NL50 SH Squeeze kísérlet
Mai első leosztás, egy játékos ellen van előzmény, de ő pf dobott.
Kísérletezgetek SH játékkal, de még sokszor kerülök kellemetlen helyzetbe. A véleményetekre vagyok kíváncsi az eddigi játékról és a hogyan továbbról:
Game # 1038848290 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.25/0.50 - Table "Ullared"
Players(max 6):
RAMBO123 (EUR 55.12 in seat 1)
DjooSe (EUR 70.08 in seat 2)
lupinthe3r (EUR 28.14 in seat 3)
Samme80 (EUR 74.47 in seat 4)
Quoth2 (EUR 48.75 in seat 5)
Bumbanas (EUR 50.00 in seat 6)
Dealer: Samme80
Small Blind: Quoth2 (0.25)
Big Blind: Bumbanas (0.50)
Bumbanas was dealt: Ad - 9d
RAMBO123 Fold
DjooSe Call (0.50)
lupinthe3r Call (0.50)
Samme80 Raise (2.75)
Quoth2 Call (2.50)
Bumbanas Raise (10.00) Megpróbáltam egy 3bettel azonnal elvinni a kasszát, de nem igazán jött össze a dolog.
DjooSe Fold
lupinthe3r Fold
Samme80 Call (7.75)
Quoth2 Call (7.75)
Flop 6c - 4d - 2d
Quoth2 Check
Bumbanas Na itt most mi legyen? Van egy 31 EURO-s potunk és előttem még 40 EURO, kaptunk egy remek FD-t 2 ellenfél ellen. Mi a jó játék ilyenkor?
Nem sokat gondolkodnék, betolnám. Ha normál méretű a bet, és kapsz egy emelést, akkor is adnod kell. CRAI lenne a legjobb, de nem lesz elég FE.
A checkel meg az a baj, hogy blank turnön már emelésre dobnod kell.
Nem sokat gondolkodnék, betolnám. Ha normál méretű a bet, és kapsz egy emelést, akkor is adnod kell. CRAI lenne a legjobb, de nem lesz elég FE.
A checkel meg az a baj, hogy blank turnön már emelésre dobnod kell.
Eldobni, vagy 3bet. De inkább eldobni, az SB oop lecallolta, az tuti erős lap, szal nem nagyon van értelme 3betelni.
Ha floatolni akarsz, akkor azt érdemes ip, egy ellenféllel, aki elég agro, és elég jó ahhoz, hogy el tudja dobni pl. a TPTK-t is veszélyes boardon.
A9s-el én nem nagyon szoktam squeezelni, akkor már inkább egy olyan nemdominált lap mint a 78s.
postflop így már az overbet allin lenne a legjobb, maximalizáljuk az FE-t.
Nekem tetszik preflop, ha észben tartod, hogy nem stackért játszol, ha találsz egy ászt.
Ezen a boardon, ilyen preflop akciók után szerintem nagyon kicsi FE-nk van, bármit is csinálunk (mindkét játékosnál nagyon sokszor van 88+), ugyanakkor az equitynk(40-45%) alig változik ha benn marad SB, tehát én crai-re szavazok, hogy a SB-nak legyen esélye mégtöbb dead money-t berakni + nem bánjuk az ingyen lapot se.
Sqz-z preflop, (mondjuk inkább 12) flop push.
Nagyon jó flopot kaptál, ha lesz megadó, az esetek legnagyobb %-ában jobb, mint coinflip az esélyed. Nem mellesleg ha dobják, akkor is sokat nyersz. Pluszban még eldobathatsz csomó jobb lapot, olyat is, ami esetleg dominál.
Köszönöm a hozzászólásokat. Úgy néz ki kezdek sejteni valamit a sh játékból, mert én is úgy gondolkodtam, hogy push-sal erősebb kezeket is tudok dobatni, de bármi ellen van még elég jó esélyem.
Esoember: az sb callja semmit sem jelent, gyengébb játékosok bármilyen pp-al megadnak pozíciótól függetlenül.
Itt a vége:
Quoth2 Check
Bumbanas All-In (39.50)
Samme80 Fold
Quoth2 All-In (38.25) - kb. 2 másodperccel a gondolkodási ideje lejárta előtt adta meg, csodálkoztam is a mutatásnál
Bumbanas Payback (1.25)
Turn 6c - 4d - 2d - Ts
River 6c - 4d - 2d - Ts - 5d
Quoth2 shows: Th - Tc (three of a kind, tens)
Bumbanas shows: Ad - 9d (a flush, ace high)
Bumbanas wins: EUR 106.00 (with a flush, ace high)
Rake: EUR 3.00
Azt hiszem ugyanezt érdemes játszanom monster párokkal is, ha ilyen jól találok megadót rá. :)
Igazad van a PP-kel kapcsolatban, mondjuk 1010-zel oop 3bet preflop nem?
én is chekkeltem volna, sztem is 88+ PP valszeg van az egyiknél. amit nem valószínű h el fog dobni ezért a FE-t kevésnek veszem ilyen szituban. Ha meg nincs FE akkor jobb odsot kapok a drawra ha a hátsó játékos belenyit fél potot és akkor indul be a tüzijáték.
ezt a squeeze dolgot én is játszom időnként, de csak akkor ha az ellenfélről tudom hogy tud dobni, és viszonylag tág pf range-e van. Pl 20/16, 22/18 minimum 70% foldto3bet-tel. Ha keveset dob 3betre akkor nem éri meg sztem a sqeeze.