Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 5max TT 3betelt pot overpair TAG ellen

V.Peti
2009. febr. 23. 19:49

NL50 5max TT 3betelt pot overpair TAG ellen

No-Limit Hold'em, $0.50 BB (4 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($49.55)
Button ($68.13) 26/12/3.5 fold to 3bet 60%, btn steal 22%, 3betelt kasszában fold to cbet 67%
Hero SB ($77.20)
BB ($39.13)

Preflop: Hero is BB with 10Image, 10Image
1 fold, Button bets $2, Hero raises $5.75, 1 fold, Button calls $4

Flop: ($12.50) 8Image, 3Image, 8Image (2 players)
Hero bets $7.50, Button calls $7.50

Turn: ($27.50) 7Image (2 players)
Hero?

kérdés nyílvánvaló mi a turn játék és/vagy menjünk-e stackért?
címet igazából át lehetne írni gyenge TAG játékosra.

Lev729
Válasz V.Peti kommentjére
2009. febr. 23. 22:04

Húha, nehéz :)

Mivel nem túl nagy a 3bet, én egy elég széles zónával számolnék. PP-k, nagyobb Ax-ek, magasabb kapcsolódó lapok és a 22%-ba szerintem az sc-k is beleférnek. Ha csak 60%-ban dob 3betre, akkor ebből nem csak a JJ+ lapok maradnak. Én főleg pp-re, vagy Ax-re gondolnék.

Ez a flop meg szerintem elég jó lehet a floatolásra is akár, nem?
(ha esetleg van turn agr. statod, abból talán kiderül még valami)

Ha viszonylag magas turn agr. számai vannak, akkor azt hiszem én egy c/r allinra szavazok, ha alacsony, akkor talán check/fold?

Na, ezzel lehet inkább megvárok, valami okosabb hozzászólást, mert most saját magamat is sikerült elbizonytalanítani... :s

V.Peti
Válasz Lev729 kommentjére
2009. febr. 23. 22:16

turn aggr: 3.5 és 28%.

kormi88
2009. febr. 23. 22:17

Én biztos nagyobbat 3betelek egy ilyen sérülékeny lappal pozíción kívül.

Ebben az esetben nem mennék stackért, c/c. A checkel ráadásul jó eséllyel fogunk blöfföt indukálni.
Semleges riveren pedig egy blocking&value betet hívnék.

Lev729
Válasz kormi88 kommentjére
2009. febr. 23. 22:35

Én biztos nagyobbat 3betelek egy ilyen sérülékeny lappal pozíción kívül.

Ebben az esetben nem mennék stackért, c/c. A checkel ráadásul jó eséllyel fogunk blöfföt indukálni.
Semleges riveren pedig egy blocking&value betet hívnék.

De ha turn c/c. Akkor mondjuk egy kb. 17-18$-os emelés után, kb. 20 $ marad előttünk egy 60$-os potra (riveren), ott akármilyen emelés gyakorlatilag allint jelent, nem?

Ha meg jön valami magasabb lap, akkor river fold esetén egy csomó pénzt tettünk a potba.

Nem lenne egyszerűbb már a turnön eldönteni? Egy c/r esetén még valamennyi fold equity is lehetne, pont a blöff indukálás miatt.

Ha meg nem akarunk stackért játszani, akkor meg sima c/f a logikus, nem?

kormi88
2009. febr. 23. 23:00

De ha turn c/c. Akkor mondjuk egy kb. 17-18$-os emelés után, kb. 20 $ marad előttünk egy 60$-os potra (riveren), ott akármilyen emelés gyakorlatilag allint jelent, nem?

Ha meg jön valami magasabb lap, akkor river fold esetén egy csomó pénzt tettünk a potba.

Nem lenne egyszerűbb már a turnön eldönteni? Egy c/r esetén még valamennyi fold equity is lehetne, pont a blöff indukálás miatt.

Ha meg nem akarunk stackért játszani, akkor meg sima c/f a logikus, nem?

Igazad van, kicsit elnéztem a handet.

Ezután turnön én is c/r-re szavazok.
Ha pedig lecheckolja, akkor riveren bet/fold.

tentaculata
Válasz kormi88 kommentjére
2009. febr. 23. 23:06

Igazad van, kicsit elnéztem a handet.

Ezután turnön én is c/r-re szavazok.
Ha pedig lecheckolja, akkor riveren bet/fold.

Igen, én is erre jutottam Petivel, viszont riv b/f-ra nem vagytok elég deepek, szóval ott már push, vagy c/f lehet csak. Valószínű akkor ott ilyen ellen a c/f lenne a jobb.

Ja, akármi nagy is lehet nála, mert 4Bet 0% 1.5k hand alatt.

V.Peti
Válasz tentaculata kommentjére
2009. febr. 24. 21:30

köszönöm a segítséget.

pf 3bet valóban kicsi, lehet turbo asztal volt és lecsúsztam róla.

flop: ugye idáig standard
turn: a baj a 0%-os 4betjével van, a turn bettel eldobatunk mindent, amit verünk 22-99ig (kivéve 33 és 88)/ász magast. a c/r-el pedig blöfföt indukálunk a lapunkból. a baj az, hogy az ellenfél nem túl jó játékos, ezért kétlem, hogy eldobna pl. egy JJ-t, nagyon esetleg egy QQ-t a c/r-re

ezt lejátszottam a fejemben és a turnon a bet/fold játékot választottam és dobott. abban az esetben ha megadja a riveren c/f lett volna a játékom. kétlem, hogy olyan lappal végigcallol három utcát, amit verünk.

want2push
Válasz V.Peti kommentjére
2009. febr. 25. 0:55

ezt lejátszottam a fejemben és a turnon a bet/fold játékot választottam és dobott. abban az esetben ha megadja a riveren c/f lett volna a játékom. kétlem, hogy olyan lappal végigcallol három utcát, amit verünk.

A river check/fold-nak már nem sok értelme van. Talán elkerülte a figyelmed, hogy csak 39$-ral kezdted a partit (BB voltál, nem?), így ha turnön betelsz, akkor a riverren már nem alternatíva a c/f. :)

Gondolkodtam ma én is kicsit ezen a partin, eléggé a határon van, hogy mit csinálnék. Talán megpróbálnám a turntől kezdve lecsekkolni a partit, hátha nem hív a rosszabb lapokkal (kisebb párokkal), és nem is javul le, ha esetleg mégis egy-két overcardja lenne. A másik lehetőség, hogy all in hívnám a turnön, hisz már kicsit kevesebb pénzünk van csak, mint amennyi a kasszában van. Hátha csinál egy hero callt egy kis párral.

V.Peti
Válasz want2push kommentjére
2009. febr. 25. 9:31

A river check/fold-nak már nem sok értelme van. Talán elkerülte a figyelmed, hogy csak 39$-ral kezdted a partit (BB voltál, nem?), így ha turnön betelsz, akkor a riverren már nem alternatíva a c/f. :)

Gondolkodtam ma én is kicsit ezen a partin, eléggé a határon van, hogy mit csinálnék. Talán megpróbálnám a turntől kezdve lecsekkolni a partit, hátha nem hív a rosszabb lapokkal (kisebb párokkal), és nem is javul le, ha esetleg mégis egy-két overcardja lenne. A másik lehetőség, hogy all in hívnám a turnön, hisz már kicsit kevesebb pénzünk van csak, mint amennyi a kasszában van. Hátha csinál egy hero callt egy kis párral.

mivel a converter 6maxhoz van állítva és ez 5max ezért felcserélte, ezt nem vettem észre. ellenfél btn, én sb. szóval 100+ deep.

Élő ügyfélszolgálat