NL100SH kiegészült draw vs fish
Sziasztok!
Az alábbi leosztásról illetve szituációról érdekelne a véleményetek. Nem tudok rendes hand historyt betenni, mert nincs PT a munkahelyen :)
Ellenfél 37/15/2 igazi fish, rengetegszer eltévedve pozíción kívül. wtds 45, won money at sd 32.
En statjaim 21/18/6 volt ennél az asztalnál.
6 fős asztal
HERO vs SB
HERO 145 EUR
SB 75 EUR
Hero 55 raise 3.50
Sb calls 3.50
flop 2s5d6c rainbow
sb check, Hero bets 5 EUR, sb calls
turn: 4d
check-check
river: 9d
sb bets 15, Hero ???
A call szerintem teljesen egyértelmű, mert egy fish az esetek nagy részében nem fog sem sorral, sem flushel 3/4 potot donkolni általában.
A kérdés itt az, hogy érdemes-e esetleg raiselni az emelésére? Kaphatunk-e callt 2 pároktól esetleg alacsonyabb settektől?
Nálam a fold szóba sem jön az említett fish line miatt. Őszintén lehet előbb eldobnám egy 5 euros donkbetre mint erre.
A turnt miért nem betelted? Itt nem nagyon látok már value-t a river raise-ben.
A turnt miért nem betelted? Itt nem nagyon látok már value-t a river raise-ben.
Egyszerűen nem tudtam más lapot a kezébe tenni, mint str8 draw-kat. Ezért mivel pozícióban voltam úgy gondoltam, hogy ez jobb line, mint a turn bet, river ch/ch vagy bet /fold.
Aztán a riveren a donkbetre teljesen fixre tettem, hogy nincs sora, a runner flush kicsit aggasztott.
Egy leosztásban sem lehet az ellenfelet konkrét lapra tenni, mindig range-ben lehet csak gondolkodni. A turn nálam tipikusan bet/fold.
Ez egyértelmű, de szerintem jelen helyzetben a range tele van 45, 56, 34 szerű lapokkal.
Alá is írom, hogy a turn bet/fold is egy helyes opció. Viszont van megint a kérdés, hogy turn bet ő call, river donk?? Növeltünk egy potot, amiben teljesen hátul vagyunk egy settel, ami teljesen száraz boardból 1000 outnak segített.
A kérdésem igazából általánosságban vonatkozik az ilyen fish donkbetek kezelésére... Rengetegszer besült drawk ezek, kérdés, hogy ilyen boardokon settekkel aminek azért van showdown értéke, érdemes-e emelni a donkbetre?
Value-ból akkor érdemes ráemelni a donk-ra, ha az ellenfél range-ének egy jelentő része, ami nálunk gyengébb, callni fog, és egy kisebb része, ami ver.
Ilyenkor lehet a donkra raise/foldolni. Jelen esetben a lapunk viszont bluffcatcher, tehát a blöffbe fordított gyenge lapokon kívül semmit sem verünk, így semmi értelme egy raise-nek, mert nem igazán van gyengébb lap, ami callolna.
turnon még sorra teszed, és emiatt nem betelsz, riveren meg már raiselni akarod a donkját? ezt nem értem. szerintem turn bet mindenképp kell, aztán riveren meglátjuk. így meg csak call.
turn tuti bet/fold nálam is, (fish raise-re bet/call) 2 párokat ,overpárokat az életben nem dob, miez a hülyeség hogy csak húzóra tudtad tenni. river call így, raise-sel blöffbe fordítod az SD-re tökéletes lapodat, ennek semmi értelme, nem kapsz callt gyengébbtől.
turnon még sorra teszed, és emiatt nem betelsz, riveren meg már raiselni akarod a donkját? ezt nem értem. szerintem turn bet mindenképp kell, aztán riveren meglátjuk. így meg csak call.