nl50 AA 160bb
mit kéne tennünk?
***** Hand History for Game 1067463808 *****
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Saturday, February 07, 01:05:50 ET 2009
Table Solna (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 1: Valenzuela ( $50.00 USD )
Seat 2: juissi771 ( $95.75 USD ) 53/18/AF 3.19
Seat 3: funnyguy ( $82.05 USD )
Seat 4: limbosongs ( $51.93 USD ) 18/12/AF 3
Seat 5: --666-- ( $70.11 USD )
Seat 6: noneedto ( $81.81 USD )
noneedto posts small blind [$0.25 USD].
Valenzuela posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to funnyguy [ Ac Ad ]
juissi771 raises [$1.00 USD]
funnyguy raises [$4.00 USD]
limbosongs calls [$4.00 USD]
--666-- folds
noneedto folds
Valenzuela folds
juissi771 calls [$3.00 USD]
** Dealing Flop ** [ Ks, Qc, 7s ]
juissi771 checks
funnyguy bets [$8.00 USD]
limbosongs folds
juissi771 raises [$40.00 USD]
funnyguy ?!
Én itt betenném a stackem. Elég széles range van ahhoz, hogy AK KJ AQ QJ lapokat is belevegyünk, nem beszélve a draw lehetőségekről
Biztos, csak a deep stack-ek miatt tetted be ezt. (100 BB-vel nem kérdés.) Emiatt én is félnék, de betolnám a stackemet mindenképp.
ahogy elnezem, az asztalnal ő volt az egyetlen fishy :). Nem tudnam dobni, de erzesem szerint KQ,QQ, KK-ba szaladtal. Láttam mar ilyeneket itt.
Biztos, csak a deep stack-ek miatt tetted be ezt. (100 BB-vel nem kérdés.) Emiatt én is félnék, de betolnám a stackemet mindenképp.
Én miniraisekre mostanában nagyobbat szoktam visszaemelni 10-12 bb-ig. Nem tudom, hogy ez itt számít-e.
Mivel az elmúlt 2 napban 4 beülőt toltam át overpárral (igaz csak NL25-ön), hasonló szituációban, én most ezt elengedném, főleg hogy deepek vagytok.
deepen mehet a nagyobb 3bet kb 6,5ig
Nit ellen eltudnám engedni de fish ellen szívesen teszem be a pénzt
El tudnám ereszteni. A partiban alig volt nagyobb a preflop emelés, mint egy sima emelt partiban, viszont 160bb deepen vagyunk. A flop az előzmények alapján veszélyesnek tűnik, ellenfél komoly erőt mutat ($40-os óriási visszaemelés), deepen vagyunk, szóval nem lennének álmatlan éjszakáim, ha ezt elengedném. Persze a push mellett is vannak érvek (pl. lehet az ellenfélnél AK, jónéhány húzó lap, meg hát a számai alapján kicsit fishy), de én a dobást mégis jobbnak érzem.
Sztem a lényeg, hogy a kis kasszákért nem kell határeset lapokkal, határeset szitukban túlságosan küzdeni. Mindig azt kell mérlegelni, hogy milyen szituban, mennyiért, mennyit kockáztatunk, és itt sztem kevésért, sokat egy veszélyes szituban.
köszi a hozzászólásokat
itt a vége sajnos
funnyguy raises [$70.05 USD]
juissi771 calls [$38.05 USD]
** Dealing Turn ** [ 8c ]
** Dealing River ** [ 9d ]
juissi771 shows [Qd, Kc ]
funnyguy shows [Ac, Ad ]
juissi771 wins $165.85 USD from main pot
Szerintem az ilyet be kell vállalni egy ekkora fish ellen. Egy csomó lappal csinálhatja ezt, ami gyengébb az AA-nál. Pl bármilyen K, draw, sokszor 2nd pár vagy totál air (az ellenfél egy 53/18-as fish 3.19-es AF-ral, ami ilyen vpip mellett nagyon magas, ne keressünk logikát a döntéseiben).
És igen, sokszor lesz nála ott a jobb lap, de nem elégszer ahhoz, hogy itt dobjunk. Szerintem ez egy (még csak nem is határeset) +EV-es szituáció és én gondolkodás nélkül tolnám be a stackemet.