TheStig
Válasz zoltanh kommentjére
2011. jan. 10. 9:46
előre elnézést, hogy belekontárkodok, félig OFF is lesz, de ezen azóta sem tudok napirendre térni:
"Ellen egy jó regulár ... fold to cbet: 35, fold to turn cbet: 17 ... river agression: 41%"
tényleg ilyenek egy jó regulár statjai? én ez alapján mániák kategóriába tenném, riverig nem dob lapot gyakorlatilag!
lehet, hogy az AFq stat PTből van és nem HMből, és mást jelent mint amit én gondolok, de a HM szerinti 41% river aggreszió az én limitemen (NL10) csak mániákoknak van. :/ meg a 27es WTSD sem éppen alacsony
köszi a felvilágositást! :D
titcar
Válasz Yiirsh kommentjére
2011. jan. 10. 10:55
Nagyobb bet ok, de call? Csak a blöfföt verném, de lesz nála elégszer így, h river raise 1/31?
kisebb set, 2 pár, néha overpár sose lesz nála? ne vicceljünk má' :)
matusow88
2011. jan. 10. 10:57
flop openfold esetleg nem jöhet szóba? legalább akkor olcsóbban megúsztad volna...
Yiirsh
Válasz TheStig kommentjére
2011. jan. 10. 11:20
előre elnézést, hogy belekontárkodok, félig OFF is lesz, de ezen azóta sem tudok napirendre térni:
"Ellen egy jó regulár ... fold to cbet: 35, fold to turn cbet: 17 ... river agression: 41%"
tényleg ilyenek egy jó regulár statjai? én ez alapján mániák kategóriába tenném, riverig nem dob lapot gyakorlatilag!
lehet, hogy az AFq stat PTből van és nem HMből, és mást jelent mint amit én gondolok, de a HM szerinti 41% river aggreszió az én limitemen (NL10) csak mániákoknak van. :/ meg a 27es WTSD sem éppen alacsony
köszi a felvilágositást! :D
PT ből vannak a statok, és nekem is úgy rémlik, hogy másképp számolja, mint a HM, tehát ami itt 41%, az HM-ben jóval kevesebb. (De javítson ki vki pls, ha rosszul tudom.)
Ez egy 2200as minta, amiből sok minden kiderül ugyan, de azért minél távolabbi utcát nézünk, annál pontatlanabbak az értékek.
Ezt mondjuk nem írtam korábban, de ő a fenti handek alatt 64%-os wsd-t produkált. Így már mindjárt más fényben tűnik fel mind a 27es wtsd (ami azért annyira nem magas sztem alapból sem), mind a river agresszió. Erre ki is tértem, hogy a bet river magas nála, nem pedig a raise - nyilván egy jó kis upban van, sokat value betel.
Az alacsony fold to flop cbet arra utal, h sokat floatol (ezt meg is figyeltem), de hát valahogy össze kell hozni azt a 48as wwsf-et. Ez számomra a legfontosabb stat, amiből már viszonylag kis minta (1-2K hand) alatt is elég pontos képet lehet kapni, mennyire jó vki (vpip, pfr, 3bet, total AF, AFq értékekkel együtt persze). A 48 pedig nagyon jó. A wtsd már nem ennyire megbízható ekkora mintán. (Simán van olyan sessionöm, ahol 29es wtsdhez 63as wsd párosul, de olyan is, hogy 19es hez 48as -és ezek mindenféle kombója- mindez 2-2K hand alatt.)
Érzésre is elég jól játszott, illetve h konkrétumot is mondjak, láttam pl egyszer sokat lopó-sokat 4bet blöffölő (11%) ellen 5betai menni kis SC vel, ami szintén arra utal, h van némi tapasztalata.
zoltanh
Válasz titcar kommentjére
2011. jan. 10. 11:20
Elég idiot ha azokkal így játsza a rivert.
Yiirsh: Miért nem veszel handeket ha ps-on játszol?
Yiirsh
Válasz titcar kommentjére
2011. jan. 10. 11:25
Jó hát...lehetni lehet. :)
De kisebb settel inkább emel, legkésőbb turnön az FD miatt, nem?
Két párral, overpárral inkább csak megad sztem miután 3 barrelezek.
De nem tudom...
Yiirsh
Válasz matusow88 kommentjére
2011. jan. 10. 11:26
flop openfold esetleg nem jöhet szóba? legalább akkor olcsóbban megúsztad volna...
77 az első lap, amivel emelek ilyen korai poziban, azzal sem mindig. Kedvfüggő. Most egy ideig pihentetem asszem. :)
zoltanh: jó kérdés, nem tudom. vhogy idegenkedek tőle...
want2push
2011. jan. 10. 11:43
Nagyobb bet kell - közel potot hívj - a következő utcákon mind: flop, turn és river
mese
Válasz zoltanh kommentjére
2011. jan. 10. 12:20
88, JJ vagy valami float amivel backdoor flush-t csinált.
Írjál már pár lapot amivel két utcán callol (a semmiért) és riveren blöfföl vele, mert milyen jó eljátszani a backdoor flush vagy a sort :)
teljesen igazad van, nem tudok ilyen lapot írni, csak ha értelmes és sorhúzón volt, az nem jött le (T8-al szerintem értelmes reg nem callol se pre se flopon). úgyhogy sora nem lehet, marad backdoor flush, de az is mivel? A6s? vagy egy AQs-el floatolt és bejött. szóval nagyon szűk a range amit reppel, de lapot nem tudok írni:D
Yiirsh
Válasz mese kommentjére
2011. jan. 10. 14:15
teljesen igazad van, nem tudok ilyen lapot írni, csak ha értelmes és sorhúzón volt, az nem jött le (T8-al szerintem értelmes reg nem callol se pre se flopon). úgyhogy sora nem lehet, marad backdoor flush, de az is mivel? A6s? vagy egy AQs-el floatolt és bejött. szóval nagyon szűk a range amit reppel, de lapot nem tudok írni:D
Ilyen alacsony fold to cbettel kb 50%ban floatol, ha nem találja el a flop, ráadásul nekem jó magas cbetem van. Turnön már összeszedhetett egy FD-t. Emelni nem emelt vele, mivel UTG vok, tehát ez a board nekem nem túl jó a blöff 2nd barrelre, ezért nem érzett FE-t. Viszont sztem szettel pont emiatt már emelnie kellene legkésőbb itt, pláne hogy nekem is lehet FD-m. Úgyh mivel 1/31 volt a river raise, elhittem az előadást. Lapot inkább nem adnék a kezébe én sem.
Mondjuk az ilyen levezetések után szoktak valami random blöfföt mutatni...de az én nyugalmamhoz meg ez kell :D