Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 SH: 2 par, riverre 3 szinu board

Bajkevero
2011. nov. 29. 10:07

NL50 SH: 2 par, riverre 3 szinu board

OnGame - $0.50 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $48.50
MP: $50.06
CO: $44.75
BTN: $47.17
Hero (SB): $60.69
BB: $74.01

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has Qh Ac

fold, fold, CO raises to $1.50, fold, Hero calls $1.25, BB calls $1.00

Flop: ($4.50, 3 players) 7s As Qd
Hero checks, BB bets $2.25, CO calls $2.25, Hero raises to $10.75, BB calls $8.50, fold

Itt azert dontottem a check mellett, mert egy donkra ugy gondoltam, hogy csak dobatok. Arra szamitottam, hogy egy c/r-zel tobb penzt csalok ki a fishbol. Ha mindenki passzol, es nem jon szin, akkor turnon 3/4 potot nyitok.

Turn: ($28.25, 2 players) 9c
Hero bets $21.25, BB calls $21.25

River: ($70.75, 2 players) 5s
Hero ????

c/f, c/c, shove?
A c/f eleg weaknek tunik, bar elozo utcakon pont FD-re raktam.
c/c: flush mellett lehet gyengebb Ax, Qx de a 7x sem elkepzelhetetlen. persze kerdes, hogy ezekkel nem jatszik-e inkabb check behindot
shove: talan megad gyengebb lappal is, es nem kell totoznom egy c/c-on.

Ellenfelek:
CO: 900 hand alapjan 18/16 AF5, (LP-ben 23/20). cbet 56%. WTSD 28, W$SD 49. NL50-en nyero, de PTR szerint sokat jatszik NL100, NL200-on, ahol kicsit veszto 250K hand utan BB/100 -0.26
BB: 20 hand van rola, 84/26 AF5. korabban volt mar egy parti, ahol A7o-val limpel, majd OESD-val dink pot bet multiway, es amikor turnre leesik a sora, akkor c/r, river lead.

redoubtable
Válasz Bajkevero kommentjére
2011. nov. 29. 10:21

szerintem verve vagyunk.

Gabson
Válasz redoubtable kommentjére
2011. nov. 29. 10:37

FD-it legtöbbször turnön eldobálja erre a nagy betre. C/C biztos hogy nem lesz jó, ha nincs valami readed róla, hogy riveren aggromonkey, illetve gyengébbekkel xbackel. Shove: én ezt tartom itt a legjobbnak, flop-turn call legtöbbször inkább sd hand, Ax,erősebb Qx. Bet/foldra tér nincs. Szal én tolnám.

redoubtable
Válasz Gabson kommentjére
2011. nov. 29. 10:41

ja amúgy 100 ból 100 szor rátolnám.

misirulez
Válasz Gabson kommentjére
2011. nov. 30. 0:58

FD-it legtöbbször turnön eldobálja erre a nagy betre. C/C biztos hogy nem lesz jó, ha nincs valami readed róla, hogy riveren aggromonkey.

Hmmm.
Én azért nem hiszem, hogy egy ilyen kaliberű BB ellen lenne értelme feltételezni, hogy eldob FD-t, valaha is valamennyiért.

Utálom a hasonló szitukat, pontosabban utáltam, ma már nagyon odafigyelek arra, hogy a betméretezéseimet több utcára tervezem, és előre tudom nagyjából milyen turn/river scarecardokra hogyan fogok reagálni. Ettől függetlenül még így sokszor megesik hasonló helyzet.

De azzal, hogy még a flushcardba is betolod és flushel callol, ő még mindig minuszos mivel te a legtöbb pénzt turnon kapod az FD-től, amit ugye meg is kapsz most is és máskor is, így nem kell félni, hogy ezzel hosszútávon minuszos leszel, vagy hogy nagyon nagy hibát követnél el. Ergo river push ok.

Viszont a turn betsize-oddal pont a legrosszabb stackméreteket érted el, ha jól számolom 27 van előtted 70 potba.

Én maniac ellen potot betelnék ha FD-re teszem és tudom, hogy azt nem dob, akkor overbet allin teljesen ok, (hiszen riveren már úgysem ad semmit, mondjuk más kérdés hogyha mégis marad mögötte valamennyi tökjókat lehet indukálni kis betekkel busted FD-re).

Más esetben pedig flopon picit kevesebbet c/r-elnék és turnon is csak fél potot, hogy legyen tér dobásra. (-> ezt nem a konkrét handre írom hanem az általános instrukciók bet-méretezésre, hasonló stackeknél OOP.)

Persze ez csak az én játékom, lehet hogy tévedek.

Élő ügyfélszolgálat