NL50: két határeset parti színhúzóval
Hali!
1. Az ellenfél 21/11 volt 50 hand alapján. Most 3betelt harmadszorra. Eddig mindig dobtam preflop.
Full Tilt Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter
UTG: $69.85
Hero (MP): $52.60
CO: $123.05
BTN: $50
SB: $65
BB: $31.80
Pre-Flop: :9h: :8h: dealt to Hero (MP)
UTG folds, Hero raises to $1.75, 2 folds, SB raises to $4, BB folds, Hero calls $2.25
Flop: ($8.50) :3d: :5h: :4h: (2 Players)
SB bets $8.50, Hero raises to $24, SB raises to $61 and is All-In, Hero calls $24.60 and is All-In
2. Ismeretlen az ellenfél, a vakokon két loose passzív gyerek ül.
Full Tilt Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter
CO: $53.20
Hero (BTN): $50
SB: $30.75
BB: $22.10
UTG: $62.35
MP: $51.25
Pre-Flop: :Qd: :Jd: dealt to Hero (BTN)
UTG folds, MP raises to $1.75, CO folds, Hero calls $1.75, SB folds, BB calls $1.25
Flop: ($5.50) :2c: :2d: :6d: (3 Players)
BB checks, MP bets $5, Hero raises to $20, BB folds, MP raises to $49.50 and is All-In, Hero calls $28.25 and is All-In
Jók ezek így, vagy túljátszottam mindkettőt? Ha rossz a lejátszás, akkor szerintetek hogyan kellett volna?
1, nincs ezzel különösebb baj, ha az ember 89s-sel 3 betet callol (amit ekkora visszaemelésre én is megtettem volna), akkor ilyen flopot vár. Utána meg már megy be a pénz automatikusan.
2, Itt én a flopnál csak megadok, hiszen még ott a BB is, aki így javíthatja az oddsomat (hiszen ő is megadhat, ha én is csak megadok). Ráadásul nem szeretem a potot építeni, egy olyan partiban, ahol egyrészt nincs nálam a nut draw, másrészt pedig már lehet, hogy eleve drawing dead vagyok.
Az 1. parti nagyon érdekes. Habár többnyire egy preflop reraise-zelt partiban így játszanék, ha húzólapra javulok, azonban ez a parti egy kicsit más. Egyrészt preflop nem került be elég pénz, legalábbis, ha egy szokásos preflop 3bet-telt partihoz hasonlítjuk. Másrészt ezen a flopon az ellenfelek többsége jönni fog a visszaemelésünk ellenére is egy AK, AQ esetleg AJ típusú lappal. Az adott partiban is az ellenfél nem úgy tűnik, hogy gyenge lenne, vagy dobni készülne, hisz éppen kasszát hívott. Így igen alacsony az FE, miközben a kasszában sincs még elég pénz. Szóval én nagyon meggondolnám ezt a reraise játékot. Mondjuk hatáeresetnek elég hatáereset, ha az ember utánaszámol, de sztem egyhén -EV.
A 2. partiban ez nem egy jó flop a semi bluff-re, hisz többnyire nem fognak hinni neked, azt mondják, hogy úgysincs 2-sed. Ott valszeg dobtam volna.
bár sh-hoz én nem értek :) de:
én azért enm szeretek flösshúzóra ollézni, főleg ha még nem is nutflöss húzó...
még egy sima Ax Kx ellen is teljesen szarul állsz mind2nél... és ha be is húzod a flösst, akkor se biztos hogy tiéd a pot