Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 - SH - multiway overpp-vel low dhy boardon - terv?

mikki86
Válasz tilted kommentjére
2012. márc. 9. 0:26

vpip/pfr-re bőven elég a 90 hand.

tilted
Válasz mikki86 kommentjére
2012. márc. 9. 0:54

miután kicsit kutakodtam rájöttem hogy akkora eltérések nincsenek is mint amilyenekre eddig gondoltam. a 90 hand tényleg elegendő, igaz vannak olyan játékosok akiknél valamivel több leosztás alatt áll(t) be, de a túlnyomó többségnél tényleg elég.

viszont következő kérdés:

a sqz elleni 4b/c oké, viszont ha csak callolunk és ilyen szituba keveredünk akkor mit teszel postflop? illetve akkor is ragaszkodnál a callhoz hogy ha viszonylag pre nit, csak premium lapokat squeezelő játékosok ülnek az asztalnál?

ui: megjegyzem itt is hogy érdeklődő szándékkal kérdezem ezeket, semmi offenzívitás vagy rosszindulat nincs bennem, csak a félreértések elkerülése végett mondom.

Satukan
Válasz tilted kommentjére
2012. márc. 9. 2:45

Eddig 2/1-szer dobott 3betre, tehát nem mérvadó.
A 3bet is szóba jöhet és összességében biztosan +EV-s, de ismeretlenül egy nem feltétlen kompetens játékos ellen pozícióból nem tetszik. Ha 3betelnék co vs mp helyzetben biztosan 3bet/foldon lennék.

Ezen az asztalon squeeze-re dobnék, talán tartanék, ha az eredeti emelő is tartott, de biztosan nem back raise-lnék.

Még várok 1-2 postflop gondolatot, aztán berakom a végét.

BelaKecske
Válasz Satukan kommentjére
2012. márc. 9. 7:50

Eddig 2/1-szer dobott 3betre, tehát nem mérvadó.
A 3bet is szóba jöhet és összességében biztosan +EV-s, de ismeretlenül egy nem feltétlen kompetens játékos ellen pozícióból nem tetszik. Ha 3betelnék co vs mp helyzetben biztosan 3bet/foldon lennék.

Ezen az asztalon squeeze-re dobnék, talán tartanék, ha az eredeti emelő is tartott, de biztosan nem back raise-lnék.

Még várok 1-2 postflop gondolatot, aztán berakom a végét.

3bet/fold-nál azért mégiscsak jobb a call.
Csak nagyon lazán squezelő ellen jó a backraise sztem. Feszesebb ellen fold, ha mp callol talán call, ahogy mondod.

Postflop érdekelne engem is!

mikki86
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. márc. 9. 9:15

Backraise előnye: gyengébb lapra tesznek mint egy 4bet után általában, és több pénz van a kasszában, mint egy sima 3bet után lenne, így sokkal jobbak az oddsaid. nyilván 7-8% 3bet kell legalább ahhoz, hogy megérje, ellenkező esetben túl sokszor tesszük be QQ+ ellen.

Egyébként a backraise nálam általában allin lenne, nem vagyok hajlandó oop 4bet kasszát játszani, hogy aztán AQ4 boardon dobnom kelljen valami idióta 67s-e ellen.

Flopon megadnám ha már így alakult, de turnön, illetve más játékos visszaemelése után el tudnám dobni.

Roleks
Válasz zoltanh kommentjére
2012. márc. 9. 12:14

Ilyen feszes embereket én is utálok 3betelni főleg ha e mellé még társul egy ~75%-os fold to 3bet. Gondolom ha 4betel pre akkor csak a fold jöhet szóba.?

Akkor is 3betelném 4value, egyszerűen jobban játszható. HU potot akarok játszani, mert ugye JJ nem játszik túl jól multiway. 90hand nem túl mérvadó.

De ha azt feltételezzük h nagy mintán is ekkora nit akkor JJ majdnem =22 nagyjából setmineolunk, ami nekem nem tetszik. Ha van mögöttünk sqz mágus, akkor ok a flat. De ezek a rangek is már annyira kiszámíthatóak, szinte mindenki igazodott hozzá.

Szóval inkább 3betelném 4value és 4betre meg simán dobnám. Túl sokszor leszünk MW 2.3.párral.

Satukan
Válasz Roleks kommentjére
2012. márc. 9. 14:56

Természetesen nem multiway pot létrehozása volt a célom, hanem hu a gyenge játékossal.

Akkor a lényeg, hogy egy flop callt megért volna és minden további akcióra dobás.

Az egész leosztás csak a vicc kedvéért (kivételesen megéreztem a bajt:):

$0.25/$0.50 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG Wh555a ($77.91)
UTG+1 O_Armodios ($43.61)
CO Satukan ($123.32)
BTN steindardo ($55.57)
SB SECOND_NUTS ($51.37)
BB Vseslavur ($51.22)

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Satukan is CO :js: :jh:
1 fold, O_Armodios raises to $1.50, Satukan calls $1.50, steindardo calls $1.50, SECOND_NUTS calls $1.25, 1 fold

Flop: :2h: :6h: :5c: ($6.50, 4 players)
SECOND_NUTS checks, O_Armodios bets $4, Satukan folds, steindardo raises to $9, SECOND_NUTS folds, O_Armodios calls $5

Turn: :4c: ($24.50, 2 players)
O_Armodios checks, steindardo bets $24.50, O_Armodios goes all-in $33.11, steindardo calls $8.61

River: :ad: ($90.72, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $90.72
O_Armodios shows
:2d: :2c:
steindardo shows
:ac: :ah:

steindardo wins $87.72 (net +$44.11)

O_Armodios lost $43.61
Satukan lost $1.50
SECOND_NUTS lost $1.50

BelaKecske
Válasz Satukan kommentjére
2012. márc. 9. 15:59

hm, remekül játszotta:) és hála a rivernek legközelebb is így fogja.

want2push
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. márc. 12. 10:05

Preflop én se erőltetném annyira ellen a 3betet. Flop elég határeset, az eredmény is nézve most tökéletes volt a megjátszás. ;)
Ha valamit csinálok a flopon, akkor természetesen call és nem raise.

mese
Válasz want2push kommentjére
2012. márc. 14. 14:38

ha pre call akkor flop is call. utána fel tudnám adni!

pre 3bet szerintem véleményes. egyel későbbi poziban tetszene inkább, viszont az is igaz, hogy multiway elég rosszul játszik a lapunk.

egyébként szerintem 3bet potban a TT nem akkora plusz, hogy állandóan megérje 3betelni vele!

Élő ügyfélszolgálat