naggeri
2008. okt. 9. 19:29

NL50 deep_OOP turnjáték?

Az ellenfelem jó játékos, sokat 3betel. Egymással elég aggrok voltunk, de flop előtt mindig elrendeztük a dolgot. :) Eddig.....

***** Hand History for Game 7441773882 *****
$50 USD NL Texas Hold'em - Thursday, October 09, 13:11:13 ET 2008
Table Table 126705 (Real Money)
Seat 5 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: drfaustnl ( $98.75 USD )
Seat 5: LOL_sir0pp ( $169.53 USD )
Seat 3: geribaa ( $136.02 USD )
Seat 4: pro100_razor ( $49.75 USD )
Seat 6: Zicomaniac ( $57.27 USD )
Seat 2: tedcologne ( $50 USD )
Zicomaniac posts small blind [$0.25 USD].
drfaustnl posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ Kc Jc ]
geribaa raises [$2 USD]
pro100_razor folds
LOL_sir0pp raises [$7 USD]
Zicomaniac folds
drfaustnl folds
geribaa raises [$19 USD]
LOL_sir0pp calls [$14 USD]
** Dealing Flop ** [ 5c, 6d, Ac ]
geribaa bets [$25 USD]
LOL_sir0pp calls [$25 USD]
** Dealing Turn ** [ 9d ]

Feladni, vagy tovább nyomulni? Ha tovább akkor milyen stratégiával?

naggeri
Válasz naggeri kommentjére
2008. okt. 9. 19:35

Ja és igen. Flopon egyértelmű bet?

kanrich_
2008. okt. 10. 0:15

Huh, hát még ennyire deep-en sem a KJs az a lap, amivel 4 betelnék egy ilyen ellenfélre, akkor már sokkal inkább 67s, vagy valami kevésbé dominált lap. Szóval preflop máshogy játszottam volna.

A flop után emelni kell, szerintem az emelés mértéke is rendben van.
A turn-ig ahogy látom $44-t pakoltál be (88BB), ami nem kevés és még van $92 körüli effektív stack, a pot viszont már majdnem $90, vagyis ha itt emelsz, akkor már pot commited vagy. Őszintén szólva ritka rossz szituáció és lent van az ász is.
A kérdés az, hogy AQ-t vagy AJ-t eldob-e? AJ-vel megadja-e a preflop 4 betedet az eddigi history alapján? AK-val talán a flop után már visszaemelt volna egy preflop 4 betelt partiban és próbálta volna AI vinni. Szóval én talán leginkább AQ-ra teszem, azt viszont, hogy azzal szemben van-e fold equity-d, illetve hogy mennyi, azt így elég nehéz megmondani bővebb info nélkül.

bravesoul
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. okt. 10. 1:32

turn:

sztem itt 3 játék lehetséges

bet\call ezzel még ugye van fold eq. ha ránk tolja megvan az odds,bár nem szívesen teszünk be még egy stacked fd-vel turnun :)
ck\fold itt benne van h mögénk ck-el...
shove FE az egekben talán. de nagyon kockázatos game.

igazából fogalmam sincs,hogy mit játszanék turnun :D

az push vagy bet mellett az szól,hogy jó játékosnak tartod,és nem tudom mi az a lap ami csak megad flopon, valszeg AK szerű lap vissza emel KK\QQ már pre flop eldönti vagy itt dob, így kanrich range elég reális AJ\AQ esetleg AK

ezeket nagyrészt elengedné szvsz turnun. A vicces az lenne,h ő is FD-n lenne vmi 89s-el :D

naggeri
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. okt. 10. 8:23

Huh, hát még ennyire deep-en sem a KJs az a lap, amivel 4 betelnék egy ilyen ellenfélre, akkor már sokkal inkább 67s, vagy valami kevésbé dominált lap.

Igen ebben abszolút egyetértek. Soha nem szoktam dominált lappal 3betelni, nem hogy még 4betelni. Eddig mindkét 4betemre eldobta a lapját, ezért gondoltam hogy megpróbálom. Kb 50 Handet játszottunk, határozottan aggro volt a srác, többször dobott 3betre is úgy hogy EP-ből nyitott.
A partival kapcsolatban nagyon jó a read!
Én is ugyanígy gondolkodtam. A kérdés az hogy el tud e engedni egy AQ, AJ szerű lapot?
Itt már nincs sok lehetőségem, vagy feladom a partit, vagy megpróbálok dobatni. Az open shove-nál ugye maximális a FE-m, de az a kérdés, hogy mit játszok, játszanék így? Ugye flopon bet 3/5-t pot, turn bet pot? Nem elég konzisztens. Ha AK-m van nem tolom be a turnön, mert akkor a set-től tartok. Azaz bennt lesz a pénz, de nem biztos hogy ilyen határozottan. :)
Talán flopon játszhattam volna másképp, pl egy check/raise AI-t nem hiszem hogy megadna egy TPGK-el, plusz ott még elég jól álltam volna az FD+FE párosítással.

Akkor itt az egész:

#Game No : 7441773882
***** Hand History for Game 7441773882 *****
$50 USD NL Texas Hold'em - Thursday, October 09, 13:11:13 ET 2008
Table Table 126705 (Real Money)
Seat 5 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: drfaustnl ( $98.75 USD )
Seat 5: LOL_sir0pp ( $169.53 USD )
Seat 3: geribaa ( $136.02 USD )
Seat 4: pro100_razor ( $49.75 USD )
Seat 6: Zicomaniac ( $57.27 USD )
Seat 2: tedcologne ( $50 USD )
Zicomaniac posts small blind [$0.25 USD].
drfaustnl posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to geribaa [ Kc Jc ]
geribaa raises [$2 USD]
pro100_razor folds
LOL_sir0pp raises [$7 USD]
Zicomaniac folds
drfaustnl folds
geribaa raises [$19 USD]
LOL_sir0pp calls [$14 USD]
** Dealing Flop ** [ 5c, 6d, Ac ]
geribaa bets [$25 USD]
LOL_sir0pp calls [$25 USD]
** Dealing Turn ** [ 9d ]
geribaa is all-In [$90.02 USD]
>You have options at Table 126748 table.
LOL_sir0pp calls [$90.02 USD]
** Dealing River ** [ 2s ]
geribaa shows [ Kc, Jc ]high card Ace.
LOL_sir0pp shows [ Ah, Qh ]a pair of Aces.
LOL_sir0pp wins $270.79 USD from the main pot with a pair of Aces.
huge call

Nehezen de tartott. Írta hogy nagyon parázott, de nem tudta elengedni. Szép megadás, nekem meg rossz játék. :(

esoember
2008. okt. 10. 10:49

Szép read az előttem hozzászólóktól, a pf dominált lappal való emeléssel is egyetértek + oop. A 3bet call is kérdéses pf, de az még belefér talán.
A F után ki kellett volna deríteni mi van nála,+ meggyőzni, hogy nálunk AK vagy jobb lap van. Mivel lent van egy fd, elvileg ha nálam AK,AA van az ellen védekezni kellene, úgy, hogy az fd elleni odds ne legyen meg. Tény, hogy az esetleges set miatt ez nem lehet Ai, de egy pot méretű nyitás indokolt, ez még mindig olcsóbb infoszerzés, mint tovább támadni a T.ön.
Ha a pot emelést csak megadja a F után akkor mint ahogy írták nem AK van nála. Én itt kivártam volna, és mivel tuti rám tolja az odds alapján döntöttem volna el a továbbiakat.
Persze ha eleve eldöntötted, hogy végigviszed, akkor az optimális játék az ai F-on, azt nem hinném, hogy megadná.

Élő ügyfélszolgálat