Hát sztem ez hoszútávon -Evs volt 34% esélyed volt nyerni.A top 2 párt pedig sosem fogja eldobni.
Hát sztem ez hoszútávon -Evs volt 34% esélyed volt nyerni.A top 2 párt pedig sosem fogja eldobni.
miért kellene hogy legyen fold equitynk, ha van 9-12 outunk két valószínűleg committed ember ellen? simán 0EV a push, a fold viszont -EV a potba betett pénzünk és a jelenlegi equitynk miatt.
a call pedig szerintem is elárulja a kezünket, implied oddsunk inkább csak a gutshotunkra van.
Azért calling station barátunkban nem kellett csalódnunk. :)
Azért calling station barátunkban nem kellett csalódnunk. :)
De nem ám ;) Tele van ilyenekkel ez az áldott jó terem :)
kis gondolkodás után egyértelmű callnak érzem:
1. megvan a direkt potoddsunk(legalábbis érzésre úgy saccolom, az ilyeneket ugyan rendszersen elrontom, ennek ellenére lusta vagyok leellenőrizni)
2. a fishen hatalmas implied oddsunk van !!!
3. J esetén a jó játékos ellen is meg van az oddsunk
4. ha lejön a flush-kartya, még akkor sem olyan könnyű egy setet, top2-t eldobni
(5. ha mégis gyenge lapja van az ellenfélnek, ami szuper valószínűtlen, akkor hozzánk ch-eli a turnt)
ezzel szemben a pushnál szinte biztos hátrányos (legjobb esetben is flip) helyzetbe tesszük be a pénzünk (egy-két j9s lapot leszámítva, de ez elenyésző), FE majdnem egzaktul zéro, hisz egy jó játékos nem valószínű, h 3másikba belehív potot első beszélőként (hátha ki blöfföl mindenkit egy ilyen drawheavy boardon) és eldobja a lapját egy pot nagyságú raisere...
nálam ezek miatt: call...
lederman: és mi a terv turnre ha nem jön le a drawnk ( az esetek 70%ban?)
nekem ezért nem tetszik: turnon nem leszünk túl kellemes helyzetben valószínűleg, akkormár inkább flopon egy 0EV-s push, minthogy későbbi utcákon hibákra kényszerítsenek minket, ami valszeg (kézzel nem fogható) pénzbe fog kerülni.
+ hiába leszünk underdogok, ha 33% felett van az equitynk (mint most) akkor +EV a push (két ellenfélnél)
jelen helyzetben pedig szinte elképzelhetetlen hogy rosszabbak legyünk (max. talán ha valakinál Ax-es FD van- nagyonvalószínűtlen)
lederman: és mi a terv turnre ha nem jön le a drawnk ( az esetek 70%ban?)
nekem ezért nem tetszik: turnon nem leszünk túl kellemes helyzetben valószínűleg, akkormár inkább flopon egy 0EV-s push, minthogy későbbi utcákon hibákra kényszerítsenek minket, ami valszeg (kézzel nem fogható) pénzbe fog kerülni.
+ hiába leszünk underdogok, ha 33% felett van az equitynk (mint most) akkor +EV a push (két ellenfélnél)
jelen helyzetben pedig szinte elképzelhetetlen hogy rosszabbak legyünk (max. talán ha valakinál Ax-es FD van- nagyonvalószínűtlen)
Turnon legfeljebb dobunk, nem kell minden kaszat megnyerni...
sztem a fish nem ad meg mindig, azert azzal szamolni eros tulzas...