lederman
2008. ápr. 28. 23:59

NL50: Kell-e a reraise?(2x)

1.
Full Tilt Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter

Hero (MP): $51.30
CO: $19.85
BTN: $196
SB: $60
BB: $93.25
UTG: $50

Pre-Flop: JImage JImage dealt to Hero (MP)
UTG folds, Hero raises to $1.75, CO calls $1.75, 2 folds, BB calls $1.25

Flop: ($5.50) 4Image 4Image 9Image (3 Players)
BB bets $5.50, Hero calls, CO folds

A turn jatekrol lenne kerdesem. (Kezdeteben a flop reraise is felmerult bennem, de azt elvetettem.) Milyen turnon emeltek vissza, ha ujra belenk nyit?
(Szerintem a zonaja itt javareszt 9x, FD+over lapokbol all, es ez ellen mar sok turnon indokolhato a reaise.)

2.
Full Tilt Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 5 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter

Hero (CO): $48.75
BTN: $77.10
SB: $43.60
BB: $106.30
UTG: $50

Pre-Flop: 9Image TImage dealt to Hero (CO)
UTG folds, Hero raises to $1.75, BTN calls $1.75, SB folds, BB calls $1.25

Flop: ($5.50) TImage TImage 8Image (3 Players)
BB bets $5.50, Hero ??

Itt: emeles ertekert es vedelemert, drawt repelhetunk a raise-zel? Vagy jobb-e a slowplay, mert keves olyan lap van az ellenfel zonajaban ami megadhat egy emelest, es azok tobbnyire jobbak.

want2push
Válasz lederman kommentjére
2008. ápr. 29. 1:58

Húhh, kemény kis partik.

Az elsőben a flop sztem is csak call. Bíznék benne, hogy nem esik le egy káró a turn-ön. Nem ártana tudni, hogy mennyit hívott ott az ellenfél, az is befolyásolhatja a döntést. De sztem nem hiba eldobni ott a lapunkat, ha nagyon erősködik az ellenfél. Őszintén megmondom elég bizonytalan vagyok, de lehet, hogy csak simán eldobnám a turn-ön, vagy pedig a riveren, ha végig hív.

A második partit is az elsőhőz hasonlóan játszanám, végig call üzemmódba kapcsolnék, viszont itt kérdés nélkül megadnám a turn-t és valszeg a rivert is. Itt inkább látok esélyt arra, hogy blöff lapot fogjak.

lederman
Válasz want2push kommentjére
2008. ápr. 29. 2:35

Miert dobnal a turnon az 1.-es partiban, want2push? Gondolom QQ+ 3bet OOP 2 ember ellen, 4x meg hasonlo okokból nem callozik. En a turn reraisen (blank esetén) gondolkodtam, h vedjem magam a kombo drawktól. Nagyon rossz úton járok?

want2push
Válasz lederman kommentjére
2008. ápr. 29. 2:57

Miert dobnal a turnon az 1.-es partiban, want2push? ... Nagyon rossz úton járok?

Szerintem egyáltalán nem jársz rossz úton. Írtam is, hogy bizonytalan vagyok, hogy melyik is a legoptimálisabb játék. Szívesen is látnám mások véleményet.

Mindazonáltal én általában kissé passzívabban játszom meg az ilyen szitukat, és ezzel inkább azon van a profitom, amikor az ellenfelek, egy-két utcán leadott blöffjét megfogom. Viszont ugye szabad lapokat adok a draw hand-eknek.

Ezzel szemben az általad vázolt játékkal (1. parti - turn reraise) sokkal nagyobb volatilitást viszel a játékba, de simán lehet, hogy nagyobb profittal is jár hosszútávon. Sőt sztem minél keményebb ellenfelek ellen vagy, annál inkább fel kell vállalni az ilyen szitukat, és menni a read-ünk alapján. Mindazonáltal ezek igen kényes szituk, nagyon ellenfélfüggőek és sokaknak azért se nagyon ajánlott, mert könnyen tiltre kerülhetnek egy-egy ilyet követően.

Terrorka
Válasz want2push kommentjére
2008. ápr. 30. 8:17

Első partiba én nem reraiselnék főként azért mer 2 ellenfél van, egy ellenfél ellen valszeg visszahívnék, pont azér hogy tudjam hol állok. QQ+ szerintem egyiknél sincs hisz akkor flop elött visszahívás lett volna, jelenleg csak akkor vagyunk hátrányba ha ellenfelünknél 4-es van. ha turnre ujra nagyot hiv akkor valszeg eldobnám.
Második partiba a slowplay mindenképp rossz döntés, hisz tele van a board huzo lapokkal, én a visszahívás melett szavazok és ha adja akkor ovatosan folytatnám.

Élő ügyfélszolgálat