NL50_deep bluffs
Volt egy pár handem, (sajnos a másik gépemen a több, de tegnap is volt egy konkrét partim ami itt van) ami érdekes számomra és erről kérném a véleményeteket.
Az ellen szintén deep, nem sok handet játszottam ellene, de jó játékosnak tartottam.
#Game No : 7390633696
***** Hand History for Game 7390633696 *****
$50 USD NL Texas Hold'em - Saturday, September 20, 15:41:57 ET 2008
Table Table 127513 (Real Money)
Seat 4 is the button
Total number of players : 6
Seat 5: geribaa ( $125.45 USD )
Seat 2: Murmaster ( $74.64 USD )
Seat 4: poupman5 ( $85.53 USD )
Seat 6: Latitude56 ( $24.16 USD )
Seat 3: Nephalem ( $59.39 USD )
Seat 1: sunshiiiine ( $50 USD )
geribaa posts small blind [$0.25 USD].
Latitude56 posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ 4c 5c ]
sunshiiiine folds
Murmaster folds
Nephalem folds
poupman5 raises [$2 USD]
geribaa calls [$1.75 USD]
Latitude56 folds
** Dealing Flop ** [ 4s, Ad, Qd ]
geribaa bets [$3 USD]
poupman5 raises [$6 USD]
geribaa raises [$12 USD]
poupman5 folds
geribaa does not show cards.
geribaa wins $24.68 USD
Amit ki akarok hozni ebből az egészből, az az hogy -szerintem-deep-en sokkal többet lehet blöffölni, sokkal több potot lehet ellopni az ellenféltől, mivel senki sem akar TPTK, kétpár szerű lappal stackért játszani, ezért könnyebb kiűzni őket a potból. Szoktatok tudatosan erre játszani? Mi erről a véleményetek? Megéri erősködni ilyen esetekben?
Postolhattok ide hasonló handeket....
Deep-en valóban többet lehet blöffölni, hiszen az ellenfelek félnek attól, hogy viszonylag sok pénzt kell majd bepakolniuk és jóval nagyobb így a fold equity. Erről nagyon sok videóban beszéltek már, deepen például jóval erőteljesebben játsszák a draw-kat.
A konkrét partiban én azonban teljesen máshogy játszottam volna:
1, A button emelését SB-ről 45s-sel nem adtam volna meg,még közel 170BB effektív stackek esetén sem. Ez a hand nem elég jó, túl alacsonyak a lapok, ráadásul pozíción kívül kell majd játszani a flop után.
2, A flop után, ha már a blöff line mellett döntök, biztosan nem donkbettel csinálom, hanem inkább check/raise-zel. Mindazonáltal én szerintem nem blöfföltem volna itt, hiszen mind az ász, mind a dáma könnyen eltalálhatta az ellenfelet, vagy lehet nála esetleg gutshot draw, amire majd megad, mivel deep-ek vagytok.
Hát igen teljesen máshogy jácottam volna meg, tulajdonképpen ugy fogalmaznék hogy szerencséd volt hogy az ellenfélnél semmi nem volt.
Pozicion kivül pre flop dobás, és ahogy kanrich_ is mondta ha blöfölni akarsz akkor c/r a flopon és nem miniraise hanem legalább 3x hivj vissza. hidd el ha ellenfelednél TPTK van akkor nem dobja el erre a miniraisére.
ezt a konkrét partyt elvitted ezzel a megjátszással, szóval oké, meg abszolút tetszik, hogy belementél egy ilyenbe, szerintem szükség van az ilyenekre, de ahogy a többiek is írták, erősebb lap ellen nem a legijesztőbb play volt. de mindenesetre vitted a potot szal ezzel semmi baj nincs. inkább check call, majd turnon check raise, ha nagyon bevállalós vagy. vagy legalábbis én az ilyen megjátszásoktól ijedek meg marhára, és dobom a francba.