NL50(6max) KK preflop játék
***** Hand History for Game 3393449515 *****
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, June 22, 04:30:19 ET 2008
Table Doha3 (Real Money)
Seat 1: allerseelen ( $51.05 USD )
Seat 2: patulacci73 ( $46.30 USD )
Seat 3: HERO ( $49.25 USD )
Seat 4: ero21 ( $26.15 USD )
Seat 5: dimik14 ( $50.40 USD )
Seat 6: HistoInst ( $57.30 USD )
dimik14 posts small blind [$0.25 USD].
allerseelen posts big blind [$0.50 USD].
Dealt to HERO [ :Kc: :Kh: ]
** Dealing down cards **
patulacci73 calls [$0.50 USD]
HERO raises [$2.25 USD]
ero21 calls [$2.25 USD]
dimik14 calls [$2.00 USD]
allerseelen raises [$15.00 USD]
patulacci73 folds
HERO ???
4. handem volt az asztalnál. épp csak be akartam nézni NL50-re, de akkor jött ez. a pénzemet féltettem ugyan, de nem sajnáltam (volna) betolni, ha az a helyes játék.
6maxon vissza lehet tolni, nem? setet várni nincs értelme, és ha csak megadok és feljön egy Q, J, vagy akár egy 10-es, hogy az A-ról ne is beszéljek, nagyon kellemetlenül éreztem volna magam. úgy gondoltam, hogy preflop kell eldönteni, hogy mit akarok.
push vagy fold?
(vagy mégis call?)
6 maxon easy push, szerintem 9 maxon is.
Volt itt a fórumon valahol egy jó kis közelítő becslés leírva, miszerint magasabb páronként ill. játékosonként 0,5%-t kell számolni arra hogy magasabb pár van kint valakinél. Ez itt alapból 1 x 8 x 0,5 = 4% hogy valakinél ott az AA.
Igaz hogy allerseelen 1 emelőre + 2 cold call-ozóra emelt rendeset, de játszhat így JJ+, AQ+ lapokkal is. A megadás nagyon nem jó, mert becsábíthatjuk vele a potba a 2 cold call-ozót, és nem lenne jó multiway potot játszani.
Az emelése nekem gyanúsan sok, ettől függetlenül én 20%-ban csak megadom és trükközök(pozban vagy), majd A nélküli flopon bekerül minden, remélhetőleg nem jön neki sem scarecard. Elég nagyot hívott, h a maradék embert kiűzze, nem félnék a többiektől, de...
lehet, h a 80%-os verziót választom és rátolom most mégiscsak emiatt. Sztem nincs igazán rossz döntés, premium lapod van, ezen a szinten nem fognak neked TT-QQ-kat dobálni amúgy sem pre allineknél és KK-val pre stackért megyünk...
Nagyon-nagyon sokan vannak, akik ismerik már a squeeze fogalmát, Nl100-on biztosan, de szerintem NL50-en is. Én éppen ezért KJ+ lapokra teszem a zónáját, és gondolkodás nélkül tolnám a KK-t, sőt a QQ-t is, illetve természetesen az AK-t is. AQ-ban már nem vagyok biztos, azt hiszem azt még én dobnám.
Push, callolni nincs értelme, KK -t pre flop nem dobok. és nagy igazság van abban is amit kanrich_ mond. ilyen szitukba NL50 -en az esetek 30% -ba vagy dob a reraiselő, vagy mutat egy AJ -t.
Push.
Egyértelmű push. Ha AA-ba futottunk, akkor pechünk van, bár ha jól emlékszem, létezik olyan statisztika, hogy amennyiben KK van nálunk, akkor 6max-on minden 40. alkalommal lesz AA a másiknál. Ez azért bevállalható.
Hozzátenném, hogy a napokban egy kísértetiesen hasonló helyzetet úgy buktam el, hogy a 3betelő, majd az all-inemet megadó ellenfélnél QJs volt, és riverre lejött a két párja. De mindez nem túl gyakori, és biztosan +ev a KK-val push.
köszönöm a véleményeket, elég egyértelműnek tűnik :). én is így tettem. azért volt csak kicsit elgondolkodtató, mert egy emelőre és három megadóra emelt egy tekintélyeset.
allerseelen raises [$15.00 USD]
patulacci73 folds
HERO raises [$47.00 USD]
ero21 folds
dimik14 folds
allerseelen calls [$33.75 USD]
allerseelen shows [:Ad: :Ac: ]
HERO shows [ :Kc: :Kh: ]
** Dealing Flop ** [ :Ks: :2d: :6s: ]
** Dealing Turn ** [ :5h: ]
** Dealing River ** [ :8d: ]
HERO wins $101.50 USD from main pot
...és szerencsém volt.
köszönöm a véleményeket, elég egyértelműnek tűnik :). én is így tettem. azért volt csak kicsit elgondolkodtató, mert egy emelőre és három megadóra emelt egy tekintélyeset.