NL50 - 6 max - QQ preflop 3bet kérdés
Az adott ellenfélről nem sok leosztásnyi adatom volt, kb. 70. Ez alatt 17/11-es statokat játszott. Mit tennétek egy ilyen helyzetben UTG pozíciós emelése ellen QQ-val? Illetve ha még nincs megfelelő mennyiségű adat a fold to 3bet statisztikára, akkor hol kezdődik az a játékos (VPIP/PFR), aki ellen UTG emelésre szerintetek érdemes QQ-val MP-ből visszahívni? Köszi
Players (max 6):
Button ($120.60)
SB ($44.60)
BB ($21.1)
Villain ($50)
Hero ($55.65)
CO ($123.35)
Hero was dealt: :Qh::Qd:
Villain Raise (1.75)
Hero ???
Csak megadnám. Nit UTG-re nem biztos, hogy érdemes visszahívni MP-ről.
Célszerű lenne azt is megnézni, hogy kik ülnek még mögöttetek.. hiszen, ha vki squeezehappy akkor is jobb a call.. és akkor ugye lehet borítani - ha az UTG dobja.
Kis mintával szinte soha nem lesz jó a 3b QQ-val MP vs UTG. Egyszerűen nem alakul ki benne semmi frusztráltság, hogy calloljon oop valami rosszabbal, vagy lightabban 4beteljen vagy stackelődjön. Kényelmes call. Később el lehet kezdeni 3 betelgetni lightabban, de alapvetően egy 17/11 nit UTG range-e lesz kb 6-8. Nem látok sok vaule-t.
Kis mintával szinte soha nem lesz jó a 3b QQ-val MP vs UTG. Egyszerűen nem alakul ki benne semmi frusztráltság, hogy calloljon oop valami rosszabbal, vagy lightabban 4beteljen vagy stackelődjön. Kényelmes call. Később el lehet kezdeni 3 betelgetni lightabban, de alapvetően egy 17/11 nit UTG range-e lesz kb 6-8. Nem látok sok vaule-t.
call. ha mögötted egy laza, squezelgető player 3betel lehet infók alapján 4bettel, call-al folytatni, ha ismeretlen vagy feszesebb player lehet foldolni.
hol kezdődik az a játékos (VPIP/PFR), aki ellen UTG emelésre szerintetek érdemes QQ-val MP-ből visszahívni?
Ezen sokat gondolkodom. Ha ilyen szituban call után 4betelek, AK-QQ néha JJ lapoktól szoktam pushokat kapni, de utóbbi inkább butább regegtől. Ha mp vagy co ellen callolok majd backraiselek, lazábban rámtolják. Ilyenkor én is bizonytalan vagyok amikor utg ellen KK+ flatelek majd 3bet érkezik, hogy nem lenne e jobb csak megadni és kicsit tágan tartani a range-em. A QQ viszont túl sérülékeny ehhez szerintem és 4bet után biztosan oddsunk lesz a call-ra, illetve sok dead money van, de a mutatás után flipnél jobbak ritkán leszünk. Nem árt hozzá, ha backraiselünk néha meg kicsit agró az image-ünk.