Vpip-vel, majd félve a magasabb A-tól passzívan tat minden utcán (ahogy ez tegnap nálam is megesett amikor A8s tartott paaszívan 3 utcát az AK-m ellen A-os flopon)

Talán AK AQ emelt volna pre, vagy talán pf is. Ráadásul egy közepes pár is jöhet aki nem hiszi el az A-t. Bánnám, hogyha nem hívnék value-t, és check-check után mutatna egy A alacsonyt. (ahhoz képest hogy nit vagyok :D)

Bumbanas
Válasz Blatand kommentjére
2009. márc. 12. 12:21

ennyi erővel akkor egy AA-val se emelj ilyen szituban mert úgy is lecallolják és minnél többen vagytok a partiban annál kevesebb az esélyed, játsz potcontrollt

Gondolom most csak sarkítottad a dolgot. Őszintén szólva utálom az AJ-t alapból, úgyhogy ritkán izmozok vele, de lehet, hogy ti okosabban tudtok játszani ezzel a lappal, viszont nem válaszoltatok a kérdésemre. Mi a terv az emelésünket követően ezzel a gyönyörű lappal oop 2-3 ellenfél ellen?
Lehet, hogy túl passzív vagyok, lehet, hogy többször emelhetnék sb-ből, de amíg a jelenlegi játékkal plusszos ez a pozíció, addig nem fogok agresszorkodni innen.

kanrich_
Válasz medgypeti kommentjére
2009. márc. 12. 13:54

És mennyit kellene itt hívni?Mi a terv egy visszaemelés esetén?

Na igen, kérdés az - ahogy korábban is írtam - hogy bet/call vagy bet/fold-e itt a játék. Mindenesetre amennyiben mondjuk $30-at hívunk a riveren, akkor az annyit jelent, hogy még $52 marad előttünk, és ha all-in hív, akkor a $200-as potba kell még $52 körül betennünk, ami azt jelenti, hogy 4x-ből egyszer kellene nyernünk.

Nem tudom, ebben bizonytalan vagyok, de az előző utcás akciók miatt én nem látom, hogy itt a miénknél rosszabb lappal egy dupla ászos boardon all-in menne, vagy blöffölne. Mindenesetre egyszerűen nem látom azt a lapot az ellenfél kezében, amivel egy 8-as af mellett a flop-on és a turn-ön csak megad, a riveren meg visszahív all-int, hacsaknem esetleg AT van nála esetleg...

Élő ügyfélszolgálat