Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 -6max- TPGK vakcsatában

kisrapi
2009. márc. 21. 22:52

NL50 -6max- TPGK vakcsatában

Ellen regular, de különösebb readem nincs róla, 27/20/30%aggr, call vs steal from BB 43% raise CB 14%
Flop aggr: 44% turn: 23% fold to CB: 71%

Party Poker $50.00 No Limit Hold'em - 3 players - View hand 72915
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
donkeycall (BB): $101.10
Thaihitta (BTN): $110.58
Hero (SB): $49.50
Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with KImage JImage
1 fold, Hero raises to $1.50, donkeycall calls $1
Flop: ($3.00) 9Image 6Image JImage (2 players)
Hero bets $2.00, donkeycall raises to $7.25, Hero calls $5.25
Turn: ($17.50) 9Image (2 players)
Hero checks, donkeycall bets $8.75, Hero raises to $19, donkeycall calls $10.25
River: ($55.50) 6Image (2 players)
Hero bets $21.75, donkeycall calls $21.75

Flop, turn és river játék is érdekelne

Vincent Vega
Válasz kisrapi kommentjére
2009. márc. 22. 15:50

Ez nem könnyű.
Preflop szerintem SB-ből BB-re érdemesebb 4bb-t emelni, mert pozícióból szívesebben callolgatnak.
Én floppon lehet, hogy 3beteltem volna, szeretném ott rövidre zárni a partit. Ha azt megadja szerintem akkor fel lehet adni. A turn C/R-el az a gond, hogy komittáljuk magunakt egy olyan partiban ahol tulajdonképpen fogalmunk sincs, hogy hol állunk.

A turn borzalmas tehát már minden 9x is ver és a rangeből csak a JQ-t JT-et verjük. Szerintem ez nem az a turn ahol C/R-re kell játszani így FOLD.

pindrokk
Válasz Vincent Vega kommentjére
2009. márc. 22. 18:00

Én floppon lehet, hogy 3beteltem volna, szeretném ott rövidre zárni a partit. Ha azt megadja szerintem akkor fel lehet adni.

A turn borzalmas tehát már minden 9x is ver és a rangeből csak a JQ-t JT-et verjük. Szerintem ez nem az a turn ahol C/R-re kell játszani így FOLD.

Ha flopon 3beteled azzal eléred, hogy az összes gyengébb lapot eldobja(talán az AJ a kivétel) azzal összes jobbal megadja. Nem tűnik túl jónak.

A turn nem borzalmas, ha 9-ese van azzal szerintem csak calloz. Ha meg J9 vagy jobb azzal meg már flopon is vert.

Hand:
Flopon sztem jó a bet/call
Turnon check/cal
Ha ezen a riveren is tovább tolná akkor eldobom, mivel nem hinném, hogy egy busted straight drawwal megblöfföli illetve egy QJ valuebetel.

Vincent Vega
Válasz pindrokk kommentjére
2009. márc. 22. 18:18

Ha flopon 3beteled azzal eléred, hogy az összes gyengébb lapot eldobja(talán az AJ a kivétel) azzal összes jobbal megadja. Nem tűnik túl jónak.

A turn nem borzalmas, ha 9-ese van azzal szerintem csak calloz. Ha meg J9 vagy jobb azzal meg már flopon is vert.

Hand:
Flopon sztem jó a bet/call
Turnon check/cal
Ha ezen a riveren is tovább tolná akkor eldobom, mivel nem hinném, hogy egy busted straight drawwal megblöfföli illetve egy QJ valuebetel.

+1

jogos. Raise to cbet statot nem vettem figyelembe, csak azt, hogy floppon elég aggro.

Lev729
2009. márc. 22. 18:29

Ha mégis a flop 3bet mellett döntünk és eldobatjuk a rosszabb lapokat, az miért olyan nagy hiba?
Ha meg jön velünk/ ránk tolja, akkor tudjuk, hogy jobb és könnyen lehet dobni, nem?

Nekem a hand alapján még az is eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha ez egy "vakvédő" line, amikor szinte any2 lehet nála. Ha a hero sokat lopja a vakokat, és sokat cbetel, akkor ez nekem az ellenfél részéről nem tűnik rossz ötletnek. Preflop 3bet helyett, pozícióból becallol egy 3bb-s emelést, majd flopon emel vissza, hiszen a hero-nál is széles range-el számolhatunk.

Turnön a hero checkre, szintén "támadhat" ha gyengeséget érez a check mögött.
Utána viszont a jelenlegi tudásommal nem tudom hová tenni a további játékot...

Szóval szerintem egy flop 3bettel sokkal egyszerűbb helyzetbe hozhatnánk magunkat, így meg nekem pl. lövésem sincs, hogy mi lehet az ellenfélnél...

kisrapi
2009. márc. 22. 18:31

Ezzel teljesen egyet értek. A C/R-t azért választottam, hogy az összes blöffjéből(gyengébb J-ból, bár ezt sztem sokszor mögém checkelné turnön) a max. value-t szedjem ki. Érdemes megnézni a turn bet méretét is, nem sugároz valami nagy erőt számomra... Vakcsatában nem kell mindjárt az ellen kezébe jó lapot képzelni szvsz, ezt a flop raise-t elég sokmindennel megcsinálhatja pozból...
Az igazi kérdés az, amikor megadja a turn C/R-t, onnan fel kéne -e adni és river check-fold?(valszeg ezen a boardon az összes J-val(trükkösen játszott overpárral) mögénk checkel..) vagy akkor már nincs visszaút?

pindrokk
Válasz Lev729 kommentjére
2009. márc. 22. 18:39

Ha mégis a flop 3bet mellett döntünk és eldobatjuk a rosszabb lapokat, az miért olyan nagy hiba?
Ha meg jön velünk/ ránk tolja, akkor tudjuk, hogy jobb és könnyen lehet dobni, nem?

Gondolj bele,
a) 3beteled megadja/rádtolja---->verve vagy fizettél ezért az infóért majd' félstacket aztán már meglesz az odds a callra is. Elég kellemetlen szitu.

b) 3beteled eldobja----> Valuet vesztesz a gyengébb laptól, amiből még turnön riveren tudnál pénzt nyerni. Valamint a blöfföket is kiveszed a kezéből, amit ha folytat turnon elég sok pénzt nyersz

R1per2
2009. márc. 22. 18:47

nálam ez turn c/c, river c/c vagy c/f

pindrokk
2009. márc. 22. 18:47

Kisrapi:Sztem ha turn CR-t nem sok gyengébb J fogja megadni mivel gondolkodó játékosról beszélünk, fish ellen nyilván van létjogosultsága.
Nem gondolok erős lapot a kezébe, amivel ezt valueból csinálja: J9-,AJ,KJ(ezzel lehet csak calloz),99,66. Semi-bluffol: QT, 87 valamint egy csomó blöff.

A kérdésre: itt kb két linet tudok elképzelni:
a) c/c turn, c/f river
b)ha turnön úgy gondoljuk, hogy a raiseben van value akkor beteljük a rivert is.

A flop c/c,turn: c/r river: c/f line eléggé rosszul néz ki

Lev729
2009. márc. 22. 18:53

Gondolj bele,
a) 3beteled megadja/rádtolja---->verve vagy fizettél ezért az infóért majd' félstacket aztán már meglesz az odds a callra is. Elég kellemetlen szitu.

b) 3beteled eldobja----> Valuet vesztesz a gyengébb laptól, amiből még turnön riveren tudnál pénzt nyerni. Valamint a blöfföket is kiveszed a kezéből, amit ha folytat turnon elég sok pénzt nyersz

Ok, ezt értem.

De mi a jobb? Úgy bukni a fél stacket, hogy szinte biztosan jobb lap ellen dobtunk, vagy úgy betenni a full stacket, hogy fogalmad sincs róla mi a helyzet? (legalábbis nekem nincs)

Lehet az a baj, hogy Everesten nem sokszor kell túlkomplikálni a dolgot és emiatt, hülyén gondolkodom bonyolultabb helyzetekben :)

Élő ügyfélszolgálat