Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > QJs - str8 flush draw a flopon 4 way pot - NL100

kanrich_
2008. márc. 27. 14:38

QJs - str8 flush draw a flopon 4 way pot - NL100

EverestPoker Game #3022089486: Table Dili-1 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 19:54:55 - 2008/03/26
Seat 1: playa318 ($182.45)
Seat 2: Heiko ($100.00)
Seat 3: tadeisat ($62.85)
Seat 4: Filo__ ($101.45)
Seat 5: Hero ($108.90)
Seat 6: DcC ($100.00)
Filo__ posts the small blind of $0.50
Hero posts the big blind of $1.00
The button is in seat #3

Holecards:
Dealt to Hero [ Image Image ]
DcC raises to $3.50
playa318 calls $3.50
tadeisat folds
Filo__ calls $3.00
Hero calls $2.50

Flop:
[ Image Image Image ]
Filo__ checks
Hero checks
DcC bets $9.00
playa318 calls $9.00
Filo__ folds
Hero :confused:

Érdemes-e itt a floppon leadelni? Mit érdemes tenni miután utánnunk volt egy hivás, majd egy megadás?

buktar
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 27. 14:47

Én ilyenkor csak callolni szoktam, és várom az álom kártyáimat. Ez rossz játék? Egy ellenfél esetén érdemes-e visszaemelni?

illese
Válasz buktar kommentjére
2008. márc. 27. 15:20

Egy jókora visszaemelés, ha allinig tudod nyomni az a legjobb. Monster draw-d va, kb 50 százalék a nyerési esélyed. Két ellenfél ellen 30% a fair share, tehát ha be tudod lapátolni a pénzt az egy plusz EV játék. Folding equity az szerintem nincs, itt valamelyiknek csak van egy drillje, azt pedig ki nmem csavarod a kezéből.

kisrapi
2008. márc. 27. 15:23

Én ilyenkor csak callolni szoktam, és várom az álom kártyáimat. Ez rossz játék? Egy ellenfél esetén érdemes-e visszaemelni?

Standard játék a push lenne nem? Callal az a baj, hogy ha semleges lap jön turnre, akkor valszeg fel kell adnod a partit és beleöltél egy csomó pénzt, ha meg lejön a lapod, lehet ki sem fizetnek már. Mondjuk ebben a helyzetben azért tetszik talán inkább a call, mert lehet a flop megadó is flushdrawn van...

buktar
Válasz kisrapi kommentjére
2008. márc. 27. 15:37

lehet a flop megadó is flushdrawn van...

Nut flushdraw -val betolom, az rendben van.

want2push
2008. márc. 27. 17:31

Érdemes-e itt a floppon leadelni? Mit érdemes tenni miután utánnunk volt egy hivás, majd egy megadás?

Reraise big!

Egy jókora visszaemelés, ha allinig tudod nyomni az a legjobb...Folding equity az szerintem nincs, itt valamelyiknek csak van egy drillje, azt pedig ki nmem csavarod a kezéből.

Sztem azért van bőven fold equity is. Hiszen DcC preflop emelő volt (tehát az ő hívása simán lehet csak egy szokásos c-bet, igaz 3 ellenfélbe...), míg playa318 csak megadta a hívást ezen az igencsak draw-heavy flopon. Így jó eséllyel nincs neki terce, hisz azzal védte volna a lapját. A gond az lehet, ha nála egy nálunkénál jobb flush draw van, épp ezért egy jó nagyot emelnék vissza, hogy a maximális nyomást helyezzem mindkét ellenfelemre. Mondjuk reraise 55-60$-ig.

Godmode
Válasz want2push kommentjére
2008. márc. 28. 4:28

Raise 40-45$-ig es boldogan calloljuk, ha valaki ranktolja... Ha csak megadjak, akkor "turntol fuggetlenul" all-in...

sariboxer
Válasz Godmode kommentjére
2008. márc. 28. 8:37

imadom az ilyen flop-allast, 15 outos combo-draw, nyami-nyami.

nekem ilyenkor egyetlen celom, hogy allin keveredjek, tehat az adott partiban vagy mar rajuk is tolnam megha overbet is, vagy reraise akkorat, amellyel teljesen comittedde teszem magam, ez talan FE szempontjabol meg egy picit jobb is, mert ijeszto.

igenis nagy FE van tobb enemy ellen is, miert lenne mar set-je valakinek, nem lehet ilyen pesszimistan hozzaallni. amugy meg egy set ellen is tobb mint 40% eselyunk van.

a konkret kerdesre valaszolva lehet, hogy egy kozepes semi-bluff szerut betelnek a flopon, ha arra raemel valaki, akkor konnyebb allin keveredni, ugy, hogy azert ne legyen tul nyilvanvalo, hogy mi van nalunk.

ha viszont a flopon nincs tul sok akcio, mert nem emelnek rank vagy checkelnek mogottunk, es utana a turn nem segit, akkor sokat romlik a helyzet, onnantol csak (implied) pot odds based call a jatek szerintem

kanrich_
Válasz sariboxer kommentjére
2008. márc. 28. 18:51

Köszönöm a válaszokat, a legtöbb dologgal egyetértek. Végső soron ahogy nézem mindenki azonos véleményen van, a flopnál pusholni kell.
Én is így szoktam játszani, ennek ellenére ezt most elcsesztem, bevallom őszintén...a sok ellenfél miatt valamiért csak megadtam.
A turn egy T lett, mindenki passzolt, a river is T lett, mindenki passzolt. A partit így elvesztettem.

Élő ügyfélszolgálat