Nl50 - Full Ring - KK OOP
Ma reggel régi tervem megvalósult, és kipróbáltam a Full Tilt Pokert. Az alábbi handet itt játszottam NL50-en Full Ring asztalon.
Az ellenfél labo1305 statjai: 29/9/3/180
A handet iszonyú rosszul játszottam, véleményeteket kérném.
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (9 handed) Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver Cards)
saw flop|saw showdown
Hero ($70.35)
UTG ($12.70)
UTG+1 ($50)
MP1 ($57)
MP2 ($60.60)
MP3 ($9.50)
CO ($10.25)
Button ($71.50)
SB ($50)
Preflop: Hero is BB with , .
2 folds, MP1 calls $0.50, 3 folds, Button calls $0.50, SB completes, Hero raises to $3,5, MP1 folds, Button calls $3, SB folds.
Flop: ($8) , , (2 players)
Hero bets $5, Button calls $5.
Turn: ($18) (2 players)
Hero checks, Button bets $9, Hero calls $9.
River: ($36) (2 players)
Hero???
Ti mit csináltatok volna a turn-ön? Ha már check/callra játszátok a turnt, akkor mi a terv a riveren?
En a flopon biztos pottal nyitok. A turnön is simán tovább emelek ekkor mar nem egészen potot csak pot közelit. Tulságosan parázol... :-)
En a flopon biztos pottal nyitok.
Mert a hülye játékos nem úgy gondolkozik mint te. :-) Nem foglalkozik azzal, hogy most 5 vagy 7 dollart kell megadnia.... Főleg ilyen kicsi potnál szerintem nem mérvadó.
Gondolj bele mennyivel egyszerűbb mindig potot emelni. Plusz ha mindig ezt csinalod, honnan tudja hogy conti bet vagy nem. Persze csinalhatod ezt a 2/3 pottal is csak kevesebbet nyersz vele.... :-) Magasabb téteken, illetve nagyobb potoknál már persze van értelme...
Én is kicsit nagyobbat hívnék a flopon, a turn meg egyértelmű bet, védve a lapot a 76 ellen.
A river véleményes, mivel 76-tal sorra javulhatott. Mivel az ellenfél csak limpelt preflop, így az AQ, és KQ lapokat kisebb súllyal veszem számításba nála. Így a value bet sztem nem olyan jó a riveren.
A river check/call sztem nagyjából elfogadható játék. Persze nem örülnék, ha az ellenfél egy nagyobbat emelne és azt kellene megadnom.
A river bet/fold nem jó? A turn checked utáni bet-től nem ijednék meg annyira, miután check-eltél szinte kötelező nyitnia bámi van nála. Persze preflop csak limpelt buttonról, talán valami kis connector lehet.
Szerintem mindegy mennyivel emelünk a flopon ha van valamije adja, ha nincs dobja. NL25 és NL50 asztalokon vezettem egy kis statisztikát arról hogy 1/2 pot, vagy 1/1 pot c-betre dobnak könnyebben, az jött hogy teljesen mindegy. Mondjuk a nagyobb mintán NL25-ön van, de kisebb minta alpján NL50-en is pont ez jött ki. Azóta azt játszom ha van valamim bet pot, ha nincs semmim bet 1/2 pot.:)
Azóta azt játszom ha van valamim bet pot, ha nincs semmim bet 1/2 pot.:)
A river bet/fold nem jó? A turn checked utáni bet-től nem ijednék meg annyira, miután check-eltél szinte kötelező nyitnia bámi van nála. Persze preflop csak limpelt buttonról, talán valami kis connector lehet.
Szerintem mindegy mennyivel emelünk a flopon ha van valamije adja, ha nincs dobja. NL25 és NL50 asztalokon vezettem egy kis statisztikát arról hogy 1/2 pot, vagy 1/1 pot c-betre dobnak könnyebben, az jött hogy teljesen mindegy. Mondjuk a nagyobb mintán NL25-ön van, de kisebb minta alpján NL50-en is pont ez jött ki. Azóta azt játszom ha van valamim bet pot, ha nincs semmim bet 1/2 pot.:)
Először is. Szégyen-gyalázat, ahogy ezt a partit játszottam, nem is tudok mit mondani, ezért is tettem fel...Ez van, sajnos több hibát csinálok, mint kellene.
Ami még nagyon gáz, az az, hogy én a 67-re nem is nagyon gondoltam. Ment mellette 7 asztal és egy másikon is akció volt, egyszerűen nem jutott el az agyamig, hogy draw van :( . A board nekem száraznak tűnt, és azt tudtam, hogy az ellenfél limpelt, majd limp után megadta az emelésem, ergó kis párra, esetleg QK, QJ-re tettem és miután jött a flop, majd megadta az emelésem ÉS jött a turn-re a J, totál helytelen módon passzoltam a rivert és megadtam az emelését. (ez a legrosszabb, ultragagyi fish játék --> jaj, biztos jobb, ezért check, de ha emel, akkor meg call...hát hülye vagyon én?)
Mindezek függvényében igazatok van, a flop bet kevés, 6,5-7 körül kellett volna emelnem, és a turn-nél is hasonló mértékben. Ha a turn betre visszaemel, akkor el kellett volna engedni simán, hiszen az ellenfél mutatói alapján nem tipikus fish, és elvileg csak jobb lapja lehet nálam.
Ha a turn-re csak megad, akkor a riveren pedig c/f.
Erre az előbb is írtam némi indoklást. Sztem a lényeg, hogy igen kevés "value" van egy river bet-ben. Hisz milyen lappal fog még egy emelést megadni a riveren, ami rosszabb mint a miénk? Nem sok ilyen van, ha kizárjuk a preflop játéka okán a KQ, AQ lapokat. Mindezek miatt én még a river check/call-ban is némileg bizonytalan vagyok, miután lehet, hogy lejött a sora, ha 76 lenne nála. A játéka alapján az például egy igen valószínű lap nála, ugyanúgy mint mondjuk egy QJ. De azért egy mérsékelt emelésre valszeg nem dobnák. A többieknek erről mi a véleménye?
csinalhatod ezt a 2/3 pottal is csak kevesebbet nyersz vele.... :-)
A river véleményes, mivel 76-tal sorra javulhatott.
A river bet/fold nem jó?