Oop nem calloznék, az biztos. Pozícióból már inkább.
A 4bet valószínűleg +EV. Nálam ez néha 4bet, néha fold (és kb tökmindegy mi van nálam, megy a 4bet ha nagyon 3betel az illető) attól függően, hogy mennyire láttam villain-tól light 3beteket. Az pedig, hogy 4bet/fold vagy 4bet/call, már teljesen ellenfél-, history-, imidzsfüggő.
Postflop szerintem ok, riveren dobni kellene.
Beszéltem erről a handről Sawaval ő azt mondta, hogy riverig jobb ez a megjátszás mint ha preflop 4betelem.
Én is rákérdeznék erre a PP-vel 3bet call dologra. Elég sokat gondolkodok ezen, és én eddig arra jutottam, hogy nem éri meg. Azért gondolom így, mert nem látok TT-vel sok olyan lapot, ami kifizet mondjuk egy alacsony boardon, míg én ki fogom az ő jobb pocketjét. Mármint a postflop egy callal az a gondom, hogy pl. egy drawy floppon a calloló(mármint én) draw-al visszatolja, erős overpárral visszatolja. Ha callol ilyen szituban, akkor blank turnön még én is second barellezek A highal is. Ha van face card, akkor még kellemetlenebb a szitu. Persze a range előtt vagyunk, de szerintem oop 3bet potban baromi jó oddsokkal kell dobálni majd, illetve azok miatt callolni egy valószínűsíthetően erősebb lap ellen. Ezért én jobban szeretem a 4betet. Persze ezzel balanceolható a callolt AA/KK, de oop azt se szeretem. Inkább annyit 4betelek, hogy QQ környékétől nyugodtan callolhassak szinte bárkit 5bet után. Pozícióból is inkább connectorral szeretem balaceolni ezeket az AA,KK-kat. Azokkal ugyan úgy rakom be szivesen alacsony boardon, mert van egy jobb draw-m/2párom, mint mikor AA,KK overpárom van. Persze ez lehet, hogy hibás gondolatmenet, ezért is kérdeznék rá ha már szóbajött.
a legrosszabb a callban, hogy blöffölni nem tudunk velel postflop, mert mondjuk lejön egy A/K magas board, és kb. két lap van amit el tud dobni és jobb nálunk, a QQ/JJ. szóval limitálva vannak a lehetőségeink meglehetősen így, pozíció és kezdeményezés nélkül: vagy calldown vagy fold.
aki ellen szóba jöhet a call, az nem egy gondolkodó, jó játékos (mint jelen esetben), hanem egy kiszámítható multitablingelő regular, aki cbet után feladja, és eszébe sem fog minket barrellezni.
viszont egy ilyen figura ellen masszívan -EV szerintem ezt callozni OOP preflop. fogalmunk sincs hol állunk majd postflop, viszont a mi kezünk teljesen faceup, és ezt ő ezt ki is fogja használni.
meg egyáltalán, 3betet callozni csak egy jól balanszolt rangedzsel fogunk, nem csak a tipikus QQ/JJ/TT/AQ szerű lapokkal, hanem tökéletesen elosztva az sc/AA-QQ,AK/AQ,TT-88 lapok között.
Balával értek egyet 4bet kérdésben (, meg úgy általában majdnem mindenben :D)
Én is próbálkoztam 1-2 napja ugyanezzel a line-nal, hát nekem is dobnom kellett volna riveren.