pborisz
2008. nov. 11. 22:12

NL50 SH - 89s TP + OESD

Bravesoul kérésére teszem fel ide is ezt a leosztást. Ez egy olyan hand, ahol bizonytalan voltam (bár az aktuális játékban épp sit-out következett be, mert bejött a párom és a fiam és elvonták a figyelmem, miközben próbáltam eldönteni mit tegyek:) ) De többször voltam már hasonló helyzetben, amikor valószínűleg rossz döntést hoztam.
A lényeg: az ellenfél 20/14/3.3 statokkal rendelkezik 208 hand alapján. Én egy normál feszes játékosnak láttam eddig, sajnos nem sok mutatással (legalábbis nincs róla jegyzetem).
Egy ennél feszesebb játékos ellen ezzel 3betelek, de ez egy tipikus lopásnak tűnt, ami ellen ez a lap nagyon jó a callra szerintem, főleg pozícióból. A flop ugye akár álom flop is lehetne, de az akció meglepett. Eddig az ilyen esetekben gondolkodás nélkül visszatoltam, de most valamiért gondolkodóba estem. Pont az eddigi tapasztalatok alapján. Ugyanis a legtöbb esetben szettel álltam szemben. Itt még felmerülhetett egy kész sor T8-al esetleg, vagy akár a :9s: :8s:, de bármilyen két figurás spade lap. Tehát igaz, hogy van egy TP-m és egy OESD-m, de vajon elég ez arra, hogy betoljam vele?

Mi lenne ilyenkor a helyes lépés? Call? Fold? Push?

Az asztalnál elég agresszíven nyomultam, lecsaptam minden olyan potra, amire nem akadt jelentkező;). Elképzelhető, hogy csupán erre válaszolva jött egy blöff c/r?

Button ($49.25)
SB Villain ($50.25)
BB Hero ($119.79)
UTG ($84.42)
UTG+1 ($53)
CO ($49.25)

Preflop: Hero is in the BB with :9h: :8h:
4 fold, SB raises to 2, Hero calls 1.5.

Flop (4) :7s: :9d: :6s:
SB checks, Hero bets 3, SB raises to 9.75, Hero fold.

audiosultan
Válasz pborisz kommentjére
2008. nov. 11. 22:15

lehet, hogy egy kicsit illúzióromboló vagyok, de minek megyünk bele ilyenekbe, ha nem azért, hogy ilyen floppot kapjunk?
javítsatok ki, ha hüyleséget beszélek...

bravesoul
Válasz audiosultan kommentjére
2008. nov. 11. 22:36

köszönöm. azért is kértelek meg mert nagyon kiváncsi vagyok a rutinosabb játékosok véleményére, szerintem egy ritka és nehéz szitu:)

Zoli
Válasz bravesoul kommentjére
2008. nov. 11. 23:10

Reraise pot. Elég gyakran fog dobni. Ha megadja általában overpárt, vagy 2pár+ lapot fog mutatni de BvB szituációban ezzel tönkremegyek. Blöffre itt ritkán tenném, mert ez a flop nem alkalmas blöff check/raise-re. A call nagyon nem jó, egylapos sort nem fog kifizetni.

Edit: Amúgy tényleg nehéz hand. Idióta ellen insta reraise pot / vagy shove, de óvatos tag ellen a fene tudja. A magasabb limiteken játszók erre a handre simán rávágják hogy coin-flip, reraise flop, és shove any turn, de 50-es limiten mindenki a lapját játsza, és ez annyira nem tűnik pluszosnak.

bravesoul
Válasz Zoli kommentjére
2008. nov. 11. 23:13

A histroy alapján tágabb a range sztem mind flopolt sor+set.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 35.860% 33.90% 01.96% 22149 1282.00 { 9h8h }
Hand 1: 64.140% 62.18% 01.96% 40627 1282.00 { 99+, 77-66, AsKs, AsQs, AsJs, AsTs, As9s, As8s, As5s, JsTs, Js9s, Ts9s, Ts8s, 76s, T8o, 76o }

Ezt persze az adott szituba nehéz felmérni,mármint,hogy a range ellen,hogy állunk :)

RAISE: Nem lehet rossz a gond vele,hogy nem tudom mit dob el és mint látjuk sok lappal visszatolhatná.

FOLD: Ez túl weaknek tűnik de talán a legtisztább move.

CALL: Erre gondoltam mert poz.ból játszhatnánk a potot. A gond az,hogy 6 tiszta outunk van oesdre és nagyon draw heavy a board+ nem túl erős a párunk se és sok turnun bajban lennén (J+ esetén)+ha spades jön.

És ha blöffön van szerintem turnun sem adja fel a board drawheavysége miatt. meg amúgy se hiszem :)

Set ellen kevesebb mitn 30%unk van,de nem szabad ennyire leszűkíteni a rangét.

SHOVE: sick de van egy kis folde eq. :D plusz 30% a range ellen.:)

42% FE-re lenne szükségünk ahhoz,hogy 0EV legyen itt a shove :)(ezt egy DeucesCrackedes excel progival számoltam ki,nem vagyok genius):)

Ennyink nem tudom van-e szerintem nincs :)

Azért nem tudok mit mondani ,mert elég erősnek érzem a lapunkat a folytatáshoz,de a range ellen mint látjuk hátul vagyunk.

A call esetén pedig, kevés jó turn jöhet.

Beteg line lenne a flop call és call turn bet any turn esetén.(ha nem spades)

Flopon meg ha rr-elünk nem dobhatunk már nagyon legalább 20$-ig kéne tolni de inkáb 23-27ig és már 1. a fél stackünk bent van 2. pot odds.

szóval várom az elemzést,nehéz hand.

fold ? jajj... :confused:

pborisz
Válasz Zoli kommentjére
2008. nov. 11. 23:39

Reraise pot. Elég gyakran fog dobni. Ha megadja általában overpárt, vagy 2pár+ lapot fog mutatni de BvB szituációban ezzel tönkremegyek. Blöffre itt ritkán tenném, mert ez a flop nem alkalmas blöff check/raise-re. A call nagyon nem jó, egylapos sort nem fog kifizetni.

Ha beteli a flopot, akkor én is raise potot játszottam volna. De ugye itt pont azon van a hangsúly, hogy nem valószínű, hogy blöfföl c/r-el. Ez esetben nekünk szinte biztos, hogy javulnunk kell, FE pedig valószínűleg nincs, vagy legalábbis nagyon kevés, már csak az aggro előéletem okán is.
Az a 8 out viszont (ha egyáltalán számolhatok annyival, mert ez is kétséges) nem túl kevés már ezeket figyelembe véve?

andree
Válasz bravesoul kommentjére
2008. nov. 11. 23:39

Szerintem a reraise-el az a baj, hogy ha visszatolja, túl jó oddsunk lesz a callra, dobhatatlan lesz és tuti hátul vagyunk. A kérdés miket játszik itt C/R-re. Merne setet/kész sort/Overpárt elcheckelni itt? Nem igazán hiszem. Elég egyenes játékosnak tűnik. Inkább tenném combodrawra. FD+2over, JsTs/9sTs/stb... Szerintem ha draw-n van, jó eséllyel jobb nálad. A pozíció miatt lehet csinálni egy callt, hátha nem mer beledonkolni turnon, és ha safecard jön, akkor mehet egy bet. Ráadásul van néhány tiszta out is a pakliban. Szerintem jó a fold, a call csak inkább második lehetőség.

Élő ügyfélszolgálat