NL50 FR - AQs oop nut fd + TPTK
Enemy:
1700 hand alapján, 28/8/3.5
3 bet: 1.5
flop cbet: 88
3bet érték nagyon kicsi ezért kb KK+ amivel csinája, de egy ilyen minreist szerintem meg lehet még adni preflop. Viszont a gond, hogy oop leszünk végig. Most viszont megkaptuk a jó flopot :) hogyan tovább?
***** Hand History for Game 1362193585 *****
$50.00 USD NL Texas Hold'em - Sunday, December 14, 12:23:05 ET 2008
Table Turbo TH 72 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: Yawnage ( $135.04 USD )
Seat 2: Dark?Angel ( $55.28 USD )
Seat 3: oufouf ( $50.00 USD )
Seat 4: charley65 ( $48.75 USD )
Seat 5: jjccc ( $77.01 USD )
Seat 7: nobody8989 ( $5.71 USD )
Seat 8: Dr.Furman ( $67.63 USD )
Seat 9: Gewinner23 ( $72.05 USD )
Seat 10: pokerzol99 ( $64.25 USD )
jjccc posts small blind [$0.25 USD].
nobody8989 posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to pokerzol99 [ :Qc::Ac: ]
Dr.Furman folds
Gewinner23 folds
pokerzol99 raises [$2.00 USD]
Yawnage raises [$4.00 USD]
Dark?Angel folds
oufouf folds
charley65 folds
jjccc folds
nobody8989 folds
pokerzol99 calls [$2.00 USD]
** Dealing Flop ** [ :Qd::6c:,:2c: ]
pokerzol99 checks
Yawnage bets [$6.37 USD]
pokerzol99 ????
hm
szerintem nem jó a flop check line deepen
én rá donkolnék és végig hívnám ha callol ha raisel akkor reraise ai
így játszva nálam ez raise 25ig , atc turn push
de lehet tulagrozom :)
Valószínűleg úgyis bekerül minden pénz középre, ha overpairje van, bárhogy is játszod.
Donkbet nekem is jobban tetszik, de c/r sem rossz, ha ilyen gyakran cbetel.
Miért jobb a donkbet, mint a c/raise pot? Utóbbiban nem nagyobb a FE? (persze overt úgysem dob el, de nagy ritkán lehet nála mondjuk AK is, amit a donkra eldob.)
Miért jobb a donkbet, mint a c/raise pot? Utóbbiban nem nagyobb a FE? (persze overt úgysem dob el, de nagy ritkán lehet nála mondjuk AK is, amit a donkra eldob.)
szerintem azért jobb a donk mert növeli az esélyét hogy floppon bekerül a pénz ami nekünk ideális lenne és ugyanakkor akár passzívitáésra is késztetheti az ellenfelet = pot control nálunk!
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ilyen lappal ilyen ellenfél ellen +EV oop játszani 3bet után.
Ha jön egy A vagy Q magas board, nehéz lesz elengedni a lapunkat, kifizetni is csak nagyon ritkán fog rosszabb kézzel.
Ebben is van igazság.
Az a baj a donkbettel, hogy pont azt a lapot fogja dobni, aminél jelentősen jobbak vagyunk (AK). Esetleg calloz...de egy ilyen játékos szerintem nem fog visszaemelni vele. Márpedig AK lesz nála párszor, így a cbetből sok pénzt fogunk nyerni.
Ha szuperaggro lenne az ellenfél, akiről tudjuk, hogy minden szeméttel ráemel a donkbetekre, akkor az lenne a jó játék.
nekem is egyből a donk-reraise-reraise allin line jutott eszembe. Azért mert 3-betelt, még ha kicsi is 3bet mutatója lehet nála TT, JJ, AK is. Talán ezek közül valamelyikkel még visszaemel flopon a donkra.