Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 -6max- QQ-val pre all-in?

kisrapi
2008. aug. 3. 11:46

NL50 -6max- QQ-val pre all-in?

$0.25/$0.5 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG datsun120y ($77.76)
UTG+1 infinity-g ($50.75)--->23/17/3, 4%-os 3-bettel
CO Hero ($53.75)
BTN krebappel ($48.00)
SB vadim78 ($49.50)
BB Robinho1000 ($67.20)
Pre-flop: ($0.75, 6 players) Hero is CO :Qh: :Qs:
1 fold, infinity-g raises to $1.75, Hero raises to $6, 3 folds, infinity-g raises to $50.75, Hero call v. fold?

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2008. aug. 3. 12:25

Ha az ellen 3bet range tényleg 3,4% (tehát elég nagy a minta) akkor az AQ+ JJ+. Viszont AQ vagy JJ lapokkal nem játszana így, marad az AK, KK, AA. Ha fej harc, ha írás bukta. Fold.

sariboxer
Válasz Zoli kommentjére
2008. aug. 3. 12:29

Ha az ellen 3bet range tényleg 3,4% (tehát elég nagy a minta) akkor az AQ+ JJ+. Viszont AQ vagy JJ lapokkal nem játszana így, marad az AK, KK, AA. Ha fej harc, ha írás bukta. Fold.

sima allin nekem, de nekem az imidzsem is olyan, hogy QQ-t nem dobhatok preflop

- te milyen statokkal jatszol?
- hany hand van az ellenfelrol?

want2push
Válasz sariboxer kommentjére
2008. aug. 3. 12:46

QQ-val egyáltalán nem szükségszerű all in menni, sőt sztem inkább nem kell. Nem hiszem, hogy túl nit lenne egy UTG 4bet all in shove-ra eldobni egy QQ-t. Nálam ez határozottan fold. Hisz AK ellen coin flip, míg AA-KK ellen nagy hátrányban vagyunk. Mégis mivel megy így all in UTG-ről, AQ, JJ lapokkal? Nem tartom kizártnak, de azért lássuk be, nem ez a leggyakoribb. És még ezen teljes zóna ellen se tűnik túl pluszosnak a történet, habár nem néztem meg Stove-val.

Sztem az ilyen QQ-ás, AK-os preflop all in szitukat nagyon meg kell válogatni, nem szabad úgy játszani, hogy mindig automatikasan all in megyünk velük, csak mert elég jónak érezzük hozzá őket. Ez egyszerűen nem így van, hisz csak adott szituációkban és ellenfelek ellen +EVés ez.

BaLa
Válasz want2push kommentjére
2008. aug. 3. 12:48

Szerintem UTG ellen ez fold.

sariboxer
Válasz want2push kommentjére
2008. aug. 3. 12:49

QQ-val egyáltalán nem szükségszerű all in menni, sőt sztem inkább nem kell. Nem hiszem, hogy túl nit lenne egy UTG 4bet all in shove-ra eldobni egy QQ-t. Nálam ez határozottan fold. Hisz AK ellen coin flip, míg AA-KK ellen nagy hátrányban vagyunk. Mégis mivel megy így all in UTG-ről, AQ, JJ lapokkal? Nem tartom kizártnak, de azért lássuk be, nem ez a leggyakoribb. És még ezen teljes zóna ellen se tűnik túl pluszosnak a történet, habár nem néztem meg Stove-val.

Sztem az ilyen QQ-ás, AK-os preflop all in szitukat nagyon meg kell válogatni, nem szabad úgy játszani, hogy mindig automatikasan all in megyünk velük, csak mert elég jónak érezzük hozzá őket. Ez egyszerűen nem így van, hisz csak adott szituációkban és ellenfelek ellen +EVés ez.

logikus, de en meg azt vettem eszre, hogy nl50-en KK-val, de meg sokkal inkabb AA-val sem tul sokan mennek preflop allin, mert akkor tul valoszinu, hogy az ellenfel dob

titcar
Válasz BaLa kommentjére
2008. aug. 3. 13:55

Szerintem UTG ellen ez fold.

szerintem is fold, túl nagy erőt mutat az ellen.

Terrorka
Válasz titcar kommentjére
2008. aug. 4. 9:32

Ellenfelünk statjai alapján jo játékos, én simán dobnám a QQ -t ilyenkor. az esetek 90% -ba ilyenkor KK,AA,AK -t mutatnak. Eleinte én is allin mentem QQ -val pre flop, aztán amikor megnéztem a statjaimat PT -be, azt láttam hogy minuszos a QQ.

kanrich_
Válasz Terrorka kommentjére
2008. aug. 4. 11:01

Fold. Amennyiben jól számolok, 44%-od kellene, hogy legyen a zónája ellen ahhoz, hogy nulla EV legyen a dolog. Annyid szinte biztosan nincs.

Persze nem kizárt, hogy AA, KK, AKs, AKo lapokon kívül mással is játszon így, de ahogy w2p írta, nem túl valószínű. A fenti lapok ellen 40%-od van.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 39.857% 39.64% 00.22% 19005028 104399.00 { QhQs }
Hand 1: 60.143% 59.92% 00.22% 28730686 104399.00 { KK+, AKs, AKo }

Élő ügyfélszolgálat