lederman
2008. máj. 4. 3:16

Nl50: Jj

Cakes parti...
NIncs readem

50$ effektiv stack
PF: limpre emelek COrol JJ vel, BTN call, tobbi fold
Flop: 956r Kassza:5.75
Hero bets 4, BTN raises to 10, Hero calls
Turn:K 25.75
Heros cehcks, BTN bets 13, Hero??

esetleg a flopon dobni kene, mert tul szaraz a board?

kanrich_
Válasz lederman kommentjére
2008. máj. 4. 18:00

Ez jó kérdés, de szerintem a flopon még nem kell dobni, mert vannak azért gyengébb lapok, amivel ezt csinálhatja: TT, T9, A9s, ezekkel minddel játszhatja ezt. QQ+ lapokkal viszont elvileg visszaemelt volna preflop, tehát én nem nagyon hiszem, hogy az lenne nála.

Ami teljesen reális: 55, 66, 99, 78, esetleg 88, 77

Én megadnék a flopon és megnézném, hogy mit csinál a turn-ön. Itt pedig megnyomja az 1/2 pot gombot, ami a Cake-en tipikus, és nem nagyon tudom, hogy mi a fenét jelent általában. (???). Itt szerintem én eldobnám.

peterpanic
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. máj. 5. 12:41

pont ugyanilyen partim volt tegnap éjjel...

riverre bemákoltam a 2 outom, de így az a sejtésem, hogy dobni kellene turnon.

peterpanic
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 7. 14:02

már megint JJ:

***** Hand History for Game 352258407 *****
$50.00 NL Texas Hold'em - Wednesday, May 07, 12:15:56 2008
Table Neon (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 2: pete11 ( $42.15 )
Seat 3: peterpan1c ( $63.05 )
Seat 4: spanner52 ( $87.16 )
Seat 5: isteni88 ( $37.55 )
Seat 6: AceVandelay ( $131.30 )
peterpan1c posts the small blind [$0.25].
spanner52 posts the big blind [$0.50].
** Dealing down cards **
Dealt to peterpan1c [ Jc Js ]
isteni88 folds
AceVandelay raises [$1.75]
pete11 folds
peterpan1c calls [$1.50]
spanner52 folds
** Dealing Flop ** [ 3c, 5d, 3h ]
peterpan1c checks
AceVandelay bets [$3.20]
peterpan1c raises [$9.00]
AceVandelay raises [$27.80]
peterpan1c calls [$22.00]
** Dealing Turn ** [ 4d ]
peterpan1c checks
AceVandelay bets [$66.00]
peterpan1c

ezt már flopon dobni kell ugye?

az ellen nem totál inkompetens, 23/17/2 körül.

BaLa
2008. máj. 7. 14:30

Preflop 3betelnék.

Flopon én ugyanígy c/r-t játszanék, de a visszaemelésre nem tudom, mi a jó. Elvileg egy nálad gyengébb lappal csak megadná a c/r-t.

Ebben a partiban szerintem nagy a jelentősége annak, hogy mit gondol rólad az ellenfél. Ha úgy gondolja, hogy képes vagy c/r blöffre ilyen flopon, akkor lehet, hogy blöffön van két magas lappal. Persze a QQ+ ugyanígy lehetséges.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 28.182% 26.18% 02.00% 288 22.00 { JcJs }
Hand 1: 71.818% 69.82% 02.00% 768 22.00 { TT+ }

Ha valószínűtlen, hogy blöfföl, akkor fold..

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 55.263% 54.39% 00.88% 1364 22.00 { JcJs }
Hand 1: 44.737% 43.86% 00.88% 1100 22.00 { TT+, AQs+, AQo+ }

...de ha képes a blöffre, akkor simán call (csak AQ+-t vettem bele, de ha képes a blöffre ezekkel, akkor képes mással is).

kisrapi
Válasz BaLa kommentjére
2008. máj. 7. 15:21

PF 3-betelnék minden esetben...a C/R jó, utána viszont fold, így hogy megadtad a reraise-t kb 30$-t kéne beraknod egy 120as potba....elég nehéz dobás....

peterpanic
Válasz kisrapi kommentjére
2008. máj. 7. 15:29

én csak az itt megjelent indúlóstratégiát alkalmazom:)...

de amugy ha belegondolok, tényleg nincs sok értelme JJ-vel 3betnek egy "jobb" játékos ellen...
a calling range nála QQ+, AK, az utóbbi ellen jó vagyok alacson flopon, viszont többletinformációm nincsen annyira, csak pakolom be a pénzt 36%os potequityvel...

ok eldobja a közepes pp-ket, meg a többit, de hát csaknem fogok tönkremenni JJvel:)
(persze ezesetben rohadtul azt csináltam, de hülye voltam, és nem kellett volna...)

BaLa: fulltilten ezt tolnám (ott mindennapos az ilyen bluffreraise), de itt nemhiszem, hogy ez blöff lenne, szóval fold kellett volna azthiszem.

BaLa
2008. máj. 7. 16:13

de amugy ha belegondolok, tényleg nincs sok értelme JJ-vel 3betnek egy "jobb" játékos ellen...
a calling range nála QQ+, AK, az utóbbi ellen jó vagyok alacson flopon, viszont többletinformációm nincsen annyira, csak pakolom be a pénzt 36%os potequityvel...

Szerintem kell a 3bet preflop, mert:
- ha QQ-val adja, akkor ha van A vagy K a flopon, akkor valszeg tudsz dobatni.
- ha AK-al adja, akkor sok esetben semmilye nem lesz a flopon, ezért tudsz dobatni. AK, AQ ellen védeni kell a JJ-t.
- ha QQ+, AK a 3bet calling range, az a lapok 2,6%-a. A pfr meg 17%, tehát jelentős fold equity-d van már preflop. Ha minden esetben 4bet allin menne QQ+, AK-al és te dobnál, de eldobna minden mást, akkor is +ev lenne szerintem a 3bet.
- ha tág a 3bet calling range (pl kis pp-k, sc-k), akkor flopon az esetek nagy részében tudsz dobatni. Szerintem ez is simán +ev.
- ha mindig csak QQ+, AK-al 3betelsz, akkor a jó játékosok ezt simán ki fogják használni.

Ha valahol hülyeséget írtam, akkor szóljatok.:)

peterpanic
Válasz BaLa kommentjére
2008. máj. 8. 1:53

BaLa:
tényleg van fold equitym, az biztos, de kb. azokat a lapokat dobná csak el max, amik az enyémnél rosszabbak v. kb. döntetlen. az utóbbi miatt nem mondom, hogy nem éri meg 3betelni, és sokszor azt is tenném, nem mindig adom csak meg JJ-vel...
de ha megadnak, akkor változatlanul nincs több infónk, legalábbis csak annyi, hogy már a range jelentős százaléka ver, pot equitynk változatlanul meglehetősen kevés, és az ok hogy QQ-t el tudunk talán dobatni A magas flopon (K magason már nem biztos, főleg hogy poziciója is van), de ennek a valószínűsége meglhetősen kicsi.
AK, AQ ellen nem értem, hogy mit kell annyira védeni, pont egyenlőek az esélyeink flop előtt...

szó sincs róla, hogy mindig csak QQ+, AK-val 3betelek, sokszor szoktam totál air-rel, ha úgy érzem, hogy ez most lopás, és nem voltam eddig aktív, vagy egy olyan játékos ellen, akinél tudom hogy "ez a helyes lépés"...

de amugy légyszi tényleg want2push, ha esetleg olvasod, akkor mondd el, te miért nem szoktál JJ-vel 3betleni? illetve hogy miért nem ajánlod...

kb. szerintem amugy ízlés kérdése ez a JJ-s dolog, vannak preflop totál passzív játékosok is, akik mégis nagyon nagy nyerők, nem ezen fog múlni.

kanrich_
2008. máj. 8. 3:23

Szerintem BaLa nagyon-nagyon jól megindokolta, hogy miért is kell JJ-vel a preflop 3 bet. Az én meglátásom szerint JJ-vel szinte minden esetben érdemes preflop 3 betelni, néhány kivételtől eltekintve:

-amennyiben egy nagyon szigorú UTG-ben ülő játékos emel, itt elsősorban 5-6% pfr alatti játékosokról beszélek. Ilyen helyzetben én flat call-t játszok és inkább a set értékre megyek.
-Amennyiben már volt előttem 3 bet, tehát raise-reraise után jövök, na ekkor eldobom a JJ-t.

A 3 bet JJ-vel szerintem elsősorban azért is szükséges a BaLa által elmondottakon túl, mert óriási információtartalmat jelent számodra. Természetesen ellenfélfüggően, de azért nagyon jól be tudod lőni, hogy mi lehet a játékosnál akkor, ha megadta a preflop 3 betedet! Szinte biztos, hogy jobb, vagy preflop legalább olyan jó mint Te, vagyis minimum AJ+ lap van nála, de inkább AQ plusz.
Ha jön egy T magas flop és Te cbetelsz, majd ő all-in jön, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy jobb Nálad és tudsz dobni. Ha jön egy ász vagy király a flopban, és ő adja az emelésed, vagy visszaemelsz, akkor szinte tuti jobb Nálad, és meg tudsz szabadulni a lapodtól.

BaLa:
tényleg van fold equitym, az biztos, de kb. azokat a lapokat dobná csak el max, amik az enyémnél rosszabbak v. kb. döntetlen. az utóbbi miatt nem mondom, hogy nem éri meg 3betelni, és sokszor azt is tenném, nem mindig adom csak meg JJ-vel...

A fold equity nagyon sokat számít, nem kell lebecsülni. Amikor megnyersz azonnal egy potot, az mindig nagyon jó. Ha el tudsz dobatni a Tiédnél rosszabb lapokat, az is nagyon jó, márpedig ez lesz a helyzet, hiszen a 3 betre az esetek nagyon nagy részében dobnak a játékosok. Máskülönben pedig tegyük fel, hogy mondjuk 22-vel emelek, és Te flat callt játszol JJ-vel, jön a flop: 259r. Mindketten megörülünk és pakoljuk a pénzt, csak én örülök jobban, mert 2 outod van összesen (na jó, ellenem valahogy behúzod :)). Ha preflop 3 beteltél volna, akkor viszont eldobom a ketteseket.

4 bet megadására viszont szerintem a JJ messze nem olyan jó, mint például az AK, hiszen az AK sokkal jobb equity-t képvisel az ellenfél 4 bet zónája ellen, mint a JJ:

JJ:
Hand 0: 31.763% { JcJd }
Hand 1: 68.237% { QQ+, AKs, AdKc, AhKc, AhKd, AsKc, AsKd, AsKh }

AK:
Hand 0: 37.003% { AcKd }
Hand 1: 62.997% { QQ+, AKs, AdKc, AhKc, AhKd, AsKc, AsKd, AsKh }

Élő ügyfélszolgálat