Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 SH - KK TAG ellen A flopon

pborisz
2008. nov. 20. 0:00

NL50 SH - KK TAG ellen A flopon

Bár egyértelműnek tűnne a dobás már a turnon, mégis vívódok kicsit, ezért beteszem ide.
BU 18/11/3 statokkal rendelkezik. 1K handem van róla, vagyis ennyiszer ültünk egy asztalnál (sokszor mindkét asztalomon ott van ;) ), de hihetetlen módon még soha nem játszottunk egymás ellen úgy, hogy mutatásig jutott volna a dolog! Valószínűleg tudja rólam, hogy elég lazán játszom hátulról, sokszor volt úgy, hogy mögöttem ült és nem kíméltem a vakjait :). De sosem játszott vissza rám, vagyis nem érzékeltem tőle ilyet. Olyat is látott már tőlem, hogy nem csak a "szokásos" lapokkal 3betelek. Ezek után gőzöm sincs róla, hogy mi a fenével callozhat le egy SB 3betet, és mivel játszhat így tovább. Turnon azért adtam meg a nyitást, mert ott motoszkált bennem, hogy csak blöfföl és leáll riveren. De nem!
Ennyi infó után el tudjátok képzelni, hogy mégis blöff lett volna? Én így utólag is azt mondom, hogy kizárt és nem is értem miért a turn call.
Valószínűleg a KK pszichés hatása miatt van, amit már rám gyakorol az állandó bukták miatt. 22K hand alatt alig éri el a pluszt, máris jön a bukta és nem ilyen leosztásokból eredően, hanem a legtöbb KK vs. AA, vagy KK vs szett. A baj csak az, hogy a bukták nagyobb stack-kek ellen vannak.

Button Villain ($46.04)
SB Hero ($49.8)
BB ($9.3)
UTG ($8.81)
UTG+1 ($21.84)
CO ($69.92)

Preflop: Hero is in the SB with K :club: K :diamond:
2 fold, BU raises to 1.75, Hero raises to 5.6, 1 folds, BU calls 3.85.

Flop (11.7) A :heart: T :spade: T :club:
Hero bets 7, BU calls 7.

Turn (25.7) Q :club:
Hero checks, BU bets 12.85, Hero calls 12.85.

River (51.40) 9 :diamond:
Hero checks, BU bets 20.59, Hero fold.

medgypeti
Válasz pborisz kommentjére
2008. nov. 20. 0:05

Ha itt riveren dobsz, akkor a turn megadásnak sem volt semmi értelme.Tehát szerintem vagy feladod a turnön, vagy akkor már megadod river betet is, de ennek sztem nem sok értelme van.Én asszem elengedném a turnön bár ez elég passzív megoldás.

peterpanic
Válasz medgypeti kommentjére
2008. nov. 21. 3:18

turn c/f így elsőre. ha elmondod a nickjét, talán tudok segíteni pontosabb readben, de így, valszeg az összes A-val csak callolja a cbetet, mert minek is emelne vissza, hisz ha nincs tizesed kb. 2 outod lehet.
gyakorlatilag az összes közepes v. jobb kezével callozni fog ezen a boardon, és visszaemel, ha blöffölni akar.
legalábbis egy standard TAG valszeg kb. így gondolkozik, persze lehet, hogy ő már tudja, hogy te ezt tudod és ezért inkább a callt választja blöffnek... de ezt nem nézem ki egy ilyen 50-es weaktight regből.
a turn bet pedig leszűkíti a range-dzsét A/T v. blöffre, hiszen mást nincs túl sok értelme megemelni itt.
foldfoldfold

chbowl
Válasz peterpanic kommentjére
2008. nov. 21. 7:36

Turnön sima check/fold.

pborisz
Válasz peterpanic kommentjére
2008. nov. 21. 9:41

turn c/f így elsőre. ha elmondod a nickjét, talán tudok segíteni pontosabb readben,

Te is játszol (játszottál) betfair-en?

Ok már látom a másikban, hogy igen :)

A srác nikje azt hiszem valami Lejon... ha jól emlékszek. Este megnézem, ha gondolod.

ivan41
Válasz pborisz kommentjére
2008. nov. 21. 10:10

Fájó szívvel, de a turnön dobok. Ez nem blöff, szerintem. A vagy tizes van nála.

kanrich_
Válasz ivan41 kommentjére
2008. nov. 21. 15:44

1, Preflop sztem kicsi a 3 bet, ilyen helyzetben a pozíciós hátrányból adódóan is, illetve azért, hogy a set huntingra rontsuk az oddsát érdemes pot felett emelni, itt mondjuk olyan $6,5-$6,75-ig.
2, A flop után ott az ász, ami a meglehetősen TAG és leírásod szerint straightforward játékos 3bet call zónájának jó részét kiteszi, ezért egy cbet után már semmiképpen nem folytatnám, hiszen
a) szinte soha nem call-olna egy ilyen floppon ász nélkül preflop 3betelt partiban
b)szinte soha nem betelné a turnt blöffből ász nélkül
3, A flop cbetem egy picit alacsonabb lett volna, mondjuk olyan $6,25.

A river instafold.

Élő ügyfélszolgálat