River betek callolása határeset szitukban
Szerintem óriási hibám, hogy a river beteket hajlamos vagyok alulértékelni.
Például :As::Jh:-m van, lejön egy :Qh::Jd::7s: flop, érkezik a cbet, adom. Turn semleges, emel, adom. És jön a river, és megint emel. És potközelit. És arra gondolok, hogy ezt a lépést akkor is kötelező meglépnie, ha végig hátul volt, hisz tudja hogy nálam van valami. Ebből a szituból csak előre menekülhet. És megadom. És :Ah::Qc:-van nála. Sok ilyen elcseszett river callom van, amit csak azért adok meg, mert két utcát calloltam, és egyszerűen ha nem callolom le, akkor nem tudok értelmes magyarázatot találni, hogy miért calloltam két utcát. Vártam talán, hogy gyengeséget mutasson?
Ugye egyik betből következhet a másik, a cbet azért történik, mert ilyen flopot mindenki cbetelne, a turnon azért is emelhet, mert menekül előre, és a riveren se változik a helyzet, szóval eljutok odáig, hogy nem a laperősségét vélem kikövetkeztetni az agressziójából, hanem hogy ezt nálam gyengébbel is így kellett játszania, különben enyém a kassza. Szinte eszembe sem jut, hogy lehet is nála valami. :D
Nyilván nem passzív játékosról beszélek, 20%-os agresszíóval, ami turnre 10%-ra esik , két utcát nyilván nem adok meg, főleg nem egy river betet. De aki átlagosan agresszív, abból hajlandó vagyok kinézni ezt a blöffline-t.
Gondoltam nyitok a problémáról egy topikot, számítva hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen marha.
Arra jutottam, hogy a river betet egészen más megítélés alá kell helyezni, tt történik a legnagyobb emelés, jóval kevesebb lehet a blöff, tehát ég és föld a komolysági faktora a flop cbethez képest.
Turn a közepesen komoly szint, ott még azért röpködnek a blöff barrellek, de riveren...ott csak a fishek próbálkoznak semmivel, illetve a jó játékosok, ha engem nem tartanak fishnek. Utóbbi kizárt. :D
a példában miért adod 2nd pair-el a barrelt? ha itt kapsz egy harmadikat is kb 100%-ban halott vagy.
-board textúra
-ellenfél range-e, Te range-ed
-ellenfél barrel statjai
-Te image-ed
-dinamika
Kb ezekből kell leszűrnöd, hogy ezen a boardon ellened milyen %ban képes barrelezni.
a példában miért adod 2nd pair-el a barrelt? ha itt kapsz egy harmadikat is kb 100%-ban halott vagy.
-board textúra
-ellenfél barrel statjai
-Te image-ed
-dinamika
Kb ezekből kell leszűrnöd, hogy ezen a boardon ellened milyen %ban képes barrelezni.
-board textúra
-ellenfél barrel statjai
-Te image-ed
-dinamika
-board textúra
-ellenfél barrel statjai
-Te image-ed
-dinamika
Legközelebb ha ilyen szituban vagyok turnon, a következő 3 gyors kérdést teszem fel:
Milyen gyakran lépi meg általában a turn cbetet?
Alkalmas-e a turn kártya turn cbetre, blöffből?
Láthatott-e tőlem olyan check/call játékot, ami eltántoríthatja a blöfföléstől?
Ebből a legfontosabb az első szerintem, mert hogy a tudása, odafigyelése megvan-e arra, hogy tudja hogy a boardon nem kellene blöffölnie, illetve hogy tőlem mit látott, az mind spekuláció.