NL50 (6max) - AJs @ Cake - két over + FD 3way
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Monday, August 11
Table Cake Pebble Beach (Real Money)
Seat 8 is the button
Seat 4: SB ( $70.62 USD )
Seat 5: BB ( $10.00 USD ) --> FISH, nem sok handet nyomtunk, de rossz SSS játékosra tettem, a számai utólag: 41/14/1
Seat 6: Hero ( $52.60 USD ) 19/15/12.6
Seat 7: MP ( $68.70 USD )
Seat 8: Dealer ( $52.20 USD ) --> Sok asztalon játszó, jó játékos, akivel nem akartam nagyon lap nélkül összetűzésbe kerülni. A CC range-et egyértelműen TT alatti párokra lőttem be nála, esetleg SC-kre.
SB posts small blind [$0.25 USD].
BB posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ :Jh: :Ah: ]
Hero raises [$1.75 USD]
MP folds
Dealer calls [$1.75 USD]
SB folds
BB calls [$1.25 USD]
Pot=$5,5
** Dealing Flop ** [ :2c: :2h: :3h: ]
BB checks
Hero bets [$4.00 USD]
Dealer raises [$10.25 USD]
BB calls [$8.25 USD]
Hero ????
Mit tegyen Hero? Mi itt a legjobb játék?
Ha 3-beteled azzal az a baj, hogy nagyon elkötelezed magad a pot mellett, ha csak megadja D és turnön nem jön semmi, akkor mit csinálunk?. Ha itt egyből all-in mész arról meg eléggé bűzlik a draw, azt még egy kisebb overpárral is lehet megadnám a helyében.
Callal meg ugye az a baj, hogy ha lejön a szín, az valszeg megöli az akciót, perszhe hacsak nem arra várt ő is, vagy fullja van/lesz....
Igazából a read függvényében itt mind3 megoldást el tudnám képzelni. Reraise ha tudod hogy a miniraise drawt, vagy gyenge lapot takar, amivel tájékozódik.
Fold ha a miniraise inkább erős lapot takar.
Különben call, és nézzük meg a turnt, elég jó potoddsot kaptunk rá
Én callolnám, 28$ a pot és neked 6.25 -öt kell még megadnod. Dealert 44-JJ -re teszem. Turnre ha nem jön semmi akkor c/f.
Jók a gondolatok és nekem tetszenek. De nem sokkal jobb, ha eldobatom a Dealerrel a 44-99 lapokat egy masszív visszaemeléssel? Vagy azokat szerintetek nem dobja el? Jobb lenne csak a Short Stack ellen játszani, nem?
Jók a gondolatok és nekem tetszenek. De nem sokkal jobb, ha eldobatom a Dealerrel a 44-99 lapokat egy masszív visszaemeléssel? Vagy azokat szerintetek nem dobja el? Jobb lenne csak a Short Stack ellen játszani, nem?
Szerintem de. Valószínűleg egy ellenfél ellen több, mint 50% esélyed van (2 overcard + FD), de 2 ellenfélnél ez jóval kevesebb. Itt még tudsz dobatni esetleg egy nagy párt érzékeltetve, de egy call -turn nem szín esetén neked kell dobnod. Arról nem beszélve, hogy ha utána riveren esne le a színed, akkor kitéped a hajad és a flush-ödet semmiképpen nem fogják kifizetni. Én már csak azért is visszaemelnék, mert ha látják, hogy FD-val agresszív vagy, akkor ugyanilyen flopon ki fogják fizetni a nagy párokat és a seteket is, ha esetleg ezt most bukod is. Image építés!
Szerintem ha visszatolunk, akkor onnantól fogva nem lehet eldobni már a lapot semelyik utcán (amennyiben csak megadna Dealer a floppon, akkor turn-ön bármi jön, úgyis tolni kell). Ezért egy olyat érdemes emelni, hogy azért ne legyen nagyon árulkodó, de legyen benne masszív FE is. Mondjuk $38-ig?
Combo draw esetén nem szerencsés, ha párosodott a flop. 50%-unk se lesz, még egy ellenfél esetén sem. Nálam ezért call, aztán a turn dönt.
Azt hiszem teljesen egyet kell értsek....egy bajom van ezzel, mi van ha D ránktolja, mekkorát emeljünk, hogy utána még el tudjuk dobni, de FE-nk is legyen?, vagy ha D callol?
Ha ránktolja el lehet még dobni?....elég jó oddsot kapunk....
Ha megadja akkor mit csinálunk ha nem jön flöss turnre? check-foldoni nem nagyon szeretnék:D
Abban van igazság, amit bsz mond, de itt a floppon olyan kis lapok vannak, melyek alapján Villain egy csomó mindennel játszhatja azt, amit játszik.
A partiban én all-in toltam, szinte azonnal, gondolkodás nélkül. Dealernél 22-volt, vagyis pókert floppolt, és mivel a short stacknél open ended straight flush draw volt, ezért drawing dead voltam.
Következő kérdés: Mi a helyes játék szerintetek a Dealer helyében floppolt pókerrel egy ilyen boardon? Jól csinálta, vagy jobb lett volna a sima call?