NL50 (6max) - 3rd barrel mehet?
$0.25/$0.5 No Limit Holdem
5 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG cata*** ($83.40)
CO Hero ($48.25)
BTN n0fx*** ($59.80)
SB Kens*** ($84.00) 47/10/0 (170 hand)
BB Any2*** ($49.25)
Pre-flop: ($0.75, 5 players) Hero is CO :Js: :Kc:
1 fold, Hero raises to $1.75, 1 fold, Kens*** calls $1.50, 1 fold
Flop: :Th: :Ah: :6s: ($4, 2 players)
Kens*** checks, Hero bets $2.50, Kens*** calls $2.50
standard cbetet callolja, jó eséllyel húzón vagy gyenge páron van
Turn: :4s: ($9, 2 players)
Kens*** checks, Hero bets $7, Kens*** calls $7
húzót, gyenge párt dobatni akartam, de húzóval nem kizárt, hogy az oddsok ellen megy
River: :7c: ($23, 2 players)
Kens*** checks, Hero ???
Érdemes belehívni, hogy dobja, ha húzója van, és esetleg a 6,4,7 közül nála van valamelyik?
Esetleg dobatni a pocketeket vagy a T párt?
Ha emelünk mennyit?
Eddig postflop nem emlékszem olyanra, hogy végigcallozott valami gyenge lappal, csak preflop tűnt CS-nek.
Ez egy érdekes kérdés. Én nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy dry vagy wet boardon +ev-e a 3rd barrel. Előny, hogy nála is lehet draw, amit eldob riveren, illetve egy set, 2pár valószínűleg floppon, de legkésőbb turnön ránkemel. Hátrány, hogy agro image-el mi is reprezentálunk busted drawt. Gyakran egy TAG is végigcallol TPGK-val, mert nem hiszi el, hogy jobbak vagyunk. Ezért is vaulebetelünk vékonyan ebben a szituációban. Én egy időben minden ilyen wet boardot 3 barreleztem(azt gondolva, hogy ilyen wet boardon egy olyan lap, ami elég erős ahhoz, hogy riveren calloljon, úgy is rámemel valahol), de igazából nem érzem úgy, hogy 0-nál jobb lett volna hosszútávon. A szórást viszont megdobja rendesen.
Az a kérdés, milyen ellenféltípust akarunk.
Köszönöm a részletes választ. Hasznos volt.
Az adott partiban persze a check lett volna jó, de wp-ztem és A8-al adta.
Eleve ugye a TPWK-k elég nagy rangét teszik ki a rangnének, amivel callolni fog. Csak akkor ott valamiért nem hittem, hogy A van nála. (ha lett volna HUD, lehet elhittem volna)
Ha egy jobb játékos ellen van ez a szitu akkor jó a 3rd barrel, mivel nem nagyon engedheti meg magának, hogy ezen a viszonylag drawy flopon callozzon erős lappal. Jobbak ellen mindig 2nd/3rd barrelezem a hasonló boardokat ha nem jön le a szín vagy duplázódás, az estek nagyon nagy részében el is dobálják a drawjukat, gyenge A-t(erőssel meg ugye raiselnek)+az összes Tx-et.
Mivel azonban ellenfelünk nem sorolható a normális játékosok közé ezért tőle nem nagyon várnám, hogy eldobja az erős T-ket+bármilyen A-t.
andree válasza elég kimerítő volt. A HUD már-már valóban nélkülözhetetlen. Ezután a válasz után még inkább így érzem.
A 3rd barrelt én is nullszaldó környékén érzem (mármint ami a saját játékomat illeti), és azt is tapasztaltam, hogy az egekbe rántja a szórást. (ami nem egyszer tiltre is vitt már) Viszont van egy elég nagy hozadéka: támogatja a nagy puskákat. Erre a támogatásra CS-k ellen nincs szükség, jó játékosok ellen viszont meg kell keverni a stratégiát.
Én azt tapasztaltam, hogy magasabb alapon már gyakorlatilag csak turnon és főként riveren lehet igazi versenyelőnyre szert tenni. Ahhoz pedig az kell, hogy elsüssük egyszer-kétszer a 2nd sőt a 3rd barrelt is. Na meg egy lazább indulási stratégia, ami lehetővé teszi, hogy eljussunk odáig.
A parti vége felé sokan hajlamosak már túl őszintén játszani. Talán ez akadályozza meg őket abban, hogy megvessék a lábukat magasabb alapon is?
Ellenfél 47-es VIP-pel rendelkezik. Ez ellen A magas boardon nem biztos, hogy jó már a second barrel se, hisz az ilyenek szeretnek any A-szal callolni. Ax meg simán lehet náluk, mert minden ász magas lappal játszanak.
Ilyen ellen csak akkor second barrelezek, ha erősebb draw-m van, nem csak egy gutshot, vagy pedig, ha nincs ász az asztalon, vagy gutshot és egyben egy vagy két overcard.