crazy3317
Válasz kisrapi kommentjére
2010. okt. 8. 14:47
Amúgy meg turn raise, slowplay u pay....
mondjuk itt nem biztos, hogy raiselném turnön.
ha K van nála, úgyis stackeljük, ha meg valami közepes pár, azzal meg lehet, hogy bet/fold-on van turnön, akkor már "elkérek" egy river betet is. (nyilván K river elég szomcsi, de azt nem láthatjuk előre/csak egy out)
vélemény?
chivasr911
Válasz kisrapi kommentjére
2010. okt. 8. 14:56
Sokkal kevesebb value-t fogsz nyerni a 3 utcás blöffjeiből, mint amennyi valuet vesztesz azáltal, hogy nem építed a potot a közepes erősségű handjei ellen. Igen, néha el fogja dobni, bárhol is raiseled...
Konkrétan ő ellene szerintem nem volt rossz blöfföltetni, simán lehet hogy any2 val blöfföli a donkbetet, a K turnön már kicsi az esélye hogy K van nála, de egy jó alkalom hogy eldobassa az FD-nket, +ha mégis Kja van akkor már úgyis bekerül, nem látom miért érdemes turnön raiselni, flopon inkább. River az más kérdés, megadnám hogy legyen miről mesélni, + nagyon ritkán, de blöffölhet is akár, FD-t és 2x-et dobatni...
Szerk: most látom, hogy nem is volt donkbet, de ugyan ez akkor is a véleményem.
Crazy megelőztél:)
Littlemage
Válasz crazy3317 kommentjére
2010. okt. 8. 14:58
Te barelleznel TT-el 3 utcan keresztul ilyen boardon?
Macko1
Válasz Littlemage kommentjére
2010. okt. 8. 15:05
+1
+ riveren pedig nem biztos hogy be tudjuk rakatni a teljes stacket
chivasr911
Válasz Macko1 kommentjére
2010. okt. 8. 15:12
+1
+ riveren pedig nem biztos hogy be tudjuk rakatni a teljes stacket
miért Te TT-vel beraknád ha kapsz egy raise-t turnön?? Nem ez a lényeg szerintem, hanem az, hogy az ő szemszögéből, mi lehetünk drawn, gondolj bele hogy jön a 2. K, így kissebb az esélye hogy K-d van ezért wp-zhet, ha meg K-ja van akkor bárhogy bekerül szvsz...
crazy3317
Válasz Littlemage kommentjére
2010. okt. 8. 15:15
és mi ellen akarod építeni a potot azzal, hogy raiseled? szerinted K-n kívül van valami, ami ellen van value turnön?
(btw abszolút nem vagyok a slowplay híve, sőt lehet, hogy én is raiseltem volna már korábban, de most inkább a slowplayre hajlok)
písz
Littlemage
2010. okt. 8. 15:19
persze píísz van, csak kerdeztem. amugy filoztam en is rajt sokat. k. jo bloffkartya lett ez neki riverre..... lehet megse rossz a call. hiszi el a faxom, hogy ledobja neki a backdoor pokert :)
Steal_
2010. okt. 8. 15:32
mondjuk itt nem biztos, hogy raiselném turnön.
ha K van nála, úgyis stackeljük, ha meg valami közepes pár, azzal meg lehet, hogy bet/fold-on van turnön, akkor már "elkérek" egy river betet is. (nyilván K river elég szomcsi, de azt nem láthatjuk előre/csak egy out)
vélemény?
óriási +1
A helyzet turnon az, h: az esetek nagy többségében ellennek Kx-e van, ez ellen ugye mindenképp bekerül riveren a pénz.
Ha viszont nincs ott az egyik K, akkor a büdös életben nem fogja itt betenni rosszabbal, de a riveren betelhet airrel akár. A Király meg akkor is eshet, ha betesszük turnon, csak később kerül be a pénz..
Persze, szinte mind1 hogy mi a turn játékunk, de egy lehelletnyivel nagyobb az ev-je a callnak.
Ezt a slowplayes dolgot meg szvsz hagyjuk, nem arról van szó, hogy egy totál kezdő limpel aa-val és utána is csak megad végig. Egyszerűen úgy érezzük, hogy több valuet tudunk kiszedni az ellentől egy turn call esetén. Én ennél sokkal határeset szitukba is szoktam "slowplayelni"(akár pre monsterrel flatelek, akár settel riverig calldown stb.)
Zsuzsa
Válasz Steal_ kommentjére
2010. okt. 8. 16:11
Flop pokert miért is nem jó slowplayezni, ha a másik betel? Hátha lejön a backdoor poker? Na nehogy már.
Biztosan nem dobnám el, ha valamire erre rá lehet mondani utána, hogy cooler :D
AA QQ JJ-t nem játszhatja ugyan így?
chivasr911
Válasz Zsuzsa kommentjére
2010. okt. 8. 16:24
Flop pokert miért is nem jó slowplayezni, ha a másik betel? Hátha lejön a backdoor poker? Na nehogy már.
Biztosan nem dobnám el, ha valamire erre rá lehet mondani utána, hogy cooler :D
AA QQ JJ-t nem játszhatja ugyan így?
Nem valószínű. A hangsúly amúgy nem a slowplayen van, hanem hogy mi a range, és hogy van-e value ez ellen egy visszaemelléssel. Sokszor a legnagyobb floppolt monsterrel is megéri visszemelni, sőt álltalában így nyerhetsz a legtöbbet.