Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 AQval float, miért ne?!

kisrapi
2009. febr. 22. 11:48

NL50 AQval float, miért ne?!

PF UTG emelőt nem szoktam mindig 3-betelni, most épp a call mellett döntöttem, ezzel is lehet vitatkozni.
Ellen 22/20/49%aggr turn aggr: 31%, Cbet: 80% turn C-bet:75%

Nyilván ez a board tökéletes egy C-betre, de a rangeének nagyon kis %át találja el, ezért akár floppon is mehetne a reraise, de ránézve a statjaira a mohóbb megoldást választottam, és turn betet v. reraise-t terveztem(úgy gondoltam a range nagy%-át tovább fogja emelni, ez lehet rossz gondolatmenet, mert nincs lenn semmilyen draw).
Riveren fel kell adni vagy van értelme tovább emelni?

Party Poker $50.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 45828
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
Hero (BTN): $58.93
ukko82 (SB): $117.20
asiroj614 (BB): $56.30
The_Colonel (UTG): $53.82
bubba78 (MP): $18.64
Elkku (CO): $24.25
Pre Flop: ($0.75) Hero is BTN with AImage QImage
The_Colonel raises to $2, 2 folds, Hero calls $2, 2 folds
Flop: ($4.75) 2Image KImage 2Image (2 players)
The_Colonel bets $2.00, Hero calls $2
Turn: ($8.75) 8Image (2 players)
The_Colonel bets $4.00, Hero raises to $12, The_Colonel calls $8
River: ($32.75) 3Image (2 players)
The_Colonel checks, Hero checks

Utólag megnézve ez a board nem jó a turn reraise-re, mert 2-est nem nagyon fog elhinni nálunk, a 88-at meg kifizeti gondolom(mást meg nem nagyon reppelünk...)....sokkal jobb lenne egy K67 board pld...szóval itt fold inkább floppon

Vincent Vega
Válasz kisrapi kommentjére
2009. febr. 22. 13:00

Először is. Szerintem mindenképpen 3bet pre, főleg egy 22/20-as játékost.
Ha már így alakult, akkor nem jó a float, mert még kézbepárt sem fog nagyon dobni neked ezen a boardon.

R1per2
Válasz Vincent Vega kommentjére
2009. febr. 22. 13:12

Szerintem sem jó ez a megjátszás.
Most lényegtelen a preflop játék, mert nem a lapokat játsszuk.
Az ellenfél részéről nehezen hisz el neked Kx-et is, hiszen azok a lapok, amik K-t tartalmaznak vagy 3betelsz (AK, KQ), vagy eldobod, mert domináltak (KJ,KT). Ezért még inkább szűkebb ranget akarsz reprezentálni. KQ-t és AK-t én nem dobnék a helyében, hanem kifizetem a kettesed vagy a 8-as seted.
A leginkább valószínű lapjaid a közepes párok, de akkor visszaemeltél volna flopon, miért vártál turnig?
Szóval nagyon nehéz ilyen boardon téged lapra tenni, és ha nem áll össze a licitmenet, akkor nagy a valószínűsége, hogy blöffölsz.
Szerintem a színtiszta blöffjét tudod ezzel csak eldobatni, amit lehet nem kockáztatna meg elég sokszor ennyire száraz boardon, hogy megérje megpróbálni ilyen furmányosan.
Szóval én azt mondom inkább, hogy flop reraise/fold, azt is inkább Q vagy J magas boardon(függetlenül attól, hogy most épp AQ-d volt).

Littlemage
Válasz R1per2 kommentjére
2009. febr. 22. 13:37

igen, ez lehet tényleg nem egy jo megoldas volt, a többiek mar leirtak, hogy miert. mondjuk ő egy elég jó játékos, 22 éves, valamelyik nap chateltem vele.

andree
Válasz R1per2 kommentjére
2009. febr. 22. 13:44

Nekem a flop reraise/fold se tetszik, mert nem reprezántálunk ott sem semmit. 2-essel nem raiselnék a c.betet ilyen dry boardon, és Kx sem jó itt emelésre pozícióból.(Közepes pocketet, meg miért fordítanánk blöffbe, ilyen agresszív játékos ellen) Szerintem flop call, mert lehet nála bármi, símán lehetünk előtte. A turn fold, mert nem nagyon fog lap nélkül barrelezni oop ilyen dry boardon.(Még ő se szerintem)

kisrapi
Válasz andree kommentjére
2009. febr. 22. 14:11

Igazából ezt a handet nem is azért tettem be mert bárhol is kérdés merülne fel benne, egyértelmű h ez a board nem jó erre a move-ra.
Flop call turn fold tetszik amúgy, valszeg igazad van, h ilyen dry boardon még ő sem barrelezne

Élő ügyfélszolgálat