Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50(6max) KK preflop játék

Erda
2008. jún. 22. 20:28

NL50(6max) KK preflop játék

***** Hand History for Game 3393449515 *****
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, June 22, 04:30:19 ET 2008
Table Doha3 (Real Money)

Seat 1: allerseelen ( $51.05 USD )
Seat 2: patulacci73 ( $46.30 USD )
Seat 3: HERO ( $49.25 USD )
Seat 4: ero21 ( $26.15 USD )
Seat 5: dimik14 ( $50.40 USD )
Seat 6: HistoInst ( $57.30 USD )
dimik14 posts small blind [$0.25 USD].
allerseelen posts big blind [$0.50 USD].

Dealt to HERO [ :Kc: :Kh: ]

** Dealing down cards **
patulacci73 calls [$0.50 USD]
HERO raises [$2.25 USD]
ero21 calls [$2.25 USD]
dimik14 calls [$2.00 USD]
allerseelen raises [$15.00 USD]
patulacci73 folds
HERO ???

4. handem volt az asztalnál. épp csak be akartam nézni NL50-re, de akkor jött ez. a pénzemet féltettem ugyan, de nem sajnáltam (volna) betolni, ha az a helyes játék.

6maxon vissza lehet tolni, nem? setet várni nincs értelme, és ha csak megadok és feljön egy Q, J, vagy akár egy 10-es, hogy az A-ról ne is beszéljek, nagyon kellemetlenül éreztem volna magam. úgy gondoltam, hogy preflop kell eldönteni, hogy mit akarok.

push vagy fold?
(vagy mégis call?)

Zoli
Válasz Erda kommentjére
2008. jún. 22. 20:36

6 maxon easy push, szerintem 9 maxon is.

Volt itt a fórumon valahol egy jó kis közelítő becslés leírva, miszerint magasabb páronként ill. játékosonként 0,5%-t kell számolni arra hogy magasabb pár van kint valakinél. Ez itt alapból 1 x 8 x 0,5 = 4% hogy valakinél ott az AA.

Igaz hogy allerseelen 1 emelőre + 2 cold call-ozóra emelt rendeset, de játszhat így JJ+, AQ+ lapokkal is. A megadás nagyon nem jó, mert becsábíthatjuk vele a potba a 2 cold call-ozót, és nem lenne jó multiway potot játszani.

Zehy
Válasz Erda kommentjére
2008. jún. 22. 20:44

Az emelése nekem gyanúsan sok, ettől függetlenül én 20%-ban csak megadom és trükközök(pozban vagy), majd A nélküli flopon bekerül minden, remélhetőleg nem jön neki sem scarecard. Elég nagyot hívott, h a maradék embert kiűzze, nem félnék a többiektől, de...
lehet, h a 80%-os verziót választom és rátolom most mégiscsak emiatt. Sztem nincs igazán rossz döntés, premium lapod van, ezen a szinten nem fognak neked TT-QQ-kat dobálni amúgy sem pre allineknél és KK-val pre stackért megyünk...

kanrich_
Válasz Zehy kommentjére
2008. jún. 22. 23:03

Nagyon-nagyon sokan vannak, akik ismerik már a squeeze fogalmát, Nl100-on biztosan, de szerintem NL50-en is. Én éppen ezért KJ+ lapokra teszem a zónáját, és gondolkodás nélkül tolnám a KK-t, sőt a QQ-t is, illetve természetesen az AK-t is. AQ-ban már nem vagyok biztos, azt hiszem azt még én dobnám.

Terrorka
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jún. 23. 9:10

Push, callolni nincs értelme, KK -t pre flop nem dobok. és nagy igazság van abban is amit kanrich_ mond. ilyen szitukba NL50 -en az esetek 30% -ba vagy dob a reraiselő, vagy mutat egy AJ -t.

bojanika
Válasz Terrorka kommentjére
2008. jún. 23. 9:37

Push.

chbowl
Válasz bojanika kommentjére
2008. jún. 23. 10:06

Egyértelmű push. Ha AA-ba futottunk, akkor pechünk van, bár ha jól emlékszem, létezik olyan statisztika, hogy amennyiben KK van nálunk, akkor 6max-on minden 40. alkalommal lesz AA a másiknál. Ez azért bevállalható.

Hozzátenném, hogy a napokban egy kísértetiesen hasonló helyzetet úgy buktam el, hogy a 3betelő, majd az all-inemet megadó ellenfélnél QJs volt, és riverre lejött a két párja. De mindez nem túl gyakori, és biztosan +ev a KK-val push.

Erda
Válasz chbowl kommentjére
2008. jún. 23. 11:21

köszönöm a véleményeket, elég egyértelműnek tűnik :). én is így tettem. azért volt csak kicsit elgondolkodtató, mert egy emelőre és három megadóra emelt egy tekintélyeset.

allerseelen raises [$15.00 USD]
patulacci73 folds
HERO raises [$47.00 USD]
ero21 folds
dimik14 folds
allerseelen calls [$33.75 USD]
allerseelen shows [:Ad: :Ac: ]
HERO shows [ :Kc: :Kh: ]
** Dealing Flop ** [ :Ks: :2d: :6s: ]
** Dealing Turn ** [ :5h: ]
** Dealing River ** [ :8d: ]
HERO wins $101.50 USD from main pot

...és szerencsém volt.

wilddrew
Válasz Erda kommentjére
2008. jún. 23. 11:38

köszönöm a véleményeket, elég egyértelműnek tűnik :). én is így tettem. azért volt csak kicsit elgondolkodtató, mert egy emelőre és három megadóra emelt egy tekintélyeset.

AA 5 ember ellen már nem annyira jó, így nem meglepő, hogy szelektálni akart...

Élő ügyfélszolgálat