styxxx
Válasz kisrapi kommentjére
2009. márc. 10. 15:05
Komolyan nem értem mire jó itt a 4-bet(vagyis szvsz ez még csak 3bet lenne)?!
Az ok, hogy ha 5(4)-bet all-in megy, akkor nyugodt szívvel dobhatsz, de kicsit drágának látom az árát h erre így derítsek fényt...
Ezért is írtam, hogy nálam, fold.
Egyébként a 4bet pedig akkor opció, ha úgy érzed, hogy blöffön van, és nem akarod feladni a handet.
A call csak akkor opció ha biztosan elől vagyunk, hiszen az ő pozicíójában tovább kell, és fog támadni, ez be is igazolódott.
Ebben az esetben 4bet v. fold.
kisrapi
Válasz styxxx kommentjére
2009. márc. 10. 16:17
Ezért is írtam, hogy nálam, fold.
Egyébként a 4bet pedig akkor opció, ha úgy érzed, hogy blöffön van, és nem akarod feladni a handet.
A call csak akkor opció ha biztosan elől vagyunk, hiszen az ő pozicíójában tovább kell, és fog támadni, ez be is igazolódott.
Ebben az esetben 4bet v. fold.
Számoljunk egy kicsit:
1. ha 4-betelünk $18-ig, akkor fizetünk 39BB-t a partiért ha ránktolja dobnunk kell, dobni sztem meg nagyon ritkán fog, ilyen NIT nem sokszor fog CR blöffölni
2. flop bet és call reraise: 12BB, +turn call: 24BB= 36BB+3BB PF=szintén 39BB
Ugyanott vagyunk mint az előbb, azzal a különbséggel, hogy itt még folytathatja a blöffjét esetleg egy gyengébb kézzel is. NL50-en meg nem fogunk túl sok játékossal találkozni aki 3. barrelezik OOP, szóval ha riveren emel még mindig dobhatunk, biztosan tudva hogy hátul vagyunk...
3. Flop call: 12BB, turn ha tovább emel fold, összesen 15BB. Az meg sztem nem igaz, hogy ha blöffön volt azt folytatja...NL50-en legalábbis nem...Gondolj bele....blöffCR-elsz OOP és lecallolnak...bele mersz még tenni a potba 11-12$-t turnben? Nekem az a tapasztalatom h ilyenkor check-fold szokott jönni....
4. Alternatív lejátszás: flop check behind, 3BB turn bet vagy call 6BB(scary card(A,K és a szín) esetén ha nyit dobhatunk is), river, ha scary card jön még mindig dönthetünk dobás mellett, ha turnben check callolt kaphatunk ingyen showdownt ha riveren ismét checkel, ha nem emelhetünk mi 10-14BB, vagy ugyanennyit megadunk...
Ez összesen 23BB, és valszeg sokszor ki fog fizetni mondjuk egy kisebb pocket, egy gyengébb Q, 2.nd pár, turnben az FD....
styxxx
Válasz kisrapi kommentjére
2009. márc. 10. 16:34
kisrapi tetszik az elemzésed!
1. Én már találkoztam jó párszor ilyen check/raise oop handekkel, és ha villain olvas minket, akkor sokszor próbál így erőt mutatni ennyire dry boardon, így továbbra is jobbnak tartok egy agresszívabb játékot, HANGSÚLYOZVA, hogy NIT csak abban az esetben jön, ha tuti lapja van.
2. Én idáig már nem szeretnék eljutni, hogy meddig megy el a blöffben, mert ez nekem már túl margimális :D inkább dobom flopon
3. A flop call turn bet, meg nálam is mehetne
4. flop check, turn bet opció tetszik. Sokszor játszok így nit ellen IP potcontroll miatt amikor úgy érzem SD képes vagyok. Így nem üldözöm ki, és alacsonyan tartom a potot, ha bajban vagyok.