NL50 - 6 max - AQo flop kérdés
Villain eddig 60 leosztás alapján 50/20-at játszott. Agresszívnek tűnik. Annyit még, hogy egy alkalommal láttam draw-val visszahívni.
Seat 1: MP ($44)
Seat 2: CO ($48)
Seat 3: Hero ($55)
Seat 4: Small Blind ($12)
Seat 5: Big Blind ($10)
Seat 6: Villain ($28)
------------------------------
Hero is dealt :As::Qc:
Villain: calls $0.5
MP: folds
CO: folds
Hero: raises to $2.5
Small Blind: folds
Big Blind: folds
Villain: calls $2.0
--- DEALING FLOP :3h::Qh::Kc: (pot:$5.75)
Villain: checks
Hero: bets $4.0
Villain: raises $4.0 to $8.0
Hero: ???
Ha passzív fish lenne b/f-olnám a floppot, így viszont inkább az x back call call tetszene. Ha checkeli turnt akkor bet. Nem igazán tudjuk calldownolni itt, és mivel nics olyan infónk, hogy csak 1 utcát szokott támadni így eldobnám erre a miniraise-re a 2. párt.
Eldobnám. Ha GTO szempontból nézzük, akkor vannak jobb handek, amikkel szintén betelünk, viszont tudunk callolni, Kx-ek, FD-k, SD-k, set-ek, 2pár, overpár... Szóval Qx-ekkel én már nem callolnék itt, mivel sztem a betting range-ünk alsó %-ban van.
Ha sokat raiselget, aggro több utcán keresztül is, akkor 2. párral nem betelnék bele.
Floppon inkább kivártam volna, 2. párral + ennyi húzóval. Ha hívok a húzóival tartani fog, vagy emel (mivel aggro), ugyanígy az összes olyan lappal, ami jobb nálam. Nálam jobbat nem dob, rosszabbal nem tart.
Így egy common (2/3 pot) hívásra minraise-t kapok, ha folytatnám csak a sötétben tapogatóznék egy elég veszélyes asztalon második párral. Javulni - az asztal fényében igazán erős kézre nincs esélyem. Így azt hiszem marad a dobás.
pre: fölösleges 5bb-ig izolálni, ha utána egy jobb flopon bet/foldolsz, vagy potcontrollozol. pont azt a + valuet hagyod ki, aminek a lehetőségét megnyitod pre.
így játszva 5-ből egyszer meg tudod nyerni a potot -> call.
Ha passzív fish lenne b/f-olnám a floppot, így viszont inkább az x back call call tetszene. Ha checkeli turnt akkor bet. Nem igazán tudjuk calldownolni itt, és mivel nics olyan infónk, hogy csak 1 utcát szokott támadni így eldobnám erre a miniraise-re a 2. párt.
Szerintem itt a call vagy a fold is lehet jó döntés. Jó lenne tudni például azt, hogy korábban csinált-e ilyen minraise-eket az asztalon? Ha igen, akkor ment-e mutatásig a parti?
Ha most látok tőle először ilyet, akkor inkább bedobnám.
Dobnám.Chback floppon tetszene. Ha itt callolsz végig kell callolni, ami ismeretlen ellen reversedes.
Én is dobnám, ha több historym lenne, akkor néhány kirívó esetben biztos jó lehet a call, de általánosságban nem hinném.
Agro c/r mágus ellen egy ilyen flopot általában ch backelnék ezzel a típusú handel, aztán arra úgyis tágan fog betelni turnön és riveren, amiket callolhatsz blank kártyákon.
Köszi a válaszokat, dobtam a lapomat.