ThxLittleFish
2008. nov. 17. 14:50

NL50 TT overpair OOP

kérdés: mit tegyünk? :) ha lenne pozíciónk mit tennénk?

$0.25/$0.5 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG ($107.77)
UTG+1 ($50.75)
CO ($70.56)
BTN ($35.43)
Hero ($51.15)
BB ($55.32) 16/12/3/cbet:62/Fcbet:58/3bet:4,8

Pre-flop: ($0.75, 6 players) Hero is SB :tc: :ts:
3 folds, BTN calls $0.50, Hero raises to $2.50, BB calls $2, BTN folds

Flop: :2d: :7c: :5d: ($5.50, 2 players)
Hero bets $3.75, BB raises to $10, Hero ???

Erda
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2008. nov. 17. 15:14

OOP:
én ezt általában dobom egy ilyen ellenfél ellen, mert a range-éből (amivel visszaemelhet) 88/99/A7, amit verünk. a 4,8%os 3bet azt jelenti, hogy a prémium lapokkal preflop visszamelet volna, ezektől tehát nem kell tartani. könnyen lehet, hogy setre javult és teljesen átlagos módon védi a flushtől. még nem tettünk be olyan sok pénzt, hogy igazán sajnáljuk, másrészt ha megadjuk, mit csinálunk turnön (ha nem jön a tizes)? már nem szívesen tennék be pénzt, turnön a checkem viszont újabb emelésre kényszerítené, amit már nem tudok megadni. ha nem hiszel neki, akkor még flopon kéne visszaemelni, de mivel rendeset emelt vissza, ezért ez az információ szerzés aránytalanul drága. odaírhattad volna még, hogy hány százalékban emel a cbetre, hiszen az elég árulkodó adat. de nálam így dobás.

IP:
ha ch/r-t játszik flopon, akkor megadom, és megnézem mit csinál turnön, ha ott egyből emel, akkor dobom, ha megtorpan, emelek 13-16-ig.

WaterMaker
Válasz Erda kommentjére
2008. nov. 17. 15:41

Az nem lehet, hogy csak egy sima bluff reraise?

Gondolhatta flop előtt, hogy csak lopni akarsz mondjuk JT+ -al, és most jött egy alacsony board, ami valószinűleg úgyse talált el, ezért egy reraissel megpróbálja elvinni a potot.
Vagy ez teljesen hülyeség? :)

Update: Ja, ez tényleg hülyeség. Nem figyeltem a statjait.

kisrapi
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2008. nov. 17. 15:42

OOP ilyen nitnek inkább fold. Rákukkantanék még a raise CB%-ára is, és ha nem nagyon magas akkor méginkább dobó, de a fold to C-bet %-a is elég meggyőző
Pozban pont úgy játszanám mint Erda, call, és lássuk turnben mit csinál(CR blöfföt úgy vettem észre feladják ezen a szinten ha lecallolják őket)... blank turnön a fenti ellenfél ellen dobnám ha pot közelit emel, van aki ellen nem:)

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2008. nov. 18. 2:38

Ilyen ellenfél ellen OOP én is dobnám a lent lévő FD ellenére, de lehet, hogy ez túlságosan is nit megoldás.
Írjátok, hogy overpár nem nagyon lehet, ezzel egyetértek, mert azokkal 3 betelt volna. Viszont set-tel heads up még a lent lévő FD ellenére sem biztos, hogy pozícióból már a floppon visszaemel ránk, nem? Szóval ezzel a gondolatmenettel akár még a reraise is jó megoldás lehet, de az a baj, hogy azzal már végképp commitedek leszünk a pothoz.

Élő ügyfélszolgálat