Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 5max: KJo OOP turn kerdes

yoofej
2010. nov. 8. 1:48

NL50 5max: KJo OOP turn kerdes

Nem OOP, hanem IP!

Hero ($50.27)
CO ($49.75)
BTN ($77.43)
SB ($43.06) --> 19 hand alapjan 74/0-s fish
BB ($23.07)

Pre-Flop: ($0.75, 5 players) Hero is UTG :jd: :kh:
Hero raises to $1.75, 2 folds, SB calls $1.50, 1 fold

Flop: :2d: :9c: :3s: ($4, 2 players)
SB checks, Hero bets $2.25, SB calls $2.25

Turn: :as: ($8.50, 2 players)
SB checks, Hero bets $5

Kerdesem az lenne, hogy ezek ellen az agyhalott CS-ek ellen +EV betelni az A turn-t, mint scary card-ot egy szaraz boardon, vagy ellenuk itt inkabb c/f? Mas lenne ugyanez a helyzet OOP?

A kis betsize-k az ellenfel miatt. Kicsit gondolkodobb enemy ellen nagyobbakat hivtam volna.

ATM
Válasz yoofej kommentjére
2010. nov. 8. 4:38

Az ilyesmi flopot sokszor nem cbetelem cs-ek ellen, mert:

-Ax-et biztos, hogy nem dob.
-két fölélapot nem dob
-GS-t nem dob
-backdoor drawt nem dob
-tehát túl sokszor ad meg(ezért bukik sokat)

Szóval nálam ez ip flop check, turn bet.

Ha már így alakult, akkor lehet betelni, de akkor az valuebet lesz, mert jobbat nem dob, viszont megad sok rosszabbal. :D Ha elchekkeljük, akkor sokszor kapunk riveren egy (mini)betet, amiről nem fogjuk tudni, hogy egy sokadik pár, vagy egy besült backdoor draw.

Littlemage
Válasz ATM kommentjére
2010. nov. 8. 11:39

flop nalam is ch sokszor. ha turn bet, akkor riveren is betelni szoktam. aztan megy a note. az ilyen ellenfelek ellen szvsz boven nem kell nagyon wp-zni, elég ha lappal megyunk ellenuk. Viszomt, az hogy melyiknek mennyire kiteker tgondolkodasa van, az egyenenkent valtozo+history fuggvenye.

yoofej
Válasz Littlemage kommentjére
2010. nov. 8. 13:28

flop nalam is ch sokszor. ha turn bet, akkor riveren is betelni szoktam. aztan megy a note. az ilyen ellenfelek ellen szvsz boven nem kell nagyon wp-zni, elég ha lappal megyunk ellenuk. Viszomt, az hogy melyiknek mennyire kiteker tgondolkodasa van, az egyenenkent valtozo+history fuggvenye.

Nalam sem autobet CS ellen, de a turn bet, river bet egy K magassal szerintem eleg sokba kerulhet egy olyan ellenfel ellen, aki legkisebb parral is kepes tobb utcan keresztul fizetni.

Mindezek ellenere meg mindig nem vagyok benne biztos, hogy passziv CS-ok ellen mi a leginkabb +EV line az ilyen strukturaju boardokon.

want2push
Válasz yoofej kommentjére
2010. nov. 8. 13:34

Itt most inkább nem betelnék a turnön.

Ha esetleg hívok a turnön és adja, akkor én nem betelnék a riveren. Amúgy itt most kicsit ellent is mondasz magadnak, mikor írod, hogy ha bet turn, akkor bet river, viszont azt is írod, hogy az ilyen ellenfelek ellen nem kell wp-zni. Utóbbival egyet is értek. :)

Élő ügyfélszolgálat