Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 - 6 max - AQo flop kérdés

RX450h
2012. nov. 14. 11:06

NL50 - 6 max - AQo flop kérdés

Villain eddig 60 leosztás alapján 50/20-at játszott. Agresszívnek tűnik. Annyit még, hogy egy alkalommal láttam draw-val visszahívni.

Seat 1: MP ($44)
Seat 2: CO ($48)
Seat 3: Hero ($55)
Seat 4: Small Blind ($12)
Seat 5: Big Blind ($10)
Seat 6: Villain ($28)
------------------------------

Hero is dealt :As::Qc:

Villain: calls $0.5
MP: folds
CO: folds
Hero: raises to $2.5
Small Blind: folds
Big Blind: folds
Villain: calls $2.0

--- DEALING FLOP :3h::Qh::Kc: (pot:$5.75)

Villain: checks
Hero: bets $4.0
Villain: raises $4.0 to $8.0
Hero: ???

andree
Válasz RX450h kommentjére
2012. nov. 14. 11:44

Ha passzív fish lenne b/f-olnám a floppot, így viszont inkább az x back call call tetszene. Ha checkeli turnt akkor bet. Nem igazán tudjuk calldownolni itt, és mivel nics olyan infónk, hogy csak 1 utcát szokott támadni így eldobnám erre a miniraise-re a 2. párt.

Naturalwest
2012. nov. 14. 11:54

Eldobnám. Ha GTO szempontból nézzük, akkor vannak jobb handek, amikkel szintén betelünk, viszont tudunk callolni, Kx-ek, FD-k, SD-k, set-ek, 2pár, overpár... Szóval Qx-ekkel én már nem callolnék itt, mivel sztem a betting range-ünk alsó %-ban van.
Ha sokat raiselget, aggro több utcán keresztül is, akkor 2. párral nem betelnék bele.

thomyca
2012. nov. 14. 15:44

Floppon inkább kivártam volna, 2. párral + ennyi húzóval. Ha hívok a húzóival tartani fog, vagy emel (mivel aggro), ugyanígy az összes olyan lappal, ami jobb nálam. Nálam jobbat nem dob, rosszabbal nem tart.

Így egy common (2/3 pot) hívásra minraise-t kapok, ha folytatnám csak a sötétben tapogatóznék egy elég veszélyes asztalon második párral. Javulni - az asztal fényében igazán erős kézre nincs esélyem. Így azt hiszem marad a dobás.

Romsy
2012. nov. 15. 10:53

pre: fölösleges 5bb-ig izolálni, ha utána egy jobb flopon bet/foldolsz, vagy potcontrollozol. pont azt a + valuet hagyod ki, aminek a lehetőségét megnyitod pre.

így játszva 5-ből egyszer meg tudod nyerni a potot -> call.

want2push
Válasz andree kommentjére
2012. nov. 15. 11:46

Ha passzív fish lenne b/f-olnám a floppot, így viszont inkább az x back call call tetszene. Ha checkeli turnt akkor bet. Nem igazán tudjuk calldownolni itt, és mivel nics olyan infónk, hogy csak 1 utcát szokott támadni így eldobnám erre a miniraise-re a 2. párt.

Egyetértek, ellene itt néha nem rossz egy flop checkback sem.

Ahogy ment dobnám, az ő szempontjából ez a flop telibetalálta a zónád, mégis visszaemelt rád OOP.

kanrich_
Válasz want2push kommentjére
2012. nov. 15. 14:29

Szerintem itt a call vagy a fold is lehet jó döntés. Jó lenne tudni például azt, hogy korábban csinált-e ilyen minraise-eket az asztalon? Ha igen, akkor ment-e mutatásig a parti?
Ha most látok tőle először ilyet, akkor inkább bedobnám.

roliii
2012. nov. 15. 16:49

Dobnám.Chback floppon tetszene. Ha itt callolsz végig kell callolni, ami ismeretlen ellen reversedes.

Tir-X
2012. nov. 15. 22:38

Én is dobnám, ha több historym lenne, akkor néhány kirívó esetben biztos jó lehet a call, de általánosságban nem hinném.
Agro c/r mágus ellen egy ilyen flopot általában ch backelnék ezzel a típusú handel, aztán arra úgyis tágan fog betelni turnön és riveren, amiket callolhatsz blank kártyákon.

RX450h
Válasz Tir-X kommentjére
2012. nov. 16. 11:05

Köszi a válaszokat, dobtam a lapomat.

Élő ügyfélszolgálat