NL50 SH 9-es "overpár"
Hand #1680011400000933: Pebble Beach (6-Max) 11400
Seat 3: Hrum*** (71,65 in chips)
Seat 4: Chip*** (19,00 in chips)
Seat 5: Samantha_Fox (71,90 in chips)
Seat 6: Ashl*** (17,47 in chips)
Seat 7: 2coo*** (51,25 in chips)
Seat 8: Ltra*** (50,00 in chips)
2coo***: posts small blind $0,25
Ltra***: posts big blind $0,50
Dealt to Samantha_Fox [ :9s: :9h: ]
Hrum***: raises to $2
Chip***: folds
Samantha_Fox: calls - Hrumofon egy értelmesebb nl50 reg, nem szívesen 3betelem ezzel ilyen deepen, majd postflop kitaláljuk mi legyen, ill. setmining is jó lehet.
Ashl***: folds
2coo***: calls
Ltra***: folds
@@@ F_L_O_P @@@ [ :3h: :5s: :8c: ]
2coo***: checks
Hrum***: checks - pont erre az infóra volt szükségem
Samantha_Fox: bets $4
2coo***: calls- szép játék, 2x call oop és nincs lent draw
Hrum***: folds
# # # TURN # # # [ :Js: ]
2coo***: checks
Samantha_Fox: checks- semmi nem változott, sd képes a lapom, ezt olcsón megúszom, ha minden igaz
&&& RIVER &&& [ :Qd: ]
2coo***: bets $8 - hoppá! na ez mi? ahogy Mili mondaná: "na ilyen lap nincs"
Samantha_Fox: ???
Nyilvánvaló, h volt sd, így nem okozok meglepetést, ha elárulom, h megadtam. Eredetileg nem is akartam neki külön topikot, de gondoltam megosztom veletek... :)
Szóval, ha call akkor miért az, ha fold, akkor miért az? Mi ez a (cake)line?
Én turnön tovább emeltem volna. Rosszabb lappal is adhatja (meg a védelem miatt sem árt), így viszont fogalmad sincs, hol vagy.
Én turnön tovább emeltem volna. Rosszabb lappal is adhatja (meg a védelem miatt sem árt), így viszont fogalmad sincs, hol vagy.
Nos, általában én is tovább szoktam, de itt nem csináltam volna nagy kasszát mindössze egy 99-el a kezemben. Aminél eddig jobb voltam annál most is jobb vagyok, SD képes lapom van, ráadásul megpróbálhat kiblöffölni a riveren és sztem pozban jó a cb, pot controll. És ettől függetlenül tudom hol állok. :)
Nos, általában én is tovább szoktam, de itt nem csináltam volna nagy kasszát mindössze egy 99-el a kezemben. Aminél eddig jobb voltam annál most is jobb vagyok, SD képes lapom van, ráadásul megpróbálhat kiblöffölni a riveren és sztem pozban jó a cb, pot controll. És ettől függetlenül tudom hol állok. :)
Általában én is tovább szoktam emelni turnön(megnézve az ellen fold to turn Cbet statját), de a fent felsorolt indokok miatt, ha nem teszed akkor riveren kötelező a call sztem...sokszor lesz nála 2.3. pár, air, butsted draw és persze néha betalál neki a Q v. a J...ja meg szoktam slowplayelt settel is találkozni ilyen line után...
Ha turnön emelsz, akkor te határozod meg az emelés mértékét, nem pedig az ellenfeled, ...
A check blöff indukálására valóban jó lehet. Ha emiatt passzoltál, akkor riveren call (bár a blöffön kívül mást már nem nagyon versz), ...
viszont adtál neki egy szabadlapot, amivel könnyen lejavulhatott (más lenne a helyzet mondjuk egy qq-val k turnnél, de 99-cel nem sok olyan lap van, amit szívesen látnál a riveren).
Itt annyit kell betenned a showdownhoz, amennyit ő emel (8 dollárt). Ha te emelsz turnön, akkor emelhetsz kisebbet (vagy akár nagyobbat, ahogy érzed), river meg check behind. Így is 2 bet megy a potba, bár ha úgy gondolod, hogy fontosabb az, hogy blöffre kényszerítsd, mint a kezed védelme, akkor jobb lehet, amit te csináltál.
Nem azt mondom, hogy ha egy overcard leesik, akkor a párja feltétlenül ott lesz az ellenfélnél, de esetenként előfordulhat és a kisebb lapok egy része is rossz lehet (jelen esetben a 3), mert szerintem itt elég széles a range-e.
Elképzelhető egyébként, hogy elszoktam már a Cake-től, az Ongame-en vannak, akik legalább egy betet mindig megadnak 2 overcarddal oop is, sőt a napokban találkoztam eggyel, aki allinig callolt A5-el (biztos a tévében látta).
Itt annyit kell betenned a showdownhoz, amennyit ő emel (8 dollárt). Ha te emelsz turnön, akkor emelhetsz kisebbet (vagy akár nagyobbat, ahogy érzed), river meg check behind. Így is 2 bet megy a potba, bár ha úgy gondolod, hogy fontosabb az, hogy blöffre kényszerítsd, mint a kezed védelme, akkor jobb lehet, amit te csináltál.
Nem azt mondom, hogy ha egy overcard leesik, akkor a párja feltétlenül ott lesz az ellenfélnél, de esetenként előfordulhat és a kisebb lapok egy része is rossz lehet (jelen esetben a 3), mert szerintem itt elég széles a range-e.
Elképzelhető egyébként, hogy elszoktam már a Cake-től, az Ongame-en vannak, akik legalább egy betet mindig megadnak 2 overcarddal oop is, sőt a napokban találkoztam eggyel, aki allinig callolt A5-el (biztos a tévében látta).