NL50: melyik utcan dobnad?
Emberkenknek a statjai: (51.5/25/1.81(60hand)), DE 84%-ban c-betel, ami azt jelenti, hogy a bet+raise% flopon: 50%, turnon 60% es riveren 53%, s persze check-raisel is 4%(!)-ban (60-bol 3*), illetve a folded to river bet: 25% (4-bol). A minta persze nagyon kicsi, de azert ennyibol is le lehet vonni bizonyos tanulsagokat (nem egy weak-tight, az tuti)... :rolleyes:
Az asztal egyebkent laza volt nagyon, a statok kb. 35/10
$0.25/$0.50 - Pot Limit Hold'em
Seat 1: DrunkTaxiDrvr ($47.75)
Seat 2: familyguuy ($75)
Seat 3: BACCHUS77380 ($75.90)
Seat 4: madhusudana ($50)
Seat 5: Gargamel-Azrael ($55.75)
Seat 6: Earthman42 ($52.20)
DrunkTaxiDrvr posts the small blind of $0.25
familyguuy posts the big blind of $0.50
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Gargamel-Azrael [:Qs: :Jd:]
BACCHUS77380 raises to $1
madhusudana folds
Gargamel-Azrael calls $1
Earthman42 folds
DrunkTaxiDrvr folds
familyguuy calls $0.50
*** FLOP *** [:Ts: :9h: :Jh:] ($3.25)
familyguuy checks
BACCHUS77380 bets $1.50
Gargamel-Azrael calls $1.50
familyguuy calls $1.50
*** TURN *** [:Ts: :9h: :Jh:] [:2s:] ($7.75)
familyguuy checks
BACCHUS77380 checks
Gargamel-Azrael bets $4
familyguuy folds
BACCHUS77380 raises to $14
Gargamel-Azrael calls $10
*** RIVER *** [:Ts: :9h: :Jh: :2s:] [:3h:] ($35.75)
BACCHUS77380 bets $35.75
Gargamel-Azrael calls $35.75
Nálam ez preflop dobás. Ezek a miniraisek mindig gyanusak szoktak lenni. Pl. egy slowplayelt AA,KK simán lehet az ellennél a játéka alapján. Leginkább erre tippelnék vagy esetleg valamilyen pár, amivel setre javult, illetve KQ. Riveren én már bedobnám, erős lapja kell, hogy legyen.
Ezt kifelejtettem...
volt olyan hand, ahol AKo-al volt a minraise UTG, de volt pelda a 47s-ra is (konkretan a sraccal)...
Az asztalnal "MINDIG MINDENKI" limpelt PF...
Nagyon érdekes parti. Gyanús nekem a játéka. Jó hogy megadtad, mert így megtudhatjuk, hogy mi volt nála. Nagyon kiváncsi vagyok rá. :-)
Maga az, hogy a turn-ön check-raisel, majd újra emel a riveren, nagy lapra utal. Látva a rivert mivel csinálhatta ezt? Mivel lejött a harmadik kör, így véleményem szerint jogosan csak a kör színnel. Namármost ezzel van a gondom. Hiszen igen kevesen játszanak így egy szín húzót a turn-ön. Ezért gyanús nekem.
Én k j -re gyanakszom leginkább.... én turn reraisenél dobtam volna.
Passz, kíváncsi leszek. Mindenesetre a rivernél megijednék, bár ha ilyenek a számok....
preflop én dobnám. ha már megadtam flopon raise. ha már nem raiseltem flopon, turnnél fold.
Elég sokat játszottam az FTP-n. A nagy potátlagú aztalok általában úgy jönnek össze, h 5szolidabb játékos, és egy világtalan maniac. (Persze van ennek a témának több változatta is, de ez a legjellemzőbb).
Ez a maniac igen sok féle lehet, pl az általad leírt egy mintapéldány. Sztem nem szabad értelmet keresni a játékában!!! Teljesen olvashatatlan. Az én stratégiám ellenük TPGK=nut, amikor viszont határeset lap van nálam, az baromira bosszantó tud lenni. Ilyenkor kb olyan a játék mint a rulett, találgatsz, h épp a blöffvágy szállta meg újból az ellenfelet, vagy van valamilye, amit jelentősen túlértéket, és úgy érzi ez remek alkalom az all-inre.
Éppen ezért én kimaradnék ebből a találgatásból, és fold pre, de legkésőbb a turnön. Azzal a rossz tudattal, h jó eséllyel a legjobb lapot vágtam a kukába.
Egyébként sztem a zónája egyenletesen oszlik el kb a 2es pártól a nutflushig.
Noshat, itt a vege, persze sejthetitek, hogy nem rakom fel, ha elvesztem... :D
Nem tetszett a river, de ugy ereztem, hogy ami idaig megvolt neki, azon a river sem valtoztatott...
flushtol nem ijedtem meg a jateka miatt, es az is gyanus volt a river nyitason, hogy gyors volt es nem rakott all-in. A ket gomb ott van egymas mellett, ha megvan a nut, akkor aki a potbetet megadja, az megad 5$ tobbet is, aki meg eldobja, a potot sem fogja megadni... Viccesnek hangzik, hogy 5$-al tobbert mar dobnek, de szerintem ha betolja all-in, akkor kepes vagyok eldobni...
Mindenesetre nightmare pont fogat mosott amikor klikkeltem, es majdnem lenyelte a fogkefejet a megadas pillanataban... :D:D:D
A befejezes tehat:
BACCHUS77380 shows [:7c: :7d:] a pair of Sevens
Noshat, itt a vege, persze sejthetitek, hogy nem rakom fel, ha elvesztem... :D