Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Reg vs. bottom szet 160BB eff.

asdator
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. febr. 20. 13:36

Az ellenfél rangeében kva kevés busted draw van, ami nem pár.

Én most HERO-ról beszéltem, hogy mikor betpotolnánk busted draw-val úgy, hogy egyértelműen az ellenfél is látni fogja, hogy nem esett a flush és ráadásul minden Kxs és Axs FD-nk úgy ahogy SD képes.
Szerintem ha villain lát riveren egy potközeli hívást, akkor mindig valuebetnek fogja tekinteni, mivel ezzel pont busted draw-t próbálnál reppelni ugyebár...
Persze ezt lehetne a végtelenségig levelingelni, de alapjárton a busted drawkat amik SD képesek azokat checkbackelem, amik meg nem azokkal sose potbetelnék, ezért egy értelmesebb vilaintól nem is várhatjuk el, hogy egy potbetet könnyebben callozzon mint egy félpotos/félpot alatti betet.

BelaKecske
Válasz Boletus kommentjére
2013. febr. 20. 13:43

Nem is kell, hogy könnyebben callozza, csak callozza elégszer, hogy többet keressünk, mint ha 20usd-t betelünk. Szerintem ez reális is.

Lehet csak 39et betelnék, ezt még nem tudom.

pszibu
2013. febr. 20. 14:14

remélem, nem az lesz a megfejtés, hogy KK+ volt nála, és busted flössdrós AK boardon ilyen deepen mindig az lesz, úgyhogy river bet/fold szet...

Boletus
Válasz pszibu kommentjére
2013. febr. 20. 16:48

Köszönöm a válaszokat!

Leírom, hogy mit gondoltam menet közben
A QJss, én ritkán tenném a range-ébe, a TT-QQ-t legkésőbb a turnon dobná. AA-val vagy a flopon vagy a tunron menne tönkre, és a KK, 99 től is turnon gyakran fogok visszaemelést kapni (a húzó+pár típusú lapok ott még fizetnek neki). Ezért a range legnagyobb részben AK, illetve Kxss, és néha Axss. KQss, ATss szerű lappal nem fog a riveren megadni még egy betet, gyk. egyedül az AK-tól remélhetek value-t ami egyben a range legvalószínűbb része. Ezért bet/fold volt a terv.

SB (€16.71)
BB (€53.59)
UTG (€79.83)
MP (€53.92)
CO (€47.27)
Hero (Button) (€106.40)

Preflop: Hero is Button with 2Image, 2Image
UTG bets €2, 2 folds, Hero calls €2, 2 folds

Flop: (€4.75) KImage, 9Image, 2Image (2 players)
UTG bets €2.25, Hero raises €6.75, UTG calls €4.50

Turn: (€18.25) 4Image (2 players)
UTG checks, Hero bets €14.25, UTG calls €14.25

River: (€46.75) AImage (2 players)
UTG checks, Hero bets €28.25, UTG calls €28.25

Total pot: €103.25

Results below:
Hero had 2Image, 2Image (three of a kind, twos).
UTG had AImage, KImage
Outcome: Hero won €100.25

Gaabeesz
2013. febr. 20. 16:55

Teljesen jó :)
Kíváncsi lennék pushra mit lép..:rolleyes:

BelaKecske
2013. febr. 20. 17:02

Nájsz a bet. A gondolatmenethez:

AA meg AK között nincs sok különbség turnon, úgyhogy ha egyik tönkremegy ott akkor a másik is. Egyébként szerintem mind2 callol.
A riveren az AK ugyan azt veri meg nagyjából mint az AT vagy a KJ, k9 nem nagyon lesz hero-nál, ekkora bet esetén ha az egyikkel calloz, akkor a másikkal is kellene.

Boletus
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. febr. 21. 15:53

...a riveren az AK ugyan azt veri meg nagyjából mint az AT vagy a KJ...

Kezdőként én is sokszor elkövettem ezt a hibát, hogy az ilyen sztitukban a TPTK mellé leérkező második párommal úgy éreztem baromi sokat javultam, holott az ellenfél range-éhez képest gyk. egyhelyben maradtam.

BelaKecske
2013. febr. 21. 19:49

Kezdőként én is sokszor elkövettem ezt a hibát, hogy az ilyen sztitukban a TPTK mellé leérkező második párommal úgy éreztem baromi sokat javultam, holott az ellenfél range-éhez képest gyk. egyhelyben maradtam.

annyi a különbség, hogy egy AK nem blokkol lehetséges flop flösshúzókat, míg a többi ilyen lap igen, de ez inkább nagyobb betnél lesz lényeg meg nem is biztos, hogy feltűnik neki.

erikkke
Válasz asdator kommentjére
2013. febr. 21. 19:52

Melyik reg az aki busted draws boardon busted draw-val betpotolna?! :D

ÉN !!!

Élő ügyfélszolgálat