mrj
2009. jan. 14. 18:11

NL50 SH river A kérdés

gondolom a turnon emelhettem volna többet, de a kérdésem leginkább a river.
Az A scary, de sztem nem valószínü hogy Ax-el vagy AK val küzdötte el magát a riverig.
Check vagy thin value bet?

az ellenről 350 party allapján ezt tudjuk

23/11 af 2.2, donk flop:50%

Everest No-Limit Hold'em, $0.50 BB (6 handed) - Everest Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP) ($116.88)
CO ($16.67)
Button ($49.25)
SB ($51.95)
BB ($94.30)
UTG ($101.35)

Preflop: Hero is MP with 10Image, 10Image
1 fold, Hero raises to $1.75, 2 folds, SB calls $1.50, 1 fold

Flop: ($4) 9Image, 7Image, 3Image (2 players)
SB bets $3.25, Hero raises to $10, SB calls $6.75

Turn: ($24) 6Image (2 players)
SB checks, Hero bets $12, SB calls $12

River: ($48) AImage (2 players)
SB checks, Hero ???

eduard
Válasz mrj kommentjére
2009. jan. 14. 18:46

Én óvatos duhajként a showdown-t választanám. A legnagyobb baj a thin value bettel hogy ha kiszimatolja a gyengeséget és visszatolja a semmivel akkor is dobod. Lehet hogy már eleve verve vagy csak a flop reraise miatt a te aggresszivitásodra játszik vagy A9, A7 van nála. Szerintem a gyengébb lapokat pont az A miatt dobná, így nem hívnék.

Uff

baxi
Válasz eduard kommentjére
2009. jan. 14. 19:42

ha valamilyen drawn volt akkor ugy sem adja, 6,7,8 parral talan, ha nagyon kicsi a bet, de azok siman jarhatnak A-al, szoval check nalam is

mrj
Válasz baxi kommentjére
2009. jan. 15. 10:01

én is csekkeltem egyébként és 89-et mutatott. Persze így utólag úgy éreztem hívni kellett volna. Lehet adja mert azt hiszi hogy az A ra blöffölök. Nem tudom

Romsy
Válasz mrj kommentjére
2009. jan. 15. 11:16

Tetszik a lejátszás, de szerintem turn-ön nagyon rossz döntést hoztál, bet 20, vagy check behind, utóbbi esetben ő lesz, aki használja a bluff kártyát és nyomhatsz 2nd párral instacallt. Ennek a hátránya inkább, hogy nagyon sok rossz river jöhet, ezért betet javasolnám, majd blank riveren thin value. A hsz-ben leírom, hogy az Ad-t miért tartom blank értékű rivernek.

Turn bet 20:
A 20-as bettel ha fd van kinn, nem adsz megfelelő oddsot neki a callra.

A-high FD-t ennél az eff. stack állással a flopot nem donk-callolja, hanem donk-3bet jóval esélyesebb, ezért kizárnék bárminemű A-t a rangéből, kivéve A9.
A7 gyakorlatilag esélytelen, csak egyféle backdoor lehet, As7s-el, talán ez még elképzelhető, de azért nem kell minden bokorban scare-range-et látni. Ezzel a handdel meg a donkolás méginkább kizárt. Donk-call rossz játék ezen a textúrán egyébként kb mindennel. (Csak ha slowplayelne valamit, de azzal nem check-el kétszer(turn, river))

A szerencsétlenül választott turn betsizingod miatt érdekes helyzet alakulhatott volna ki, ha mostani handjét bluffé változtatja és cr-el vele, kb egyféle handet reprezentálsz, gyenge overt, erős top párt. Nem tudom milyen image él rólad, ha kisebb arányban mész showdownig, akkor elképzelhető, hogy gondolhat rólad egy ilyen foldot és +EV-es lehet ott pusholnia.

A river ász ha segített neki, vagy turnön veri a gyenge overpárodat, akkor rivert 100%-ban vbeteli, így bennhagytál némi value-t, ami mondjuk lehetne 24-26$ és könnyen lehet, hogy megadja.

Turn nagyobb bet talán még abban is segíthet, hogy könnyebben reppelhetsz egy monster draw-t, pl TcJc, így river thin value gyanánt az ő eff. stackjéhez mérten könnyen mehetsz "kétségbeesetten" allin, valószínűleg ő is tudja, hogy a river A tökéletes bluffkártya és igen kevés esetben van benne a range-edben.

Élő ügyfélszolgálat