NL50 (6max) - AK preflop OOP
$0.25/$0.5 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG just*** ($17.90)
UTG+1 DIPT*** ($95.60)
CO yesw*** ($139.35)
BTN man*** ($12.10)
SB mook*** ($51.70)
BB Hero ($80.25)
Pre-flop: ($0.75, 6 players) Hero is BB :Ah: :Kc:
1 fold, DIPT*** raises to $2, 3 folds, Hero raises to $7, DIPT*** raises to $21, Hero ???
Ellenfél átlagos jó játékos. Elég standard szitu, de egyáltalán nem vagyok biztos a jó moveban.
Kérdés a jo játékos mit takar, inkább az lenne a fontos mennyi a 4BET -je, de info nélkül nálam ez dobás, hiszen alapesetben a 4BET range QQ+,AK és ezek ellen -EV -s az allin. call mint opciot kizárnám, hiszen egy flopra érkező A vagy K -val a QQ nem fizet ki a többi ellen meg -EV -sek vagyunk, hiszen allin kell mennünk.
call nálam nem opció
én ezt 200 deepen eltudnám engedni mert csakis a push az opció, ami után szerintem egy standard játékosnak ennyire deepen leszűkitjük a ranget kk/aa -ra szóval nem érdemes...
én dobnám
fold, fentiek miatt
Szrintem nagyon függ a Te table imaged-től is. Mert ha a te 3-bet százalékod kezdi elértni a 9-10%-ot mint egyik barátomnak, akkor bizony egy jó játékos 99-től kezdve elkezd 4betelni, azaz, ha nagyon agresszív voltál, akkor a push jó lehet, mert hibásan eldob egy QQ alatti párt (sőt, még QQ-t is csak fogcsikorgatva addja meg).
Szrintem nagyon függ a Te table imaged-től is. Mert ha a te 3-bet százalékod kezdi elértni a 9-10%-ot mint egyik barátomnak, akkor bizony egy jó játékos 99-től kezdve elkezd 4betelni, azaz, ha nagyon agresszív voltál, akkor a push jó lehet, mert hibásan eldob egy QQ alatti párt (sőt, még QQ-t is csak fogcsikorgatva addja meg).
Fold, Cernunnos leírta, hogy miért
Ez nem egy olyan helyzet, ahol bármelyik fél light 3/4betelne.
Előtörténettől függetlenül?
De számoljuk végig: (nem számolom ami már a potban van)
Ha a 4 bet range QQ+ és AK akkor az EV(Push) az alábbi:
AA ellen : 88%*-80 + 12%*80= -61
AK ellen = -25
AK ellen 0 (mondjuk nem számolunk raket)
QQ ellen (50% esélye van hogy nit és bedobja)=50%*20+50%*(coinflip)= 10
Ha súlyozzuk hogy 3 féle AA és KK de 9 AK és 6 QQ lehet nála az eredmény
21 esetből 3*-61 3*-25 6 * 10 és 9*0 azaz -9 a push
Ha hozzávesszük a rangehez a 99 TT JJ-t is, mert már ideges ránk, akkor, feltéve ha ezeket bedobja:
Jön még 18 lap amivel nyerünk 20-at ekkor +4 USD
A helyzetet a dead money a potban egy kicsit javítja:
Következtetés:
HA QQ+ és AK ra teszed a rangét clear fold.
Ha sokat 3betelted már, és benne van, hogy csak megelégelte, akkor push.
Ami még bonyolíthatja a képet: Mennyire viseled az ingadozást, mekkora ez a bankrollodhoz képest? Nem akkora EV a push, hogy feltétllenül meg kellene csinálni, de ha szeretsz egy kicsit gamblerkedni, akkor nyereségeslehet.
Számold ami a potban van, az az AK sava-borsa! :)
Ha UTG+1 jó, vagy akár egy kicsit is gondolkodó játékos 1000%, hogy nem fog QQ-val 4bet/fold-ot játszani, az azért elég durva leak (úgyanúgy 99, TT, JJ-val)