plusevHUN
2008. dec. 18. 18:40

plusevHUN NL50SH-s handjei

Nagyon kevés handet postoltam az utóbbi időben, remélem rendszeresen fogok betenni ide handeket. Sajnos nem igérhetem, hogy az összes hand érdekfesítő lenne, mivel főleg sessionok után ide fogom betenni a nagyobb vesztő/esetleg nyerő, kérdéses handeket főleg saját magamnak okulásul (hol ment el az az 5BI:D), valamint, hogy megpróbáljam kijavítani a számtalan leaket a játékomban :)

1. Ellenfél egy elég angy fish, már nem először minraiselt, meglehetősen érdekesen játszik.

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 03:55:11 ET 2008
Table Table TH 167 (Real Money)
Seat 2 is the button
Seat 5: HERO ( $52.40 USD )
Seat 2: pokkers5 ( $49.73 USD )
Seat 4: roussphil ( $69.67 USD )
Seat 3: Peacock707 ( $25.45 USD )
roussphil posts small blind [$0.25 USD].
HERO posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Qs: :Qh: ]
pokkers5 folds
Peacock707 folds
roussphil raises [$1.00 USD]
HERO raises [$4.00 USD]
roussphil calls [$4.00 USD]
** Dealing Flop ** [ :8s:, :5h:, :2h: ] POT: $8
roussphil checks:
HERO bets [$6.50 USD]
roussphil calls [$6.50 USD]
** Dealing Turn ** [ :Tc: ] POT:$21
roussphil checks
HERO bets [$15.50 USD]
roussphil calls [$15.50 USD]
** Dealing River ** [ :9h: ] POT: $52
roussphil bets [$43.67 USD]
HERO calls [$26.40 USD]
roussphil shows [:9s:, :Th: ]
roussphil wins $17.27 USD from main pot
roussphil wins $101.80 USD from main pot

Nos ebben a partiban, egész konkrétan fél beülőt min. spórolhattam volna, szar megadás volt. Fishekknél az ilyen előlről betolom típusu dolgok, nagyon kis %-ban blöffök(!!!), min. 2 pár, jelentése kb. annyi behúztam ami kellett:). Nyilván nem minden esetben van ez így, de azér táltalánosságban elmondhatü, hogy nem kell hero callolni az ilyen frontbeteket busted draw/bluff reményében.

A callon sokat agyaltam, mert tényleg nem tudtam, normális lapot a kezébe képzelni ilyen line mellett, hát igen valóban érdekesn játszotta meg a handjét, de a river call akkor is borzalmas volt, habár nyílván csábító volt, hogy egy viszonylag nagy potba kelett már nem olyan sokat megadni (27-et kellett megadni a 101 es potért)

2. ellenfél ismeretlen sázmomra, nem is nagyon van handem róla.

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 03:43:00 ET 2008
Table Table TH 339 (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 3: HERO ( $50.80 USD )
Seat 4: olegboy ( $50.75 USD )
Seat 1: shingper ( $97.63 USD )
Seat 2: i_love_SeL ( $91.32 USD )
Seat 5: cocowiwi ( $21.64 USD )
HERO posts small blind [$0.25 USD].
olegboy posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Tc: :Ts: ]
cocowiwi folds
shingper folds
i_love_SeL folds
HERO raises [$2.00 USD]
olegboy calls [$2.00 USD]
** Dealing Flop ** [ :5c:, :2d:, :7h: ] POT: $4
HERO bets [$3.00 USD]
olegboy raises [$13.00 USD]
HERO raises [$45.80 USD]
olegboy calls [$35.75 USD]
** Dealing Turn ** [ :6s: ]
** Dealing River ** [ :9c: ]
vmars shows [:Tc:, :Ts: ]
olegboy shows [:8c:, :7s: ]
vmars wins $0.00 USD from main pot
olegboy wins $98.50 USD from main pot

Hát itt az igazi kérdés az, hogy vissza toljuk e rá flopon. 3-as betre a 13-as reraisere nem tudtam elhinni a setet, mint kiderült jó döntés volt.

3. ellenfél ugyanaz aki az 1. handben is szerepel. Elég nagy fish, érdekes húzásai vannak.

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 03:30:18 ET 2008
Seat 5 is the button
Seat 2: pokkers5 ( $33.85 USD )
Seat 5: HERO ( $57.45 USD )
Seat 1: Matias.A ( $73.70 USD )
Seat 3: MasaHiiri ( $76.92 USD )
Seat 4: roussphil ( $50.00 USD )
Matias.A posts small blind [$0.25 USD].
MasaHiiri posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Kc: :Ac: ]
MasaHiiri folds
roussphil raises [$1.50 USD]
HERO raises [$6.50 USD]
Matias.A folds
pokkers5 folds
roussphil calls [$5.00 USD]
** Dealing Flop ** [ :9c:, :4d:, :Qc: ] POT: $13.75
roussphil bets [$6.87 USD]
HERO raises [$19.50 USD]
roussphil calls [$12.63 USD]
** Dealing Turn ** [ :Kd: ] POT: $52.75
roussphil bets [$24.00 USD]
HERO calls [$24.00 USD]
** Dealing River ** [ :Js: ]
roussphil shows [:9s:,:Ks:]
roussphil wins $97.75 USD from main pot

Ez egy cooler parti volt igazából, amikor lejött a flop, tudtam, hogy én itt már nem fogok dobni. Amikor lejött a turn, kicsit örültem a kialakított párnak, mint kiderült hiába :(

plusevHUN
Válasz plusevHUN kommentjére
2008. dec. 18. 19:07

Néhány 3 betelt pot amit feladtam:

4, Az elsőben ellenfelem egy oylan játékos volt, akivel még 25-ön játszottam régen, és akkor regularnak könyveltem el. 50-en még nem láttam.

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 04:12:56 ET 2008
Table Table TH 213 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 1: HERO ( $48.75 USD )
Seat 4: Since_1989 ( $55.80 USD )
Seat 2: Any2canWin ( $50.47 USD )
Any2canWin posts small blind [$0.25 USD].
Since_1989 posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Jc: :Js: ]
HERO raises [$2.00 USD]
Any2canWin folds
Since_1989 raises [$6.60 USD]
HERO raises [$18.50 USD]
Since_1989 raises [$49.30 USD]
HERO folds
Since_1989 wins $74.55 USD from main pot
Since_1989 wins $74.55 USD from main pot

Sztem nem igényel különösebb magyarázatot. 3bet call meg se fordult a fejemben, nem vagyok egy nagy híve a dolognak.

5. ellenfél ismeretlen, ezzel az 1.43-as bettel amúgy nem először találkozom, soha nem tudom hova tenni, jelen esetben egy 3 bet callra mindenképppen jó volt ez kiderült :)

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 03:24:38 ET 2008
Table Table TH 339 (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 3: HERO ( $56.95 USD )
Seat 1: shingper ( $84.58 USD )
Seat 2: i_love_SeL ( $92.37 USD )
Seat 4: ganach0 ( $51.90 USD )
Seat 5: cocowiwi ( $10.04 USD )
i_love_SeL posts small blind [$0.25 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Js: :Jd: ]
ganach0 raises [$1.43 USD]
cocowiwi folds
shingper folds
i_love_SeL folds
HERO raises [$6.50 USD]
ganach0 calls [$6.50 USD]
** Dealing Flop ** [ :4d:, :Ah:, :Qd: ] POT: $13.25
HERO bets [$9.50 USD]
ganach0 calls [$9.50 USD]
** Dealing Turn ** [ :5h: ] POt: $32.25
HERO checks
ganach0 bets [$24.18 USD]
HERO folds
ganach0 wins $54.83 USD from main pot

Hát cbet nem tudom, hogy kellett e, én általában szoktam, mert különben nem tudom hol állok a partiban, sajnos a turn után nem éreztem úgy, hogy tudnám folytatni az agressziót.

Volt még pár ilyen potom még ma, ahol hasonló helyzetekben feladtam (volt köztük olyan, ahol pozícióm volt az ellenfelen, volt olyan ahol oop. A lényeg, hogy turnon nem tudtam folytatni (flopon bet/fold, flopon c-re fold, turnon chech behind után, nem tudtam callolni a river frontbet allint, szóval volt minden), mert potnyi pénzem maradt,és nem tudtam egyszerűen "jó" összeget hívni, allin pedig nem szívesen kerülnék hasonló szitukban.

6, 1 kiemelkedik az ilyenekből, azt még beteszem:

ellenfél egy regularnak tűnt (már többször dobott 3 betemre in pos, oop egyaránt:)). Viszonylag gyakran tettem ezt (lapom is volt mellesleg,de ezt ő nyilván nem tudhatja), ezúttal becallolt.

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 03:10:39 ET 2008
Table Table TH 457 (Real Money)
Seat 4 is the button
Seat 2: MasaHiiri ( $57.70 USD )
Seat 3: HERO ( $48.50 USD )
Seat 5: pablerick ( $48.45 USD )
Seat 1: shingper ( $57.65 USD )
Seat 4: Optymista ( $66.85 USD )
MasaHiiri posts small blind [$0.25 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO[ 9d 9s ]
Optymista folds
pablerick folds
shingper raises [$2.00 USD]
MasaHiiri folds
HERO raises [$7.00 USD]
shingper calls [$7.00 USD]
** Dealing Flop ** [ :6s:, :Ad:, :Ah: ]
HERO bets [$8.00 USD]
shingper raises [$18.50 USD]
HERO folds
shingper wins $39.25 USD from main pot

Szóval preflop ment a 3bet (úgy gondolom helyesen, hisz ma pl. volt egy nehéz(?) partim, ahol később nagy hátrányom származott abból, hogy nem 3beteltem 99-el, ez után beteszem azt is:))

Na most flopon nem tudom mi a jó játék, lehet a a c raise (bár A-al pl. nem hiszem, hogy olyan jó lenne, hisz túl sok mindent eldobna, lehet ezért jó ez ebben az esetben). Ő tudja, hogy jó esélyel nincs nálam A, én jó esélyel tudom, hogy nála se. Allin nem akartam menni (mondjuk gondolkoztam rajta), de még hero callol vmi TT-QQ szerűséggel.

7, Ez nem egy 3betelt pot, de az kellett volna, hogy legyen (99)

$50.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, December 18, 04:54:33 ET 2008
Seat 1 is the button
Seat 1: Any2canWin ( $107.33 USD )
Seat 5: HERO( $69.41 USD )
Seat 2: maroczys ( $67.30 USD )
Seat 3: Peacock707 ( $19.25 USD )
HERO posts small blind [$0.25 USD].
Any2canWin posts big blind [$0.50 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :9s: :9c: ]
maroczys raises [$2.00 USD]
Peacock707 folds
HERO calls [$2.00 USD]
Any2canWin folds
** Dealing Flop ** [ :Kd:, :8d:, :5h: ] POT: $4.50
HERO bets [$3.50 USD]
maroczys calls [$3.50 USD]
** Dealing Turn ** [ :Ks:] POT:$11.50
HERO checks
maroczys bets [$5.00 USD]
HERO raises [$14.50 USD]
maroczys raises [$61.80 USD]
HERO folds
maroczys wins $85.80 USD from main pot

Sajnos figyelmetlen voltam pf, és csak azt néztem, hogy utg emelt (azt nem vettem észre, hogy 4 handed a játék), flopon donkoltam, erre kapok egy callt, turnon c/raiselem, amire kapok egy shove-t... Nem tudom nyílván callolni. Turnon minden bizonnyal jobban jártam volna, ha tovább hívok, mondjuk egy turn call után valszeg feladom riveren. Nem tudtam, mondjuk lereadelni, mivel csinálhatta, talán egy KT, KJ, KQ szerű lappal, AK-val talán visszaemelt volna flopon.

A másik amin gondolkoztam, hogy pl. egy ilyen flopon, hogy lehet valuet maximalizálni pl. 88 al jelen esetben. Donkbet azért tetszik, mert erre AK szerű lappal vissszahívnak (ez nyílván jó, hiszen nagy potba keveredhetűnk nagy lappal), viszont turnon a C/raise, vagy a lead e a jobb azt nem tudom. Egy Kx valszeg elég sok esetben kifizet egy bet-raise-reraise line-nál. c/raisenél meg talán meg is ijedehet.

Így jobban belegondolva tiszta szar volt ez a donkbet, ebben a partiban, jobb lap rámemel-> dobhatom, viszont egy gyenge Kx-et eldobadhatok c/raisel. Flop játékomra sajnos kihatott, hopgy rájöttem, hogy milyen figyelmetlen voltam, amikor kihagytam flop előtt a 3betet.

pindrokk
2008. dec. 18. 19:18

Hi!
1)
Legalább 6-6,5-ig emeltem volna, mert így jó oddsot kap setre
Ebben a partiban nálam ez riveren 100% call, nem szabd szvsz dobáson gondolkodni.

2)

Flopon biztosan nem pusholom, a legtöbb esetben csak a jobb lap adja. Ha itt csak callozol van esélyed, hogy valuet vegyél ki blöffből+gyengébb lapból. Gyengébb lappal itt csak egy idióta adja meg.

3)

Ez szarul jött ki, nem lehetett dobni. Én már valószínűleg flopon pusholom, a saccolt call range ellen van majd' 50%-od + egy rakás FE. Ha nem kedvező lap jön turnre elég kellemetlen ott állni fél stackel és kevés oddsal

pindrokk
Válasz pindrokk kommentjére
2008. dec. 18. 19:30

4)

Ha nem adod az allint akkor ne 4 betelj ekkorát. így hogy már majdnem fél stack bent van, úgyhogy csak hárman vagytok az asztalnál a JJ jó lehet a callra. Ha csak 13-14 ig 4betelsz akkor dobhatod, így határeset.

5)

Ismeretlen ellen nem szivesen folytatom itt. Egy átlag 3bet call rangebol itt cbetre csak a 1010+JJ-t dobja el, ráadásul arra minimális az esély. Valamint én nem szeretek 3bet potban 3/4 potot hívni, bőven elég lett volna a 8$ is szvsz, de mit mondtam ezen a boardon nem cbetelnék.

plusevHUN
Válasz pindrokk kommentjére
2008. dec. 18. 19:41

4)

Ha nem adod az allint akkor ne 4 betelj ekkorát. így hogy már majdnem fél stack bent van, úgyhogy csak hárman vagytok az asztalnál a JJ jó lehet a callra. Ha csak 13-14 ig 4betelsz akkor dobhatod, így határeset.

5)

Ismeretlen ellen nem szivesen folytatom itt. Egy átlag 3bet call rangebol itt cbetre csak a 1010+JJ-t dobja el, ráadásul arra minimális az esély. Valamint én nem szeretek 3bet potban 3/4 potot hívni, bőven elég lett volna a 8$ is szvsz, de mit mondtam ezen a boardon nem cbetelnék.

1, 3,-al teljesen egyetértek, mit csinálsz a

2,ban, ha overcard jön le turnrnél?

4, ben kisebb 4 bet tényleg jobb lett volna, de azért úgy, hogy ekkorát 3beteltem, így se callolnám le soha, viszonylag jobb játékos allinjét :)

5, talán hozzá lehet venni a rangehéz a kis pp-ket, talán sc-k de így ismeretlen ellen teljesen igaz, hogy nem feltétlenül kell cbet (főleg nem ekkora). Weaknek éreztem a c/foldot talán.

Kösz az elemzéseket.

pindrokk
2008. dec. 18. 20:50

1, 3,-al teljesen egyetértek, mit csinálsz a

2,ban, ha overcard jön le turnrnél?

4, ben kisebb 4 bet tényleg jobb lett volna, de azért úgy, hogy ekkorát 3beteltem, így se callolnám le soha, viszonylag jobb játékos allinjét :)

5, talán hozzá lehet venni a rangehéz a kis pp-ket, talán sc-k de így ismeretlen ellen teljesen igaz, hogy nem feltétlenül kell cbet (főleg nem ekkora). Weaknek éreztem a c/foldot talán.

Kösz az elemzéseket.

2)Bevallom elsőre elnéztem a partit, így most javítom
Ez a raise igazából semmit sem reprezentál az ő részéről
Ha nem blöff a flop raise: eddig jobb voltál akkor most is jobb vagy( persze lehet pl egy A7) ha pedig verve voltál akkor ugyanúgy verve vagy:)

4)
ha azért 4betelsz, hogy dobass akkor elköveted azt a nagy hibát hogy egy igen erős lapot blöffé fordítasz. Ha meg blöffölsz akkor szerencsésebb egy trash lappal csinálni mivel attól könnyen megtudsz szabadulni.

5)
ha csak nincs readed róla, hogy 3betet calloz sc-vel vagy kis pp-vel akkor nem weak a c/f.

Élő ügyfélszolgálat