NL30 concept jellegű kérdés
Ellenfelünk egy jó reg a limiten ~30% sb steallel és 80% cbettel(csak 200 hand), aggro és a handreadingben is járatos.
Lehetne 3betelni is, de elég aggro voltam az elözö percekben, igy most a callt választottam
UTG: $5.45
CO: $16.50
BTN: $42.02
SB: $54.77
Hero (BB): $50.70
Pre Flop: ($0.45) Hero is BB with 8 9
3 folds, SB raises to $0.90, Hero calls $0.60
Flop: ($1.80) 4 9 7 (2 players)
SB bets $1.35, [color=red]Hero ??
Érdekelne a véleményetek a hasonló szituációk megjátszásával kapcsolatban, mikor egy TP szerű lappal ülünk egy ilyen DH boardon. melyik lehet a legjobb a 3 oció közül
-callon vagyok, de akkor jó eséllyel 3barrellezni fog (mert nem tart engem erősnek), és a legtöbb esetben (ha nem mindíg) dobnom kell legkésőbb riveren.
-fold, ezt elég gyengének érzem, magas Cbetes ellen pláne
-raise: ezzel blöffbe fordítom a TP-m, kérdés hogy viszem e elég nagy %-ban a kasszát?
*még egy negyedik lehetőség, hogy callolok flopon, és bizonyos board runoutokon "blöffbe fordítom magam"
szoval ki ellen, miért, és hogyan játszuk ezeket a handeket :)
Nézd meg az ellenfél flop cbet turn cbet river cbet statjait, ez alapján lehet dönteni. A raise minden esetre borzalmas lenne.
Turnön viszont jó lehet, mert kiszórsz sok jobb lapot a range-éből, viszont sok draw adhatja majd.
mielőtt ilyen handbe bocsátkoznék, előbb építeném az imidzsemet, hogy ne merjen airrel 3barrelezni. bár valószínű most elől vagy, szerintem jobb eldobni, és amikor végig tudod callolni a 3 barrelt, akkor végigcallolni. utána már játszhatnád ebben a partiban is a call-t/raise-t. nem jó, ha oop is biztonságban érzik magukat
Engem is érdekelne a hasonló szitukról mások véleménye de azért:
Pre callolnám inkabb mint 3betelném, ha sokat dob 3betre, akkor 4bettel fog kizárni a kasszából, illetve a lapodnak sok postflop értéke van, sokkal gyengébbekkel is 3betelheted ha sokat dob. ha keveset dob 3betre, akkor értelemszerűen nem 3betelném.
Emellett a gyengébb range-e és a magas cbet miatt sok FE-d lesz postflop blöff/félblöff raise-ekhez, tudsz floatolni stb.
Postflop: Fold nem merül fel szerintem, sb annyi marhasággal bent lehet. Persze nem biztos h ezt a boardot mindig cbeteli equlity nélkül is (pl KQoval) , ez az ő szokásaitól is függ illetve, hogy rólad mit látott.
Raise: Ugye ez teljes blöff. Ha azt gondolod h képes overpárokat foldolni akkor mehet, de szerintem épp elég ha a draw-k egy részével és szettekkel raiselsz itt. Nem hiszem h itt eldobna neked sok mindent a jobbjai közül, én nem erőltetném. Draw-kal is simán 3betelhet ha agrónak lát márpedig nyílván annak lát :) szal ez nem tetszene.
Call után turn terv:
Ugye fontosak az ellenfél turn/river cbet statjai ha van ilyen, illetve note-ok. Ha barrelt várunk akkor ez elég sokszor meg is fogjuk kapni, lévén a range-ünk nem tűnik erősnek. Overcardokat, flösslapokat hívni fogja elég sokszor. Ha callolunk akkor a riveren általában dobnunk kell, kivéve ha van információnk a river agresszióról illetve úgy alakul a board h ellenfelünk range-e nagyon polarizált lesz nutts-ra és semmire. Tény h 2 call után nem tűnik túl bikának a range-ünk de ismeretlenül nem biztos h megpróbál kiemelni minket, főleg ha pl besül a draw. Amúgy nem szégyen foldolni a 3. barrelre nyilván.
Turn raise inkább felmerül, hiszen itt nagy erőt mutatunk és szinte csak erős draw-kal és szettekkel tud továbbjönni ha hitelt ad nekünk, előbbivel nem nagyon blöfföl majd riveren. WTSD-t néznék illetve csak akkor tenném ha magas a barrel százaléka, valamint ha nem vmi paranoid reg, aki mivel floppon nem raiseltünk kizárja a szettet és callol. (Ha magas a barrelja akkor néha a szettünket is turnon fogjuk raiselni.) Az ilyen jellegű turn blöffbefordítások Ryan Fee 6max könyvben is vannak. Egyébként nem gondolnám h 30on túl kéne gondolkodni ezeket a szitukat, infó híján a 2 utca blöffcatch-el nincs baj szerintem.
Nyilván nem regektől nyerjük majd a profitunk nagy részét de ha gyakran kell játszanod ellene(később több hand,info lesz róla) szerintem jó így pre.Sokszor játszok így regek ellen én is sb v bb csatában,3bet is tetszik dinamikától függően.Raise floppon nem opcio szerintem,dobni nem fogunk nyilván,marad a call.
A legtöbb turnön jön a barrell,sokszor kell majd dobnunk itt de azért van pár lap ami a mi kezünket erősíti,lesz majd amikor ő adja fel,és néha szintén dinamika és betméret függvényében raise is jó lehet.Azért a jobb regeknél is oop 3.barrell airrel nagyon ritka lesz szerintem.