NL50: top2 bajban
Ellenfél 30 kéz alapján 23.5/23.5.
call/fold? valuebet riveren egyértelmű, ugye? ha a flpon, turnön visszaemel eldobjátok??(én nem tudom elképzelni, h top2-öt dobjak, de a turn emelésre elég határeset)
Egyszerűen nem tudom lapra tenni az ellenfelt. Sort, setet agyon slowplayelt volna? Még a sort csak-csak, de a statjai lapján szerintem TT+=3bet.
Szóval tart/dob? És mi tennétek, ha a turnön tolja vissza?
Full Tilt Poker, $0.25/$0.50 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com - Hand History Converter
BTN: $35.50
Hero (SB): $49.50
BB: $50
UTG: $160.25
MP: $130.85
CO: $84.20
Pre-Flop: Q A dealt to Hero (SB)
4 folds, Hero raises to $1.50, BB calls $1
Flop: ($3) A Q T (2 Players)
Hero bets $2, BB calls $2
Turn: ($6.5) 3 (2 Players)
Hero bets $5.50, BB calls $5.50
River: ($17) 9 (2 Players)
Hero bets $13, BB raises to $41 and is All-In, Hero ??
Ezt én nem tudnám eldobni.Szerintem kisebb két párja van.
Ez a flop call, turn call, river re-raise all-in nagy erőt mutat. Ha az ellen nem egy maniac akkor ez szerintem még dobható, legfeljebb AT-t, vagy QT-t verünk meg, de azzal talán nem így játszana.
a szamai ennyi hand utan nem tunnek rossznak, szerintem beszamithato jatekossal allunk szemben. Riveren crying call, bar szerintem a sima call is jo lehet...
Egyszerűen nem tudom lapra tenni az ellenfelt. Sort, setet agyon slowplayelt volna?
valuebet riveren egyértelmű, ugye?
Es ha KJ volt nala??? Hivtal rendesen minek reraiselt volna vissza?! Riveren + az allin teljesen oke, mivel nem esett a szin....szal nutja volt...
Nem tudom mit tennék a riveren, nagyon határeset. Az alapjan döntenék, hogy milyen kép alakult ki az ellenfélről.
Amivel viszont problémám van, az az emelések nagysága. Sztem túl kicsik voltak az emlések, mondom ezt annak ellenére, hogy gyakran én is elkövetem ezt a hibát.
1. preflop nincs probléma, standard emelés
2. flop emelés 2/3 pot. OOP draw-al teli flopon top két párral? Az ilyen preflop sima emelt potos partiknál a flop emelés nagyságának nagy szerepe van. Nézzük mi történik ha potot emelsz, ahogy sztem kellett volna:
A különbség ugyan csak $1, de ennek a későbbiekre nézve nagy szerepe lesz.
Pot3 + bet3 + call3 = pot9
3. turn emelés 78,6% pot. Ez már nem olyan rossz, de sztem még ennél is lehetne többet, 90-100% pot körül. Ezen a ponton a feltételezésnek annak kell lennie, hogy sima flush draw, combo draw, AJ vagy más Ax lapja van. (ha ennél gyengébb, úgyis eldobja bármilyen emelésre, de ha 78% pot emelést megadja, akkor már a 95% pot emelést is)
78% pot emelés esetén, ha bejön a 8+ lapjainak egyike, akkor a riveren kb. 2/3*pot emelést kell kifizettetnie, hogy 0 EV-s legyen a turn callja. Vagyis a 17-es potba 11,5-ot kell emelnie. Erre reális esély van, hogy kifizetjük a blindharcban.
Mi történik, ha a flopnál a pot már 9-re nő, és a turn emelés 95%:
pot9 + bet8,5 + call8,5 = pot26
Ebben az esetben a riveren kb. 0,8*pot=21 emelést kell kifizettenie, hogy 0 EV-s legyen a turn callja. Emel ekkorát és mi kifizetjük? Sokkal kevésbé valószínű.
[ATTACH]202[/ATTACH]
Amúgy a javasolt emelési méretekkel a river játék is egyértelmű lenne, hiszen a pothoz képest már csak kb. 19%-ot kellene megadni, és ennyiért nem lehet dobni.