Elég 27-ig 4betelni, 6% sqz ellen pedig bőven pluszos a 4bet/call, bent van 20 dolcsi dead money.
Én nem callolnék, csak ha biztosan tudom, hogy ketten maradunk flopra, vagyis nincs mögöttem senki.
Lehet fr-en olyan ellenfél, aki ellen könnyedén dobom az openraiselt AK-t és QQ-t preflop.
Elég 27-ig 4betelni, 6% sqz ellen pedig bőven pluszos a 4bet/call, bent van 20 dolcsi dead money.
Szerintem is call.
Bár nem játszok FR-t, de a sqz range siman lehet AQ+, QQ+, talán még JJ is a két gyengébb játékos miatt, viszont ha 4betelsz (főleg olyan stattal ami neked van), csak AA, KK fogja betenni, még AKs is dob szerintem (legalábbis nem nagy plusz EV AKs-t betenni ott neki az tuti).
Szóval QQval a 4bet majdhogynem bluffbeforditás, reppeljük az AA,KK-t, hogy dobja a range többi részét, de a range többi része meg mind gyengébb nálunk, minek akarjuk dobatni.
AQ-val - és mivel csak AA, KK tolja ránk - talán még AKval is inkább játszanék a blockereink miatt 4bet/foldot, mint QQval. És persze kisebb 4bettel, 27-28al egyetértek ahogy fentebb irták.
QQval call.
Szerintem.
Mint helyesen megállapítottad az ellenfél egy LAG. Az ilyen statokkal játszó játékosok általában (nyilván nem mind) kevés asztalon és mindenféle statisztikai segítség nélkül, pusztán a megfigyeléseik alapján játszanak, talán rólad is van infója, hogy képes vagy 4bet/foldolni. A fenti helyzetben ha light sqz-elt és tudja, hogy te egy feszes regulár vagy, akkor simán ligth 5bet ai-nt tolhat akár AJ-val is, hiszen elég sok pénz van már bent, amit sokszor itt elvisz és a maradék alkalmakkor is lesz még némi equityje. Egy ilyen laza ember ellen szerintem nem lehet dobni QQ-t ebben a helyzetben.
Egyik tipikus FR helyzet, amire nincs jó megoldás.
A 4bet/fold persze a legrosszabb.
Dinamika alapján, ill az alapján, hogy a koma sqzelget-e utg, utg+1 eredeti emelővel (mer az azért merőben más, mint egy normál sgz), 4bet/call, vagy sima fold, és megyünk tovább, nem erőlködünk 1 nehéz helyzetben.
A call, általános megoldásként semmiképp sem tetszik. Könyörgünk vele, hogy játsszanak le. Néha el tudom képzelni, és blöffkeccselünk, de eleve a 3bet call oop kényes téma, én nagyritkán, és csakis alapos okkal alkalmazom. Ha nagyon rászokunk, akkor a kompetens ellenfeleink kidobálják a light 3bet range-ükbők az Ax, Kx szemeteket, inkább SC-kel 3betelnek le, meg ugye általánosan csökken a blöff 3bet, és már nem fog működni az oop 3b call/bluffcatch téma, és le leszünk játszva.
mindig van jó megoldás
Mindent leírtak már előttem:
Mindenképp szar helyzetben vagy, de ekkora 4bet és utána fold kb a legnagyobb butaság. Ehhez a QQ túl erős lap.
Én ilyen agro arc ellen vagy betenném preflop, vagy call és kedvező flopon c/r all-in.
Én nem callolnék, csak ha biztosan tudom, hogy ketten maradunk flopra, vagyis nincs mögöttem senki.
Lehet fr-en olyan ellenfél, aki ellen könnyedén dobom az openraiselt AK-t és QQ-t preflop.
A 4bet/fold persze a legrosszabb.
mindig van jó megoldás
ilyen sizinggal 100bb deep tuti nem lehet 4bet/foldolni