Bajkevero
2011. nov. 16. 23:27

NL50 SH TPTK t c/r

OnGame - $0.50 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

MP: $134.63
CO: $75.42
Hero (BTN): $58.31
SB: $23.36
BB: $29.57
UTG: $48.50

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has Qh Ah

UTG raises to $1.75, fold, CO calls $1.75, Hero calls $1.75, fold, fold

Flop: ($6.00, 3 players) Qd 8s 2s
UTG checks, CO bets $4.50, Hero calls $4.50, fold

Turn: ($15.00, 2 players) 6d
CO checks, Hero bets $11.00, CO raises to $25.00, Hero ???

Fold? Volt ertelme itt a betnek, vagy jobb lett volna egy check behind?

Ellenfel 17/13 regular 4500 hand van rola. preflop cold call 9%, turn c/r 6%

Zsoltika01
Válasz Bajkevero kommentjére
2011. nov. 16. 23:41

Lesz itt rosszabb lap a tiednél amivel ezt előadja ezen a blank Turn-ön?

Szerintem ez így sima fold.

JociBalboa
Válasz Zsoltika01 kommentjére
2011. nov. 16. 23:42

hali
nevekkel tenném be a leosztást,
tetszik a turn bet fold.

Tieru
Válasz JociBalboa kommentjére
2011. nov. 16. 23:57

hali
nevekkel tenném be a leosztást,
tetszik a turn bet fold.

Én meg konverterrel...

asdator
Válasz Bajkevero kommentjére
2011. nov. 17. 0:02

Check behind több szempontból is:
-Qx-szel valószínű, hogy tovább betelne az fd miatt
-az előző miatt sok value nincs a bet-ben szvsz
-kiteszed magad annak, hogy kiblöfföljenek és egy erős SD képes lapot kelljen dobnod.

Ha már beteltél: Flopon 3way floatolni valószínű, hogy nem fogsz, settel talán raiselnél, így a call szűkíti a ranged Qx-ekre és FD-kre. Ha ő ezt átlátja, akkor sztem miután beteltél, erős lappal egyszerűen nincs értelme ezt csinálnia, hiszen dobatja a ranged 90%-át, sokkal inkább lenne a játéka check/call turn, c/c river(ezzel benntartja a busted FD-s blöffjeidet is). Persze ez érvényét veszti ha látott már TPTK-val callolni FD-s boardon ch/r-t.

Összességében tehát úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás a check, azután a weak de biztosnak tűnő dobás, de bizonyos ellenfelek ellen a call turn, call river is jó lehet.

yodalino
Válasz asdator kommentjére
2011. nov. 17. 0:07

Totál blöff ugye sosem lesz nála, szóval a kérdés hogy a pre coldcall range-ében mennyi olyan lap van, ami itt erős draw + azokat donkolja e egyáltalán flopon?
Én neki speckóbb read nélkül dobnám

asdator
Válasz yodalino kommentjére
2011. nov. 17. 0:16

Totál blöff ugye sosem lesz nála, szóval a kérdés hogy a pre coldcall range-ében mennyi olyan lap van, ami itt erős draw + azokat donkolja e egyáltalán flopon?
Én neki speckóbb read nélkül dobnám

Pár+FD? KQs JQs? Ezekkel flopon jó a bet, turnon viszont már sok gyengébb laptól nem várhat megadást, csak erősebb FD-től vagy erősebb Q-tól, ezért riverre OOP nehéz helyzetbe hozná magát, ha esik a szín, ha nem. Viszont ez így egy jó semi-blöffspot lesz neki, hiszen amit reppelünk azt ugye erre a check/raise-re nagyon nagy %-ban dobnunk kell turnon..

andree
Válasz asdator kommentjére
2011. nov. 17. 1:27

Túlértékeltek egy buta nitet. Checkel mert több dologtól akar vaule-t nyerni és raisel, mert fél hogy leesik a flush. Amúgy persze combodraw-al csinálhatná ezt, esetleg nut fd-vel, de elég ritkán lesznek nála, a pre range-e miatt is, és azért is, mert ritkábban fogja ezt blöffből meglépni mint vauleból. Nyilván a vaule range-e azon része, amit verünk, kiesik, szóval dobnám. Néha elkapunk egy fd-t, de nem elégszer. Turn bet tetszik. TPGK-val c/c c/c-t játszik, a protection meg nem baj fd-k ellen, esetleg még rá is nyom néha a callra. Ja igen, és a raise size is klasszikus nitvagyok setem van, callolj. Alig több mint miniraise.

murphy66
Válasz andree kommentjére
2011. nov. 17. 6:47

Túlértékeltek egy buta nitet. Checkel mert több dologtól akar vaule-t nyerni és raisel, mert fél hogy leesik a flush. Amúgy persze combodraw-al csinálhatná ezt, esetleg nut fd-vel, de elég ritkán lesznek nála, a pre range-e miatt is, és azért is, mert ritkábban fogja ezt blöffből meglépni mint vauleból. Nyilván a vaule range-e azon része, amit verünk, kiesik, szóval dobnám. Néha elkapunk egy fd-t, de nem elégszer. Turn bet tetszik. TPGK-val c/c c/c-t játszik, a protection meg nem baj fd-k ellen, esetleg még rá is nyom néha a callra. Ja igen, és a raise size is klasszikus nitvagyok setem van, callolj. Alig több mint miniraise.

+1
Mindig bet/foldolnék ellene a turnon. Ha a turn c/r-e 6% az azt jelenti, hogy nagyon ritkán fogja ezt csinálni, így emiatt mögé checkelni túlzott paranoiára utal. A legtöbb 17/13 nem játszik amúgy sem FD-t így.

Élő ügyfélszolgálat