peterpanic
Válasz Littlemage kommentjére
2008. máj. 27. 23:54

kisrapi: szerintem teljesen jó, 3betelt partiban tönkre kell menni AK-val ha jön az A:)...

a fickónak amúgyis vitatható volt a preflop megadása, szóval hosszú távon ő veszít, bár ez gondolom nem vígasztal:)

Zoli
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 28. 9:22

3betelt partiban tönkre kell menni AK-val ha jön az A:)...

Tényleg nem akarok kötekedni, de mégis milyen lapot tudsz elképzelni nála, amivel egy 17/15 ellenfél így játszik? AQ, AT, A9, A8, A7?:confused:

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2008. máj. 28. 11:28

Tényleg nem akarok kötekedni, de mégis milyen lapot tudsz elképzelni nála, amivel egy 17/15 ellenfél így játszik? AQ, AT, A9, A8, A7?:confused:

Zoli, azért az agressziójára felhívnám a figyelmed, TAF:4 és ebből a flop AF ha jól emlékszem még magasabb volt, és ami miatt rátoltam, az végülis ez volt. Sztem egy 17/15-ös figura, aki ilyen %ban lop, nem feltétlen feltételez nálam sem prémium lapot(amúgy elég tág range-el szoktam 3-betelgetni az ilyen %-ban lopkodókat) Tehát a visszaemelése lehetett simán egy kérdés, hogy ugyanmár erős vagy? És ha itt látom észreveszem hogy nem 100BBvel kezdte a partit, akkor nem tolom rá vissza, hanem valszeg csak megadok, és a turn függvényében döntök.
Amiért rátoltam az inkább az volt, hogy nem igazán hittem itt a visszaemelésének(vagyis ezt inkább gyengeségnek mint erőnek éreztem)....nyilván amikor callolt már tudtam h veszve vagyok...

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2008. máj. 28. 11:48

Zoli, azért az agressziójára felhívnám a figyelmed, TAF:4 és ebből a flop AF ha jól emlékszem még magasabb volt, és ami miatt rátoltam, az végülis ez volt. Sztem egy 17/15-ös figura, aki ilyen %ban lop, nem feltétlen feltételez nálam sem prémium lapot(amúgy elég tág range-el szoktam 3-betelgetni az ilyen %-ban lopkodókat) Tehát a visszaemelése lehetett simán egy kérdés, hogy ugyanmár erős vagy? És ha itt látom észreveszem hogy nem 100BBvel kezdte a partit, akkor nem tolom rá vissza, hanem valszeg csak megadok, és a turn függvényében döntök.
Amiért rátoltam az inkább az volt, hogy nem igazán hittem itt a visszaemelésének(vagyis ezt inkább gyengeségnek mint erőnek éreztem)....nyilván amikor callolt már tudtam h veszve vagyok...

Ebben van logika.:)

Talán a flop check/raise-el világosabb választ kapunk arra a kérdésre hogy hol is állunk. Engem tényleg a statja zavar, egy gyengébb játékos ellen v.szeg én is betolom. (ha feltételezem hogy semmilyen ászos lapot nem fog elengedni)

Mindenesetre érdekes hand.

kisrapi
Válasz Zoli kommentjére
2008. máj. 28. 12:08

Ebben van logika.:)

Talán a flop check/raise-el világosabb választ kapunk arra a kérdésre hogy hol is állunk. Engem tényleg a statja zavar, egy gyengébb játékos ellen v.szeg én is betolom. (ha feltételezem hogy semmilyen ászos lapot nem fog elengedni)

Mindenesetre érdekes hand.

A flop check/raise-ben egyetlen egy dolog a gáz(attól függetlenül, hogy itt a végeredmény ismeretében ez lett volna a legjobb/legolcsóbb megoldás számomra...), ha már PF ekkora erőt mutatsz, nem checkelheted el a floppot...3-bet után a check az teljesen illogikus játék...szvsz ezt nagyon ritkán teheted meg(saját vélemény hogy ha monstert floppolsz akkor sem szabad, mert sokkal feltűnöbb mint ha emelsz...)
A többit tartom...ha 1-es AF-je van akkor be tudtam volna dobni talán...de így inkább gyengeségnek értékeltem a reraise-t mint igazi erőnek...ha így nézzük behúzott a csőbe...

peterpanic
Válasz Zoli kommentjére
2008. máj. 28. 12:09

Zoli:

nem is vettem észre hogy deepen vagyunk őszintén szólva, de csak 130BB, nem vészes.
de amúgy milyen flopot vársz AK-val, AAK?

most lejön az ászom, az spr pont jó egy tptk-nak, mire várok? dobjam el, mert erősködik? akkor minek mentem bele preflop ebbe az egészbe?

Chryss85
2008. máj. 28. 13:04

kisrapi: szerintem teljesen jó, 3betelt partiban tönkre kell menni AK-val ha jön az A:)...

a fickónak amúgyis vitatható volt a preflop megadása, szóval hosszú távon ő veszít, bár ez gondolom nem vígasztal:)

Vitatható??? Setre simán megvolt az oddsa, 5$-t megadni ilyen effektív stack ellen. Overpár ellen is megéri, nemhogy egy mezei AK ellen... :)

dobjam el, mert erősködik? akkor minek mentem bele preflop ebbe az egészbe?

Azért mentél bele, hogy ha jön egy A vagy K, akkor TPTK-d legyen, és lenyomd a pocketeket QQ-ig, amelyekből nem lett set. Ha setesedett, akkor vissza fog emelni, ha nem akkor eldobja. (jó a QQ-t nem mindig dobják el :))
Épp ezért, ha AK-val A v K magas flopon betolod mindig, akkor megadsz neki őrült nagy implied oddsot a kisPP-re. Ennek ellenében, ha egy rereaise-re eldobod, akkor elviszi a kis potokat, de nagyon rossz oddsai voltak preflop és ez hosszútávon neki nagyon veszteséges :)

Lehet, hogy ez a gondolatmenet csak NL10-re jó, de azért leírtam :)

kisrapi
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. máj. 28. 13:29

A gondolatmenet jó Chriss, azért kell akkorát 3-betelni, hogy ne legyen meg az oddsa (ugye ha ez nincs meg, akkor ha mindig betoljátok az egész stacketeket, akkor is te nyertél hosszú távon..)...ha észreveszem hogy 65$al ül, és nem 50el, akkor 7-7.5ig emeltem volna rá, pont emiatt...így sajna tényleg megadtam neki az oddsot a setre...
Hozzátenném D vs. BB harcban azért nem mindig fogsz prémium handekkel találkozni még 3-betelt partiban sem...és arról is meg vagyok győződve, hogy ez a játékos bármilyen A-al, vagy magasabb pockettel ugyanígy játszott volna a reraise-ig....

peterpanic
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. máj. 28. 14:09

tényleg jó volt részéről a preflop call, elnéztem az effektív stacket, bocsi.

de akkoris kitartok amellett, hogy ilyenkor vállalni kell a pusht, max nagyon nagyon jó read esetén lehet dobni, de amit leírtál az elég weaktight megközelítés, még NL10-en is tolni kell, ott azért mert jönnek AQ, AJ, KK-val, magasabb téteken pedig azért mert hihetetlen arányban fognak megpróbálni kiblöffölni, ma is ugyanilyen eset történt velem, AQ-val 3beteltem (nem mindig szoktam, de ez most jó alkalomnak tűnt), ász magas boardon cbeteltem, fickó rámtolta, és nagy nehezen megadta, totál blöffön volt...
nem is beszélve arról, hogy mennyire hihetetlenül kihasználható leszel, ha minden reraisere eldobsz mindent ami nem set, főleg ilyen spr mellett...
olvassátok el a professional no limit holdem vol. 1-et ti is, érdemes!

még a feszes játékosoknak is hihetetlen gyenge megmozdulásaik vannak még NL50-en is, szóval ha lapod van, menni kell, ez pedig bőven belefér a "lap" kategóriába.

mindez shorthanded asztal ne felejtsétek!

nem adok neki remek oddsot, ha preflop visszaemelek potot (3bet), akkor már nincs meg az oddsa 100BB-s effektív stacknél a tartásra kis pocketekkel

Chryss85
2008. máj. 28. 14:52

Valószínűleg igazad van peterpan1c, csak én a Nordicás idiótákhoz vagyok szokva, és ott 10k hand alatt elég jövedelmező (43$) volt az AK ily módon történő megjátszása.
AK-val általában eldobják flopon, ha nagyon izmoznak, akkor én dobok, max 8-12 BB veszteséggel.

Mi is az a weaktight játék? Az, hogy gyakran dobok flop után?

Továbbá igaz, kisrapi, hogy ha kiismernek, kihasználhatják, de elég player van, hogy ne figyeljenek rám, meg hát sose mutatok kezet, csak amikor muszáj :)

Mindenesetre lesz mit tanulnom, ha fellépek magasabb limitre :)

Élő ügyfélszolgálat