Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 - AK, preflop 3bet 2 call, flopon ott az A

r0ckm4n
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. márc. 19. 10:52

Én is elgondolkoztam, hogy mivel adhatta, de a másik lehetőség a check/fold lett volna...

Chryss85
Válasz r0ckm4n kommentjére
2008. márc. 19. 11:11

Én is elgondolkoztam, hogy mivel adhatta, de a másik lehetőség a check/fold lett volna...

Amúgy én pont az ilyenek miatt utálom megjátszani az AKo-AQo-t... Nem merek velük emelgetni ész nélkül, amikor majdnem bármi megver, amivel callolnak... AK, AQ általában limp, aztán viszem a potot, ha úgy alakul. Az esetek 90%-ában viszik előlem a potot , ha AK-t játszok... inkább akkor 22 :D

AZ AKo és AQo-kban az a baj, hogy többet várunk tőlük, mint amik.. (ez egy kezdő meglátása :$)

r0ckm4n
2008. márc. 19. 11:16

Hát AK nekem alapból 3bet preflop, esetleg mániákus ellen játszanám passzívan pozícióból.
Itt legjobban preflop 2 foldnak örültem volna.

Chryss85
2008. márc. 19. 11:22

Hát AK nekem alapból 3bet preflop, esetleg mániákus ellen játszanám passzívan pozícióból.

Akkor csak én bukok vele mindig? Lehet hogy az a baj, hogy csak 6BB-t emelek?
Másik véglet meg, hogy már 2-3x mentem allin egy shortstack ellen (én mindig teljes beülővel játszok), és én AKo-val ő meg A5o (másik meg A7o) val, és mindig lemákoltak. Lehet hogy rövid távon vagyok csak peches AKoval. :)

bojanika
2008. márc. 19. 11:24

Bevallom nem értek egyet a push gondolatmenet helyességével.
Nézzük meg figyelmesen, mivel játszhatta ezt ellenfelünk. Ha végiggondoljuk a zónáját, akkor láthatjuk, hogy csak egy esetleges JJ-t verünk (vagy, ah ennyire bátor, akkor 88-99-TT-t).
AA, KK, QQ, AQ -ellen nem állunk jól, ellenfelünk preflop játékunk nyomán könnyedén check/raise-elhet.
88-JJ - tartomány ellen, amiből leginkább a JJ a valószínű, nem fogunk több pénzt a kasszába húzni. Ez esetben, viszont bőségesen elég egy cbet, amire ellenfelünk eldobja lapját. Ha cbet-et olyan 12-13$-ban határozzuk meg, akkor sem egyszerű eldobni egy allinre, de sztem elég egyértelmű, hogy ellenfelünk nem olyan lappal játszotta ezt, amit meg tudunk verni, tehát igen nehéz, de észszerű dobás.
Nem tartom elképzelhetetlennek azt sem, hogy a check itt a helyes, éppen azért, mert nagy valószínűséggel, csak olyan gyengébb lapot verünk jelenleg, aminek igen kicsi esélye van a javulásra (ez amolyan zárójeles megjegyzés).

r0ckm4n
Válasz bojanika kommentjére
2008. márc. 19. 12:01

Én a zónáját azért kicsivel tágabbra venném. Sztem adhatta a 3betet pozícióból bármely alacson párral vagy valamilyen sc lappal is.
Ezért nem biztos, hogy jó a $28-as potra emelni $12-őt 2 ellenfél ellen.

bojanika
2008. márc. 19. 12:38

Jogos, benéztem - sry, nagyon fáj a fejem -, tényleg, két call volt.
Így más a leányzó fekvése. De továbbra is van gondom, méghozzá az, hogy továbbra is csak a jobb lapja adja meg az allint.
Kb úgy látom, hogy a check/fold és a push majdnem azonos hozamú hosszútávon.
Mégegyszer sorry, hogy a topik cím ellenére is elnéztem és hülyeségeket írtam. :(

r0ckm4n
Válasz bojanika kommentjére
2008. márc. 19. 12:45

Kb úgy látom, hogy a check/fold és a push majdnem azonos hozamú hosszútávon.

Hát én is e kettő között őrlődöm, de 3betelt partiban ászos flopnál AK-t eldobni nagyon weaknek tűnik...

Chryss85
2008. márc. 19. 15:58

Na kipróbáltam a 3bet-et AKo-val. Most bejött :)
Full ring, UTG-ben vagyok, emelek, csávó mögöttem rereaise. Mindenki dobott, én toltam ALL-IN, ő call. Mutat :Ah::Qh: Szerencsére nem jött le a színe, pedig a turn-on már flush drawja volt. River = :Kd: :D (+1.8$)

Élő ügyfélszolgálat