Ennek az az oka, hogy a legtöbb játékossal a rosszabb lapokat eldobatom (mivel ad meg egy turn betet is, amit mi megverünk: KQ???, a jobb lapok ellen meg feleslegesen növeljük a potot.
Most kezdtem újra olvasni Harrington Cash Game könyvét. Na ő erre tipikusan azt mondaná: Top pár top kicker= kis hand --> Kis Hand --> Kis pot --> Check/call turn
Függetlenül attól, hogy szerintem Harrington a könyvében túl passzív játékot oktat, én ezeket mostanában így szoktam megjátszani (mármint c/c turn). Ennek az az oka, hogy a legtöbb játékossal a rosszabb lapokat eldobatom (mivel ad meg egy turn betet is, amit mi megverünk: KQ???, a jobb lapok ellen meg feleslegesen növeljük a potot. Más tekintetben pedig a rosszabb lapoknak (kisebb párok, melyekkel floatolhatott, gyengébb top pár) összesen csak három outot adunk, ami vállalható, így tehát ez tulajdonképpen ezen a draw-mentes boardon WAWB (Way Ahead Way Behind) szituációnak tekinthető.
Amennyiben a turn-t elpasszolja ő is, akkor riveren mehet a value bet.
Mi a véleményetek a leírtakról?
[LEFT]Én alapvetően a Harrington papa által javasolt módon játszom meg a TPTK szerű lapjaimat anélkül hogy olvastam volna. Ezzel az a baj hogy turn agressziót alig tudom a river agresszió mértékére feltornázni, és gyanítom hogy ezzel value-t vesztek.
A konkrét partiban turn insta fold. Amikor a 1,5 agresszióval rendelkező villain flop call, turn miniraise menetre ragadtatja magát, akkor szeretne teljes stackért játszani. A KJ-n sem lepődnék meg, de inkább a szetet szokták így játszani.[/LEFT]