Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 SH deep stack jo a csalogato call floppon?

baxi
2008. nov. 15. 13:10

NL50 SH deep stack jo a csalogato call floppon?

A kerdes, hogy erdemes-e a reraise allin helyett callal becsalogatni a 3. playat, mert igy utolag ha jol szamolom a pot-oddsa megvolt neki a sorra?

Nagyon bosszanto, foleg mert egy jo sessiont minuszba vitt a vegen

Seat 1: And_Gold ($99.50)
Seat 2: happyhappy111 ($63.95)
Seat 3: sn0wplaya ($14.85)
Seat 4: imbluffing24 ($104.80)
Seat 5: Hero ($104.85)
Seat 6: MalachiConstnt ($114.05)
And_Gold posts the small blind of $0.25
happyhappy111 posts the big blind of $0.50
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Hero [Jc Jh]
sn0wplaya folds
imbluffing24 folds
Hero has 15 seconds left to act
Hero raises to $1.75
MalachiConstnt calls $1.75
And_Gold folds
happyhappy111 raises to $5.50
Hero calls $3.75
MalachiConstnt calls $3.75
*** FLOP *** [6s Jd 8c]
happyhappy111 has 15 seconds left to act
happyhappy111 bets $32
Hero calls $32
MalachiConstnt raises to $108.55, and is all in
happyhappy111 calls $26.45, and is all in
Hero calls $67.35, and is all in
MalachiConstnt shows [7c 9c]
happyhappy111 shows [Ah As]
Hero shows [Jc Jh]
Uncalled bet of $9.20 returned to MalachiConstnt
*** TURN *** [6s Jd 8c] [Tc]
*** RIVER *** [6s Jd 8c Tc] [2d]
MalachiConstnt shows a straight, Jack high
Hero shows three of a kind, Jacks
MalachiConstnt wins the side pot ($81.80) with a straight, Jack high
happyhappy111 shows a pair of Aces
MalachiConstnt wins the main pot ($189.10) with a straight, Jack high
happyhappy111 is sitting out
Hero is sitting out
*** SUMMARY ***
Total pot $273.90 Main pot $192.10. Side pot $81.80. | Rake $3
Board: [6s Jd 8c Tc 2d]
Seat 1: And_Gold (small blind) folded before the Flop
Seat 2: happyhappy111 (big blind) showed [Ah As] and lost with a pair of Aces
Seat 3: sn0wplaya didn't bet (folded)
Seat 4: imbluffing24 didn't bet (folded)
Seat 5: Hero showed [Jc Jh] and lost with three of a kind, Jacks
Seat 6: MalachiConstnt (button) showed [7c 9c] and won ($270.90) with a straight, Jack high

shiningKKingdom
Válasz baxi kommentjére
2008. nov. 15. 16:20

1 ellenfél ellen még ok, 2 ellen is csak olyankor ha mondjuk pl. J72 szivárvány. Amúgy kész önhyilkosság, a legtöbb rng büntet, ebben a helyzetben egyértelműen rossz volt, elég pénz volt már a potban, de sokszor én sem tudok ellenállni... :)

baxi
Válasz shiningKKingdom kommentjére
2008. nov. 15. 16:31

koszi

1 ellenfél ellen még ok, 2 ellen is csak olyankor ha mondjuk pl. J72 szivárvány. Amúgy kész önhyilkosság, a legtöbb rng büntet, ebben a helyzetben egyértelműen rossz volt, elég pénz volt már a potban, de sokszor én sem tudok ellenállni... :)

a flop azert eleg veszelytelennek tunt es az utanam jovo playanal meg sok penz volt:)

shiningKKingdom
Válasz baxi kommentjére
2008. nov. 15. 18:11

a flop azert eleg veszelytelennek tunt es az utanam jovo playanal meg sok penz volt:)

Persze én értem miért csináltad, a mai napig elkövetem én is ezt a hibát soxor...

mrj
Válasz shiningKKingdom kommentjére
2008. nov. 15. 18:49

miért lenne ez rossz játék?
nutot floppoltunk és ezen a boardon egyedül a 97, és T9 lapoknak van némi esélye ellenünk. A 75 öt kizárnám mert azzal sztem necces 3way sok pénzt betolni ilyen boardon.
ha a flop overcall megy végig akkor 114 körül van a pot és előttünk marad még kb 67$. Akkor a mögöttünk ülő játékos 28%-os pot oddsal callol a 14%os nyerési esélyére. Ez a játék nekünk vastagon plusszos.
És a mi callunk nem mutat túl nagy erőt, amivel időnként elérhetjük hogy a mögöttünk ülő játékos allin tolja gyengébb lappal mint a mienk ami szintén zsíros +EV. Abben az esetben ha a mindenki callol akkor 24% os pot oddsal pakolja be a pénzt 30% os lapra, ha csak mi callolunk akkor 27.5%-a van potra de a nyerési esélye is csak 27.5%, tehát neki ez max 0-ra jöhet ki -rake.
Akármelyik esetben a mi nyerési esélyünk bőven 60% felett. Nem látom hol lenne hibás játék ilyen lappal mindenkit becsalogatni.
Továbbá bármilyen két pár, overpár pár+lyuksor típusú lappal sokkal szívesebben callol a mögöttünk ülő játékos ha látja hogy mi is megadtuk az emelés, amely lapok ellen signifikánsan nő az EV-nk. Sztem különösen a call esetben vagyunk jók mert akkor csak egy lapot kapnak és kb 17% nyerési esély ketten együtt.

CrisRoniii7
Válasz mrj kommentjére
2008. nov. 15. 19:47

Ezzel csak az a baj,hogyha nincsenek fish statjaid akkor ordít róla,h nutot van:)

andree
Válasz mrj kommentjére
2008. nov. 15. 20:21

miért lenne ez rossz játék?
nutot floppoltunk és ezen a boardon egyedül a 97, és T9 lapoknak van némi esélye ellenünk. A 75 öt kizárnám mert azzal sztem necces 3way sok pénzt betolni ilyen boardon.
ha a flop overcall megy végig akkor 114 körül van a pot és előttünk marad még kb 67$. Akkor a mögöttünk ülő játékos 28%-os pot oddsal callol a 14%os nyerési esélyére. Ez a játék nekünk vastagon plusszos.
És a mi callunk nem mutat túl nagy erőt, amivel időnként elérhetjük hogy a mögöttünk ülő játékos allin tolja gyengébb lappal mint a mienk ami szintén zsíros +EV. Abben az esetben ha a mindenki callol akkor 24% os pot oddsal pakolja be a pénzt 30% os lapra, ha csak mi callolunk akkor 27.5%-a van potra de a nyerési esélye is csak 27.5%, tehát neki ez max 0-ra jöhet ki -rake.
Akármelyik esetben a mi nyerési esélyünk bőven 60% felett. Nem látom hol lenne hibás játék ilyen lappal mindenkit becsalogatni.
Továbbá bármilyen két pár, overpár pár+lyuksor típusú lappal sokkal szívesebben callol a mögöttünk ülő játékos ha látja hogy mi is megadtuk az emelés, amely lapok ellen signifikánsan nő az EV-nk. Sztem különösen a call esetben vagyunk jók mert akkor csak egy lapot kapnak és kb 17% nyerési esély ketten együtt.

Szerintem ez reversed implied oddsú játék. Ő valószínűleg nem fog sok pénzt rakni a potba, csak akkor, ha leesett a lapja. Nem mondom, hogy rossz a flop call, csak azt, hogy nem jó ha a harmadik személy draw-al callolgat mögöttem, remek implied oddsal. Teljesen mindegy, hogy nullás, vagy picit mínuszos a call tőle, ha azután óriás potot vihet. HU-ban csak adnám, így viszon kerüljön be minden pénz nuts-al a floppon.

baxi
Válasz andree kommentjére
2008. nov. 15. 22:06

Szerintem ez reversed implied oddsú játék. Ő valószínűleg nem fog sok pénzt rakni a potba, csak akkor, ha leesett a lapja. Nem mondom, hogy rossz a flop call, csak azt, hogy nem jó ha a harmadik személy draw-al callolgat mögöttem, remek implied oddsal. Teljesen mindegy, hogy nullás, vagy picit mínuszos a call tőle, ha azután óriás potot vihet. HU-ban csak adnám, így viszon kerüljön be minden pénz nuts-al a floppon.

kosz a hozzaszolasokat, az elsot mar eleve overparra tettem, nem volt tul aggro egyebkent, igy tole nem feltem max settre erosodhet, a mogottem levo meg be is tolt mindent ami plussz 180bb-t jelentett ami a legjobb volt amire szamithattam a call utan nuttal a kezembe, kettejuknek volt 10 outja+backdoor flushdraw, hat ennyi

andree
Válasz baxi kommentjére
2008. nov. 15. 22:51

Ja mondjuk az is benne van, hogy 3bet potban az ember mindenre tenné, csak erre nem. Csak ugye az a baj, hogy ha ekkora fish, akkor símán le is callolhat draw-al floppon. Még szerencse, hogy betolta. Az meg nem tudom mennyi fe-vel számolt. :) Közben azon gondolkodtam, hogy nem lett volna-e jobb pf. a 4bet/fold. Elvileg egy TAG emellés utána loose fish callal, elég jó squeeze indukáló hatással bír. Lehet nem mert volna bepakolni ennyit QQ-val.(Azért vele is szép 125 BB körüli effective stack volt) Bár lehet azt is cold callolja a fish. De mindentől függetlenül végül tényleg baromi nagy potba sikerült berakni a pénzt, marha nagy előnyben.

geri
Válasz baxi kommentjére
2008. nov. 15. 23:28

vitatkoznom kell bárkivel ,aki azt mondja rr a floppon, semmi értelme.
tökéletesen játszottad.

Élő ügyfélszolgálat