lederman
2007. nov. 25. 16:04

NL50: 99 CS ellen

Az ellenfél VPIPje 50 körül van, nem nagyon hajlandó dobni, viszont elég passzív, de azért néha emel.
Ti mit csináltatok volna másképp, gondolom a riveren el kellett volna engedni, de nagyon frusztrálttá váltám, mert egyszerűen semmi nem jön össze az előző napokban, és dobtam ma már ellene egy nagyon ahsonlót.
Turn-t esetleg nem emelnétek?

Szerintem ariverig jó, ott pedig dobni kellett volna, de nagyon elbizonytalanodtam mostanában, mintha az ellenfeleknek mindig túl játszanának, erősítsetek meg, h a riverig így kell, ott viszont fold.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver Cards)

MP ($129.30)
CO ($28.25)
Button ($29)
SB ($46.80)
Hero ($75.45)
UTG ($105.15)

Preflop: Hero is BB with Image, Image.
UTG calls $0.50, 4 folds, Hero raises to $2.5, UTG calls $1.50.

Flop: ($4.75) Image, Image, Image (2 players)
Hero bets $3, UTG calls $3.

Turn: ($10.75) Image (2 players)
Hero bets $7, UTG calls $7.

River: ($24.75) Image (2 players)
Hero checks, UTG bets $11.5, Hero calls $11.50.

Final Pot: $47.75

57o volt az ellenfélnél

Itt a másik, szerintem ezt jól csináltam, de azért erre is várnék kommentet.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (5 handed) Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver Cards)

SB ($115.50)
BB ($40.25)
UTG ($49.30)
Hero ($57.90)
Button ($106.25)

Preflop: Hero is MP with Image, Image.
1 fold, Hero raises to $1.75, Button calls $1.75, 1 fold, BB calls $1.25.

Flop: ($5.50) Image, Image, Image (3 players)
BB checks, Hero bets $4, Button calls $4, BB folds.

Turn: ($12.7) Image (2 players)
Hero bets $8.9, Button calls $8.90.

River: ($29.8) Image (2 players)
Hero checks, Button bets $9.5, Hero folds.

lederman
Válasz lederman kommentjére
2007. nov. 26. 11:37

Nem kaptam túl sok kommentet ezekre a partikra, pedig kíváncsi lennék...

hayraki
Válasz lederman kommentjére
2007. nov. 26. 14:47

Az ilyen emberek a halálom...
Ezek gyakorlatilag preflop bármekkora emelést megadnak bármivel és elkísérnek a riverig, ahol rendszerint túlhúznak. Nekem ezek ellen két fegyverem van:
- ha lapom van preflop óriásit emelek, ha a hülye is partiban van: ezzel a többi jó játékost általában izolálom, a hülye pedig úgyis jön.
- ha flopra kialakul legalább egy TPTK, akkor pot felett emelek, de nem is kevéssel.

Persze simán lehet, hogy így is kimákol, de legalább sok pénzébe kerül, ha pedig nem mákol ki sokat nyerek.

kanrich_
Válasz hayraki kommentjére
2007. nov. 27. 10:06

1.
Az a baj az ilyen 50%-os emberekkel, hogy simán lehet náluk 5-ös is, akkor pedig megszívtad. Ezért az ilyen embereknél én általában - lehet, h. helytelenül elcsekkelem a turn-t, amivel ugyan szabad kártyát adok neki, de megvan az az előnye, hogy kevesebbet kockáztatok. Másrészt:
Az ilyen 50%-os passziv ember jellemzően elcsekkeli a fullját a turn-ön, hogy csapdába csaljon (nem emel, amikor kellene). Továbbá, ha a turn-nél nem emelsz, akkor talán egy kisebb párral, mondjuk 7-essel még megadja a river 1/2 pot emelésedet. Továbbá a turn emelés egy ilyen ellenfél esetén nem szolgáltat addícionális információval sem.
Mi a véleményed/véleményetek erről a logikáról?

2, Ez a parti szerintem rendben van. A river emelése nagyon csalogató, szinte biztosan megvan a sora.

lederman
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. nov. 27. 23:02

Nekem tetszik az ötleted kanrich!

Élő ügyfélszolgálat