andree
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. máj. 5. 15:29

nyilván ezt így csinálni nagy baromság lenne. viszont ha hu potban pre agresszorként check után mindig dobsz, az ugye kiszámítható ugyan úgy mintha second párral cc-zel. én tehát csak arra gondoltam, h milyen szituban/ki ellen lehet jó essetleg cbet helyett cc-zni akár jobb sd értékkel is, vagy mikor jó cbet helyett a c/r. mert én pl szinte sosem csinálok ilyet értelmes playa ellen.

Pont erről beszélek. Minél jobban szűkíteni kell a c/f range-et. Olyan regek ellen, akikkel rendszeresen játszol fel kell építeni ezeket a lineokat.

BelaKecske
Válasz andree kommentjére
2012. máj. 5. 15:47

Pont erről beszélek. Minél jobban szűkíteni kell a c/f range-et. Olyan regek ellen, akikkel rendszeresen játszol fel kell építeni ezeket a lineokat.

igen, ez egész biztos. ugye a cbet az alap legtöbb esetben, de pl. agró playa ellen néha jobban járhatunk cc-vel pl top párokkal, mivel sokszor fog megraiselni és oop kellemetlen lesz nagy potot játszani pl drawy boardon. essetleg olyankor is lehet ez, ha túl sok dobást kapnánk a cbetre nit playa ellen száraz floppon, de essetleg értéket nyerhetünk késöbb. Bala írt vmi hasonlót a topikomba régebben.
cr-elni is kéne néha, de az még nehéz nekem h mikor, milyen szituban lehet jó regek ellen, ezen gondolkozni fogok most :)

Igenykapitany
Válasz BelaKecske kommentjére
2012. máj. 5. 16:26

Kompetens reg ellen velemenyem szerint oop konnyebb balanszolni a rangedet ugy, hogy a kozepes SD value lapokat is cbeteled, pl ezen a boadron KK, minthogy beiktatsz random checkraise line-okat. Nyilvan nehez helyzetbe kerulsz neha, ha megraiselik a cbetedet, de meg mindig konnyebb, mint ilyen boardokhoz akarnal kialakitani egy checkraise ranget. Pl milyen lapokat vennel bele a cr-elheto lapokon kivul (obv. combodraw, 2par, set, esetleg AK, AQ)? KhBx? Kh6x?

Amikor ertelmet latom az kb fish/fishreg ellen lenne, aki nehezen valik meg a drawktol, amik igy 3 utcat fizetnek 2 helyett, esetleg overlevelingel egy AT szeru lapoy amiket nem tud elengedni es igy a teljes stackjet be tudod vele tetetni 3 utcanyi penz helyett.

BelaKecske
Válasz Igenykapitany kommentjére
2012. máj. 5. 16:35

igen fish ellen több value érdekében lehet ez jó biztosan.
de reg ellen sem árthat néha, h nehezebben kiismerhetővé tegyük a játékunkat, ergó h ha checkelünk ne lophasson mindig, mert tudja h néha c/r-t, turn raise-t vagy több utcás call-t is kaphat. de ez nyilvan ismerős jó regek ellen lehet fontos. de nehéz dolog.

Élő ügyfélszolgálat